Consiliul Județean Brașov estimează o prezenţă de 75% a elevilor după începutul noului an școlar

462 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Aproximativ 75% dintre elevi vor fi prezenţi în şcolile din județul Brașov în contextul actual, estimează conducerea Consiliului Judeţean. Primăria Brașovului aşteaptă concluziile unei simulări realizate de reprezentanţii Băncii Mondiale privind modalităţile optime de a deschide şcolile şi grădiniţele, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele CJ Braşov, Imelda Toaso, a declarat marţi, că, la discuţiile cu furnizorii din cadrul programului naţional ‘Laptele şi cornul’, a fost aproximată o prezenţă de 75% a elevilor înscrişi în unităţile de învăţământ la cursuri.

„În acest an urmează să se facă reofertarea pentru următorul contract subsecvent şi noi am aproximat că vor fi prezenţi în şcoli 75% din numărul de elevi şi am luat în calcul această cifră tocmai pentru a nu ajunge în situaţia în care am fost în perioada pandemiei, când furnizorii au rămas cu stocuri de produse lactate”, a declarat Imelda Toaso.

Pe de altă parte, viceprimarul municipiului Braşov, Costel Mihai, a precizat că, în prezent, în lipsa unei metodologii din partea ministerului Educaţiei şi al Sănătăţii, administraţia locală ia în calcul mai multe variante privind redeschiderea unităţilor de învăţământ.

„Aşteptăm reglementările ministerelor Sănătăţii şi al Educaţiei, sigur că nu stăm într-o pasivitate, la rectificarea bugetară am alocat bani de rezervă pentru achiziţionarea de materiale sanitare, dezinfectanţi, măşti şi, de asemenea, am luat în calcul şi varianta achiziţionării unor dispozitive electronice pentru a se ţine cursuri la distanţă, dar şi a realizării acelor module în care să se poată organiza clase. Zilele trecute, am solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean o situaţie la zi cu numărul de elevi şi cadre didactice, pentru a face o estimare şi, în paralel, dăm drumul la achiziţii pentru materialele sanitare”, a declarat viceprimarul Brașovului.

O problemă va fi în ceea ce priveşte creşele de stat unde, din cele 1.100 de solicitări, vor putea fi onorate doar 600, dacă se va permite prin lege deschiderea acestora, în condiţiile unei frecvenţe prin rotaţie.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Zero legi în dreptul Ministerului Educației, în Planul Anual de Lucru al Guvernului aprobat miercuri, deși în planul legislativ era anunțat un proiect de lege bazat pe „România educată”, în iunie, iar ministrul Cîmpeanu susținea că lansează dezbaterea luna aceasta

Ministerul Educației nu a propus niciun proiect legislativ în Planul Anual de Lucru al Guvernului, document publicat sub formă de raport de implementare și realizare a priorităților propuse de instituțiile…
Vezi articolul

Peste 20% din elevii din ciclul primar, din mediul rural, fac învățământ simultan, adică ore cu elevi din alte clase, mai mari sau mai mici, potrivit datelor Ministerului Educației / Peste 100.000 de elevi din toată țara învață în regim simultan, în acest an școlar

Peste 100.000 de elevi învață în regim simultan, în anul școlar 2023-2024, potrivit datelor Ministerului Educației, transmise la solicitarea Edupedu.ro. Concret, este vorba despre 102.153 de elevi de clasele primare…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Ministrul Educației din Republica Moldova propune ca școala să înceapă pe 1 septembrie 2024, într-o zi de duminică și să se încheie într-o sâmbătă. Dan Perciun: “În prima zi de școală se repartizează manuale și se prezintă orarul”

Ministerul Educației din Republica Moldova propune ca anul școlar viitor să înceapă pe 1 septembrie, într-o zi de duminică și să se încheie pe 31 mai, într-o zi de sâmbăta,…
Vezi articolul