Consiliul Rectorilor anunță “interes de excepție manifestat de tinerii tunisieni pentru universitățile din România”

Consiliul Național al Rectorilor anunță că a semnat un parteneriat cu Conferința Președinților de Universități din Tunisia. Universitățile din România și-au prezentat oferta educațională tinerilor tunisieni, în cadrul evenimentului “Campus Roumanie”. “Interes de excepție manifestat de tinerii tunisieni pentru universitățile din România”, anunță CNR.

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și președintele Agenției Universitare a Francofoniei, a declarat că este important ca oferta educațională să fie adaptată nevoilor profesionale și de dezvoltare personală ale tinerilor.

Totodată, a menționat importanța schimburilor inter-universitare și a împărtășirii de experiență nu numai în sfera cunoașterii științifice, ci și în ceea ce privește cultura organizațională și dezvoltarea capacităților instituțiilor academice, în scopul asigurării unei mai mari calități a procesului educațional. De asemenea, a subliniat faptul că universitățile românești dispun de o ofertă din ce în ce mai diversificată, disponibilă în franceză, engleză și alte limbi de circulație internațională.

Peste o treime din cei 30.000 de studenți străini din România studiază în limba franceză, se arată în comunicatul CNR.

Prezent la eveniment a fost și Ioan-Ștefan Groza, secretar de stat în Ministerul Educației. Oficialul a vorbit despre rolul rețelelor de colaborare într-o societate globalizată, în care capacitatea de asimilare și adaptare la creșterea exponențială a volumului de cunoaștere este esențială pentru atingerea performanței.

Slim Khalbous, ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice din Tunisia, a exprimat interesul pentru armonizarea sistemelor educaționale și adaptarea lor la mediul competițional și la provocările externe.

Dan Stoenescu, ambasadorul României la Tunis, a arătat că țara noastră are capacitatea de a deveni o destinație favorită pe harta opțiunilor de perfecționare academică a tinerilor tunisieni, datorită performanțelor învățământului superior românesc, a conectării acestuia la sistemul european educațional, precum și a imaginii favorabile de care România se bucura în Tunisia.

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!

Exit mobile version