Consiliul Național al Rectorilor discută o rezoluție pe tema actelor de hărțuire sexuală în mediul universitar – surse

171 de vizualizări
Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com
Conducerea Consiliului Național al Rectorilor discută, miercuri, un proiect de rezoluție pe tema actelor de hărțuire sexuală, potrivit informațiilor Edupedu.ro. După analiza și aprobarea lui în biroul permanent al CNR, documentul ar urma să fie supus adoptării la nivel de organizație.

Acest lucru ar urma să se întâmple, potrivit surselor Edupedu.ro, în cadru unei reuniuni care va fi convocată în regim de urgență.

Discuțiile au pornit după investigația Snoop.ro cu privire la Alfred Bulai, profesor în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative S(NSPA acuzat de hărțuirea sexuală a mai multor studente. 

  • Cazul a stârnit un val de dezbateri în spațiul public, cu atât mai mult cu cât în România, spre deosebire de alte sisteme dezvoltate, nu există reglementări sau recomandări la nivel de sistem de învățământ superior cu privire la procedurile potrivite în cazuri de hărțuire sexuală și abuz și în alte cazuri de abateri de la normele de bună conduită, în mediul univeersitar.
Citește și:
Abuzurile sexuale la adresa studenților – ce pot face universitățile? Exemplul britanic: fără bariere în calea reclamațiilor, fie ele și anonime, descurajarea cu tărie a relațiile personale apropiate profesor-student, politici clare de intervenție în cazul unor comportamente sexuale inadecvate – printre recomandările Universities UK

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Imi ziceea un amic: ,,Dupa scandalul patrunderii tot mai mult a substantelor interzise in scoli au venit pe final de an scolar cu-n proiect PILOT intr-o scoala gimnaziala din Mures numit REBREANU COLOUR RUN, astfel ca n-ar fi mirare daca si hartuirile sexuale din mediul educational, tot mai multe de la an la an, sa fie tratate tot cu prafuri colorate in speranta ca scolerii sa se prinda ca se antreneaza pentru viitor intr-un mediu magic”. M-a pus pe ganduri, vazand mai ales cum zi de zi mai explodeaza cate-o realitate ,,ascunsa” atat de bine incat majoritatea o vad dar se uita intr-alta parte.

  2. CNR nu are căderea să analizeze nimic, fiind murdar din cap până în picioare. Costoiu secretarul CNR) este prospăt condamnat, președintele Câmpeanu (politician) este plagiator dovedit. Rectorii stau 15-20 de ani în funcție……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Obligația profesorilor de a promova diversitatea ca resursă de învățare, criticată de cultele religioase, a fost eliminată de deputații din Comisia de învățământ și înlocuită cu „respectarea diversității“

Una dintre cererile cultelor a fost „rezolvată“ de parlamentarii din Comisia de învățământ din Camera Deputaților, în ședința de miercuri. Este vorba despre eliminarea obligației pentru cadrele didactice de a…
Vezi articolul

Ghid de pregătire pentru Olimpiada Națională de Informatică, lansat de profesori și studenți din Societatea pentru Excelență și Performanță – SEPI. Cartea despre algoritmi și structuri de date conține probleme și rezolvări explicate – DESCARCĂ

Un ghid de pregătire pentru elevii care vor să participe la Olimpiada Națională de Informatică (ONI) în acest an școlar, elaborat de profesori și foști olimpici la informatică, a fost…
Vezi articolul

QS World University Rankings 2023: Nicio prezență românească în top 1000, în ultima ediție a reputatului clasament al universităților lumii. Doar Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea din București rămân în intervalul 1001-1200

România nu este reprezentată nici anul acesta de vreo universitate în top 1000 instituții de învățământ superior din lume, în cel mai nou clasament global Quacquarelli Symonds, dat publicității miercuri…
Vezi articolul

Studenții care absolvă programele de licență cu frecvență și frecvență redusă în limba engleză ale Universității Maritime din Constanța nu își pot lua brevete de la ANR. Instituția anunță că nu recunoaște decât două programe de studiu

Programele de studii de licență cu frecvență și frecvență redusă în limba engleză din cadrul Universității Maritime din Constanța nu sunt recunoscute de către Autoritatea Navală Română (ANR), potrivit unui…
Vezi articolul