Consiliul Național al Elevilor despre greva generală a profesorilor: “Susținem protestele din educație”, dar acestea “au un impact negativ imens” asupra școlii / “Nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională”

5.180 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
“Susținem protestele din educație, dar având în vedere că elevii au dreptul la protest doar în condițiile în care acesta nu afectează orele de curs, conform legislației în vigoare, considerăm protestele profesorilor un impact negativ imens asupra actului de predare-învățare-evaluare”, spune, într-un mesaj transmis marți presei, președintele Consiliului Național al Elevilor, Miruna Croitoru.

Întrebată despre poziția CNE referitoare la greva generală anunțată de sindicatele din învățământ, aceasta a spus că organizația “susține principiile din spate, dar nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională pentru a atrage atenția asupra subfinanțării”.

“Cât despre elevii din ani terminali, o neliniște în plus care poate apărea în contextul unei greve prelungite ce ar putea cauza o amânare a examenelor naționale nu cred că este soluția pentru a rezolva subfinanțarea cronică a sectorului de educație”, mai spune ea.

Mesajul Mirunei Croitoru – CNE, integral:
  • “Susținem principiile din spate, dar nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională pentru a atrage atenția asupra subfinanțării. Mai mult decât atât, susținem protestele din educație, dar având în vedere că elevii au dreptul la protest doar în condițiile în care acesta nu afectează orele de curs, conform legislației în vigoare, considerăm protestele profesorilor un impact negativ imens asupra actului de predare-învățare-evaluare. De asemenea, declarațiile sindicatelor arată și cum drepturile copiilor, la modul general, la educație și la protecție pot fi încălcate. Cât despre elevii din ani terminali, o neliniște în plus care poate apărea în contextul unei greve prelungite ce ar putea cauza o amânare a examenelor naționale nu cred că este soluția pentru a rezolva subfinanțarea cronică a sectorului de educație.”
Citește și:
BREAKING Grevă generală în educație, din 22 mai, pe termen nelimitat, anunță reprezentanții celor trei mari sindicate din învățământ / Elevii să stea acasă, spun sindicaliștii. Regulile generale, anunțate de reprezentanții profesorilor – document
Directorii de învățământ să anunțe din timp dacă întregul personal va fi în grevă, spune președintele Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache, referitor la greva din Educație anunțată de cele trei mari federații

Photo 95829716 © MichaeljayberlinDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


13 comments
  1. Serios? Oare acești elevi,nu ar fi mai bine să se ocupe de școală și să învețe,decât să judece și să tragă la răspundere un profesor care protestează pentru că GATA,NU SE MAI POATE! Tot sistemul de învățământ e putred,distrus,și culmea cei ce suferă sunt copii noștri, viitorul acestei țări! Dar pentru ei e mai ok daca totul e mult mai ușor și cât mai puțină școala și muncă! Profesorul își face grijă și de el dar și de elevii din școală, pentru că prin ei ,prin realizările și valorile lor se vad roadele muncii lui!!!

  2. Elevii noștri ar trebui să se informeze mai bine, să afle în ce condiții o grevă își poate atinge scopul. Când medicii fac grevă, toți se execută, că mor oamenii. Când profesorii fac grevă în mijlocul anului școlar, nimeni nu observă. Se pare că la acel moment procesul instructiv-educativ nu suferă. Ba dimpotrivă, elevii se bucură ca de o vacanță. Dar acum, deodată, li se rupe sufletul că nu mai vin la școală să învețe. Aiurea! Tot ce îi doare, pe elevi și pe guvernanți, este că nu se dau examenele. Asta e și ideea, să doară. Până nu te doare nu iei măsuri.
    Eu sper din tot sufletul să fim luați în seamă, înghețarea anului școlar este un dezastru. Să vedem cine clipește primul: ministerul sau noi.

    1. pai da, dar doare pe cine nu trebuie, și pe cei care nu pot lua ei măsuri. știi, cum zicea Camil Petrescu, “sacrifici, liniștit ca o mașină, pentru niste principii care sunt ale oricui dar nu ale celui sacrificat..”.
      dacă protestele ar fi avut loc în afara orelor de curs, poate la proteste ar fi participat și copii, și părinți

      1. Gata ! De 33 de ani, profesorii s- au gândit, doar la copiii altora ! Nu se mai poate continua așa !!!

  3. In orice greva are cineva de suferit, dupa ce aceia care au declansat-o au ajuns cu cutitul la os!
    Profesorii au la randul lor copii care vor fi ~afectati~ de greva parintilor, dar bataia de joc a ajuns la limita.
    In invatamant, in afara de sefi si oamenii lor, carora sistemul le acorda gradatii de merit, adica 25% in plus la salariu pe 5 ani, toata lumea e platita in bataie de joc (vorbesc de preuniversitar).
    Presedintele PSD isi arata dispretul fata de profesori pe fata, vrea o preluare de mandat ~in liniste~. Putin il pasa de oamenii care educa! Mai bine fara ei si fara educatie, doar asa voturile merg unde trebuie, asa e , PSD?

  4. Tot elevii se plâng de infrastructură, de lipsa laboratoarelor, etc – cum vreți să protestăm? Au avut loc pichetări ale ministerului. marșuri de protest, nimeni nu s-a sinchisit. Mâine e grevă de avertisment, nimeni nu se sinchisește.

    PÂNĂ CÂND?

  5. Profesorii au pus pe primul loc elevii, de 33 de ani. Gata! E rândul lor! Ca nu le plătesc nici elevii ,nici părinții datoriile !!!

  6. Pentru a sustine trebuia sa fiti alaturi de profesori la protest. Au fost 5 proteste, elevii trebuie sa ceara si ei conditii mai bune pentru ei. Orice amanare inseamna inca o generatie pierduta.

    1. Acesta nu este discursul domnișoarei. Este un discurs primit.
      In ceea ce privește Legea educației nu a fost în stare să răspundă de ce Consiliul Național al Elevilor susține această lege.
      Lipsa argumentelor spune tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conferință organizată de Fundația Vodafone și Edupedu.ro, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Conferință deschisă profesorilor, pe 15 octombrie, la Arcub Gabroveni în București, despre cum îi formăm pe elevi în școala din viitor. Mircea Miclea, Domnica Petrovai, Csaba Asztalos și Mihnea Moisescu vor vorbi despre învățarea în era Inteligenței Artificiale și despre conectarea reală a copiilor cu magiștrii lor

Profesorii sunt invitați marți, 15 octombrie, de la ora 13:30, la conferința în format fizic susținută de profesorii Mircea Miclea, Domnica Petrovai, Csaba Asztalos și Mihnea Moisescu, la centrul cultural…
Vezi articolul

DOCUMENT Olimpiadele școlare și toate concursurile, competițiile și activitățile extrașcolare au fost amânate pentru anul școlar 2021-2022. Ordinul a fost semnat de ministrul Educației

Toate olimpiadele școlare și concursurile au fost amânate pentru anul școlar viitor. Ordinul de ministru care prorogă pentru anul școlar 2021-2022 competițiile școlare, activitățile educative, școlare și extrașcolare a fost…
Vezi articolul