Consultarea publică pentru Regulamentul-cadru de organizare a școlilor ROFUIP și Statutul elevului – prelungită de Ministerul Educației până pe 5 iulie / Decizia a fost luată cu o zi înainte să se încheie perioada stabilită inițial pentru consultări

1.256 de vizualizări
Ministerul Educației a anunțat oficial, marți, că prelungește perioada de consultare publică pentru proiectul de Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar – ROFUIP și pentru proiectul de Statut al elevului, consultare care va dura până în data de 5 iulie inclusiv. Anunțul vine cu o zi înainte să expire termenul inițial stabilit de instituție pentru această consultare, termen menținut până acum deși ministra Ligia Deca anunțase consultări prelungite.

Anunțul ME de marți, 25 iunie:

  • Având în vedere interesul manifestat de partenerii instituționali și sociali față de procesul de consultare, vă informăm că perioada de consultare publică atât asupra proiectului Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP), cât și asupra proiectului Statutului elevului a fost prelungită până în data de 5 iulie 2024, inclusiv.

Documentele aflate în consultare sunt disponibile aici.

Edupedu.ro a semnalat că termenul afișat de minister pentru cele două consultări expira pe 26 iunie, deși Ministra Ligia Deca declara, la mijlocul lunii, că aceste proiecte vor „sta în dezbatere mai mult decât stau alte documente, alte proiecte de la minister”.

Astfel, cele două drafturi de documente fuseseră puse să stea în consultare doar 10 zile lucrătoare, adică doar cu 4 zile peste termenul legal de 10 zile calendaristice.

Declarația făcută de ministra Deca pe 12 iunie, când cele două proiecte au fost prezentate:

  • „În această perioadă lansăm în dezbatere publică enorm de multe elemente de legislație secundară. Foarte curând, nu pot să vă spun, dar o să fie o surpriză, probabil pe finalul zilei vom lansa dezbatere noul regulament de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar și statutul elevului. Va (sic!) sta în dezbatere mai mult decât stau alte documente, alte proiecte de la minister, tocmai în ideea în care eu cred că aceste documente, care sunt în general cele mai citite de școli, au în primul rând nevoie de aportul dumneavoastră. Și cu permisiunea dumneavoastră, am făcut această propunere în discuția de mai devreme. Mi-aș dori o discuție cu profesorii Teach for Romania și cu alumnii Teach for Romania, să vedem cum îmbunătățim documentele care reglementează modul în care funcționează școlile. Și vă aștept alături de noi pentru că avem mare nevoie de parteneriatul cu dumneavoastră”.
Citește și:
UPDATE Termenul afișat de Ministerul Educației pentru dezbaterea ROFUIP 2024 și Statutului Elevului 2024 expiră pe 26 iunie / Ministra Ligia Deca declara acum 10 zile că vor „sta în dezbatere mai mult decât stau alte documente, alte proiecte de la minister”
UPDATE Mai multe asociații de elevi din țară protestează în fața Ministerului Educației, nemulțumite de proiectele privind Statutul Elevului și ROFUIP

1 comment
  1. Desfintati PJ -iurile din înv prescolar. Era mult mai bine înaintea înființării acestora. Fiecare unitate/grădiniță sa aiba managerul ei, pentru o mai bună organizare în a functiona adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca anunță că luni, pe 22 mai, în prima zi de grevă generală în școli, va fi o întâlnire la Guvern cu sindicatele din Educație și ministrul Muncii: Noi am făcut tot ceea ce ține de noi (…) sper ca acea întâlnire să oprească acțiunea de protest

„La discuțiile de astăzi cu federațiile sindicale din învățământ s-a agreat că va mai exista o întâlnire luni la Guvern, unde să poată participa și ministrul Muncii, Marius Budăi. Eu…
Vezi articolul

Alegătorii pot vedea cât de compatibili sunt cu fiecare candidat la prezidențiale cu ajutorul busolei electorale FreshVote.ro, lansată de Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pune la dispoziția alegătorilor o platformă de tip „busolă electorală” pentru alegerile prezidențiale, FreshVote.ro. Este vorba despre un instrument digital, gratuit, cu ajutorul căruia se…
Vezi articolul