Burse lunare de 500 de lei și certificare profesională europeană. Pe 4 iulie începe înscrierea, pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a, în clasele duale de consilieri de modă la Colegiul Kirițescu din București

1.412 vizualizări
Foto © Roman Kosolapov | Dreamstime.com
Elevii care au terminat clasa a VIII-a se pot înscrie și fără să fi dat examenul de evaluare națională la clasa de dual de la Colegiul Economic Costin C. Kirițescu din București, unde sunt instruiți pentru a deveni consilieri de modă, potrivit unui comunicat de presă. Acesta arată că unitatea de învățământ și compania germană de modă Peek&Cloppenburg pregătesc pentru al nouălea an consecutiv un program de învățământ dual cu durată de trei ani.

Potrivit comunicatului, sunt două etape de înscriere: prima între 4 și 8 iulie, a doua între 26 și 28 iulie. Reprezentanții companiei vor avea un interviu cu fiecare candidat în parte, pentru a le putea răspunde la toate întrebările legate de practica celor trei ani în magazinele din rețeaua proprie și despre jobul care îi așteaptă la final.

Informarea de presă precizează că elevii care se înscriu pentru programul de trei ani pentru a deveni consilieri de modă “sunt plătiți lunar cu 500 de lei, având în același timp un loc de muncă asigurat în magazinele noastre”.

Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR), care facilitează acest program de învățământ dual din 2015, este organizată de Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București alături de compania prezentă în 16 țări din Europa. 

Absolvenții o’SCAR obțin, la finalul celor trei ani de pregătire, timp în care merg și la școală și la practică la magazinele amintite, o certificare profesională recunoscută atât în România, cât și în Uniunea Europeană. Ei primesc și o bursă lunară de 500 de lei. Pe elevi îi așteaptă un loc de muncă sigur, pe care nu sunt obligați să îl accepte dacă nu doresc. În cadrul companiei, ca parta a programului, elevii au la dispoziție, timp de trei ani, un tutore.

Photo © Roman Kosolapov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Calendar admitere în învățământul profesional și în școlile duale 2020: Toate școlile gimnaziale trebuie să organizeze în luna mai ședințe de instruire cu elevii și părinții, iar înscrierile în școlile profesionale încep pe 29 iunie

Toate școlile gimnaziale vor organiza în luna mai 2020 ședințe de instruire cu elevii de clasa a VIII-a și cu părinții acestora, pentru a le explica modul de înscriere în…
Vezi articolul

“Scot la titularizare în fiecare an câte 11 catedre pe domenii tehnice. Nimeni nu vine”, spune Adriana Voicu, directoarea unui liceu tehnologic din Buzău / “Profesorii ingineri ies la pensie în mare parte și ne rugăm de ei să mai predea copiilor, că poate totuși la anul va apărea un tânăr” – VIDEO

„Eu scot la titularizare în fiecare an câte 11 catedre pe domenii tehnice. Nimeni nu vine. Profesorii ies la pensie în mare parte, profesori ingineri, și ne rugăm de ei…
Vezi articolul

O afirmație a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a bulversat oarecum liceenii, care au reținut că ar putea să meargă la facultate din școala profesională, spune directoarea Liceului Energetic din Constanța

O afirmație a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a bulversat oarecum liceenii, care au reținut că ar putea să meargă la facultate din școala profesională, spune Claudia Nițu, directoarea Liceului Energetic…
Vezi articolul

Scandalul admiterii schimbate. Monica Anisie: Andronescu vrea să-și „șteargă eticheta de groparul învățământului profesional”

Ecaterina Andronescu este preocupată să-și șteargă „eticheta de ,groparul învățământului profesional, schimbând din pixul propriu raportul numărului de locuri de la liceu și învățământul profesional”, spune Monica Anisie, fost secretar…
Vezi articolul