Copiii care locuiesc în afara Bucureștiului și învață în Capitală – numărați de inspectoratul școlar. Motivul: Primăria Capitalei a cerut datele, pentru subvenționarea transportului

3.064 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Școlile din București i-au întrebat zilele acestea pe părinții elevilor dacă locuiesc în afara Capitalei, fără a le comunica însă și motivul pentru care inspectoratul școlar vrea să afle numărul elevilor cu domiciliul în altă localitate. Contactată de Edupedu.ro, inspectoarea școlară Maria Manea a declarat că datele au fost cerute de Primăria Generală a Capitalei, pentru a asigura transportul școlar gratuit.  

Concret, Inspectoratul Școlar al Municipiului București le-a cerut școlilor numărul elevilor care locuiesc în afara Capitalei, după ce a primit următoarea solicitare de la Primăria Capiralei:

În temeiul adresei cu numărul 5896/1997895, referitoare la aprobarea sumelor necesare subvenționării transportului elevilor care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu, Primăria Municipiului București solicită inspectoratului școlar al municipiului bucurești situația centralizată a elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, domiciliați în altă localitate față de unitatea de învățământ unde sunt înscriși și la care frecventează cursurile, situație care va fi transmisă operatorilor de transport care au emis documente de călătorie”.

Amintim că pe 30 octombrie președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care acordă tuturor elevilor din România transport gratuit pe toate mijloacele de transport public. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial pe 2 noiembrie și este în vigoare.

Articolul 84 din Legea 1/2011, modificat prin Legea 266/30 octombrie 2020 prevede: “Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.”


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noi detalii din cazul creșelor unde directoarea și angajatele furau mâncarea copiilor. Acestea au mai furat un frigider și detergenți. Angajatele creșelor i-ar fi oferit sume de bani și „atenții” directoarei pentru ca aceasta să închidă ochii

Directoarea şi celelalte angajate ale creşelor din Ploieşti furau, pe lângă mâncare, şi produsele de igienă şi electrocasnicele care ar fi trebuit să ajungă la copii, potrivit anchetatorilor. Mai mult,…
Vezi articolul

Încrederea profesorilor în promisiunile guvernanților că vor majora salariile la 1 ianuarie 2024 este sub 50%, conform unui sondaj World Vision în rândul a 800 de cadre didactice / 39% dintre respondenți spun că situația lor financiară este acceptabilă, iar 29%, că e modestă / Stima de sine și motivația au crescut după grevă

Aproape o treime (29%) dintre profesori descriu situația lor financiară ca fiind “modestă” sau “precară”, în timp ce doar 32% o consideră “bună” sau foarte bună”, arată un sondaj realizat…
Vezi articolul

Redeschiderea unităților de învățământ este o “nebuloasă”, acuză Alianța studenților, care semnalează probleme birocratice și operaționale privind întoarcerea la școală / Măsurile propuse pentru studenți

Redeschiderea unităților de învățământ începând cu 8 februarie este descrisă de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), într-un comunicat transmis alături de Consiliul Național al Elevilor (CNE), drept…
Vezi articolul