Containere modulare pentru ca elevii din zonele afectate de inundații să poată reveni la școală, anunțate de premierul Ciolacu / Ministerul Educației susține că se va face și școală online

0 vizualizări
Sursa foto: CJ Galați
Premierul Marcel Ciolacu a spus în ședința de Guvern de luni că patru containere modulare vor ajunge în zonele afectate de inundații pentru ca toți copiii din localitățile afectate de inundații “să poată merge în continuare la școală”. Amintim, 41 de grădinițe, școli și licee au avut cursurile suspendate de luni în județul Galați, în total sunt afectați în jur de 5.200 de elevi, a spus Ligia Deca într-un interviu pentru Euronews.ro. Ministra Educației, care a vizitat luni 6 unități de învățământ din județele afectate de inundații, spune că se va face și școală online și hibrid, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului transmis în această seară.

“Vrem ca toți copiii din comunele afectate să poată merge în continuare la școală. Sunt localități unde școlile au fost grav avariate. De aceea, aprobăm eliberarea urgentă de la Rezervele Statului a patru clădiri modulare, în care copiii pot învăța temporar până când situația revine la normal. Autoritățile locale, împreună cu ministerul Educației, se ocupă și vor operaționaliza rapid aceste școli temporare”, a spus premierul Ciolacu în ședința de Guvern de luni.

Între timp, Ministerul Educației anunță printr-un comunicat de presă că “se ia în calcul relocarea activității didactice în alte unități de învățământ sau sprijinirea cursurilor în format online sau hibrid”.

Ligia Deca a fost luni în zona inundațiilor și a vizitat patru școli și o grădiniță afectate de inundații:

  • Școala Gimnazială „Alexandru Moruzzi” – Pechea;
  • Grădinița Violeta – Pechea;
  • Liceul „Costache Conachi” – Pechea;
  • Școala Gimnazială „Elena Negri” – Costache Negri;
  • Scoala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu”  – Cudalbi. 

Având în vedere gradul diferit de avarie înregistrat la nivelul clădirilor, în acest moment se realizează o centralizare a nevoilor școlilor din localitățile afectate, pentru ca sprijinul să fie direcționat în mod eficient”, mai spune Ministerul Educației.

Informații de context

Amintim, 41 de grădinițe, școli și licee au avut cursurile suspendate de luni în județul Galați, în total sunt afectați în jur de 5.200 de elevi, a spus Ligia Deca într-un interviu pentru Euronews.ro. Primarul comunei gălăţene Slobozia Conachi, Emil Dragomir a cerut sprijin pentru aproape 90 de copii care au nevoie de haine, încălţăminte şi rechizite, în urma inundațiilor din weekend, transmite Agerpres, citat de G4Media

„Pentru 87 de copii de la clasa zero până la clasa a VIII-a avem nevoie de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite. Asta e urgenţa cea mai mare”, a menţionat primarul Emil Dragomir pentru Agerpres.

Inundațiile au afectat grav școlile din Pechea, Cudalbi și Costache Negri. Pline de aluviuni, școlile sunt pur și simplu impracticabile în acest moment. Autoritățile județene vor monta în aceste comune școli modulare, în care elevii pot învăța temporar până situația revine la normal, scrie G4Media.ro.

Ligia Deca a vizitat luni Școala gimnazială din Slobozia Conachi, localitate din judeţul Galaţi grav afectată de inundaţii. Primarul localităţii i-a spus ministrului că unitatea de învăţământ nu a fost afectată de inundaţii şi poate doreşte să viziteze câteva familii care au avut de suferit după ce apele le-au distrus bunurile din locuinţe şi gospodării. Ligia Deca a replicat că ştie că şcoala nu a fost afectată. ”Noi am venit doar să discutăm exact unde este bine să mergem”, a afirmat Deca, transmite News.ro, preluat de G4Media.roVezi aici video

Ulterior, ministrul Educației a anunțat luni că 41 de unități de învățământ au procesul educațional suspendat, ca urmare a inundațiilor. „Avem în jur de 5.200 de elevi care aparțin de aceste 41 de unități de învățământ. Am fost în teren, într-adevăr, am vizitat o serie de unități de învățământ astăzi, 6 mai exact”, a spus Ligia Deca, la Euronews România.

„Am fost în zonele cele mai afectate, la Pechea, la Costache Negri, dar am fost și la școala din Slobozia Conachi, unde sunt depozitate ajutoarele”, a mai spus Deca.

De altfel, un alt apel umanitar a venit de la directoarea Școlii din Cudalbi, Galați: Nu avem apă, nu avem curent, avem nevoie de oameni care să ne ajute să scoatem noroiul din clase. Un elev de 7 ani a fost printre primii voluntari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ipocrizie a Ministerului Educației: anunță că sumele pentru 2023 au fost date școlilor din programul de prevenire a abandonului școlar, dar omite să spună ce s-a întâmplat cu banii pe anul trecut. Director de școală: Unde sunt banii din PNRAS pentru 2022, de ce nu se spune nimic concret?

În contextul în care majoritatea școlilor care fac parte din PNRAS nu au primit nici acum banii pentru toate cheltuielile din 2022, după cum a scris joi, 28 septembrie, Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Primele de carieră didactică și cele de carieră profesională vor putea fi folosite până în luna octombrie 2024 inclusiv, pentru angajații care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de OUG. Documentul se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Profesorii și angajații din Învățământ vor putea să folosească primele de carieră didactică și pe cele de carieră profesională până în luna octombrie 2024 inclusiv, potrivit unui proiect de OUG,…
Vezi articolul