Consiliul Județean Prahova solicită 150 milioane lei prin PNRR pentru un campus modern pentru învățământul dual. Campusul ar urma să includă locuri de cazare, bază sportivă, laboratoare și locuri de relaxare

208 vizualizări
Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com
Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a depus spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un proiect în valoare de aproape 150 de milioane de lei care vizează realizarea unui campus modern pentru învăţământul dual, informează, marţi, biroul de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

Proiectul „Consorţiu Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP” va fi implementat de Consiliul Judeţean Prahova, care este lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploieşti şi OMV Petrom SA.

Campusul ar urma să fie realizat în localitatea Tătărani, aflată în imediata apropiere a municipiului Ploieşti, şi va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative.

„Investiţiile în construirea campusurilor profesionale integrate pentru învăţământul profesional şi tehnic, pentru acces la educaţia bazată pe inovaţie, creativitate şi specializare inteligentă, vor conduce la întărirea legăturii cu mediul economic şi social. Astfel, vor fi impulsionate şi diversificate tipurile duale de formare profesională. Totodată, investiţiile vor contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, cât şi la valorificarea în parteneriat a resurselor. Ecosistemele industriale locale şi regionale vor fi sprijinite cu viitorii angajaţi, absolvenţi sau persoane recalificate, care vor deţine competenţe relevante pentru noile tendinţe de pe piaţa forţei de muncă. În plus, prin intermediul granturilor de care vor beneficia Consorţiile nou constituite vor fi disponibile măsuri de sprijin, pentru atragerea în special a elevilor şi studenţilor care au oportunităţi economice reduse şi care, datorită ofertei constând într-un parcurs flexibil şi continuu, vor putea să obţină o calificare şi acces la o instituţie de învăţământ superior”, arată CJ.

Bugetul proiectului este de 149.352.292 lei, iar durata de implementare va fi până la 30 iunie 2026.

Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Elevi de școală generală construiesc în București un Sistem Solar, parcurgând distanțe mari pe jos pentru a înțelege dimensiunile uriașe dintre planete / Pe traseu vor marca locul planetelor folosind baloane și fructe de mărimi diferite

Obiectivul acestui inedit experiment este acela ca cei mici să meargă pe jos distanțe mari prin București, comparându-le cu distanțele dintre planete. Se întâmplă astăzi, 13 mai, între orele 19-21,…
Vezi articolul

Aproape două treimi din copiii care au început școala în 2016 vor ajunge să aibă locuri de muncă şi calificări care încă nu există. 15 companii gigant nu mai cer studii universitare la angajare, ci califică oamenii la locul de muncă

Aproape două treimi din copiii care au început școala în 2016 vor ajunge să aibă locuri de muncă şi calificări care încă nu există, potrivit World Economic Forum citat de platforma…
Vezi articolul

PMB: „Problema consolidării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” nu intră în sfera noastră de competență și nici nu ne-a fost solicitată intervenția pe acest subiect”

„Problema consolidării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” nu intră în sfera noastră de competență și nici nu ne-a fost solicitată intervenția pe acest subiect”, a răspuns Primăria…
Vezi articolul