Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Lista disciplinelor și planificarea acestora

0 vizualizări
Inspecția specială
Foto: Pexels.com
În anul școlar 2024-2025, consfătuirile naționale pe discipline școlare se vor organiza online, potrivit unei document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Este vorba despre a adresa Ministerului Educației nr. 30871 din 21.08.2024. Vezi mai jos, în articol, lista disciplinelor și planificarea lor.

„Având în vedere noutățile legislative aferente anului școlar 2024 — 2025, în perioada 1 – 30 septembrie 2024 se vor organiza consfătuiri pe discipline şcolare/domenii la nivel naţional, Consfătuirile se vor desfăşura online”, se arată în documentul consultat de Edupedu.ro.

Conform sursei citate anterior, „la aceste întâlniri la care vor participa inspectorii școlari de specialitate, precum și cadre didactice-metodiști (în cazul în care disciplina de studiu este coordonată cu sprijinul acestora la nivel liceal), vor fi abordate teme ce vizează procesul educațional în anul şcolar 2024-2025, după cum urmează:

diagnoza procesului educaţional, pe discipline/compartimente/domenii, la nivelul fiecărui județ/al municipiului București, pentru anul școlar 2023-2024, diseminarea activităţilor de bună practică, precum şi identificarea priorităților pentru anul școlar 2024-2025;

aplicarea curriculumului naţional: planuri-cadru, programele și manualele şcolare în vigoare;

proiectarea curriculară conform structurii anului școlar 2024-2025 aprobată prin OME nr. 3800/9.03.2023;

prezentarea Reperelor metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a XII-a în anul școlar 2024-2025;

– elaborarea şi implementarea de programe/proiecte/activități de abilitare curriculară pe discipline de studiu/niveluri de studiu, cu accent pe: proiectare curriculară, evaluarea la clasă, evaluarea la examenele naționale și în cadrul competiţiilor scolare;

prezentarea cadrului normativ care reglementează organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat, a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a admiterii în învăţământul liceal și profesional, graficul examenelor de certificare a calificărilor profesionale, în anul școlar 2024-2025;

elementele de noutate aduse de Regulamentul de Organizare şi Funcționare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi de Statutul Elevului;

– propuneri privind organizarea și desfășurarea competiţiilor şcolare în anul şcolar 2024 – 2025;

– alte teme de dezbatere, în funcție de specificul disciplinei/domeniului şi de nivelul de învăţământ.”

Planificarea disciplinelor școlare poate fi consultată mai jos:


1 comment
  1. ”Consfătuirile se vor desfăşura online”

    Doar cele NAȚIONALE. Pentru cele județene, stai să vezi cum vin ei să ne comunice ce-au aflat de la minister, bineînțeles în zile cu program școlar, ca să lipsești fie de la una, fie de la cealaltă (că nu vor avea timp fizic între 2-6 septembrie ca să le țină pe toate!)

    Eu de la ore nu mai lipsesc pentru nimic, de ani de zile, cu excepția urgențelor medicale. Altfel, să se spele pe cap cu hârțoagele lor cei din minister și cei din inspectorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții ar trebui să se întâlnească cu cercetători din domeniu, spune Răzvan Florian, cercetător în inteligență artificială: “Una din întâlnirile care m-au marcat cel mai mult a fost un seminar cu Alain Aspect, care a primit premiul Nobel pentru fizică, zilele acestea”

Cercetător în inteligență artificială, Răzvan Florian scrie pe pagina sa de Facebook că studenții ar trebui să se întâlnească cu cercetători importanți din domeniu. El povestește că, atunci când a…
Vezi articolul

Bacalaureat 2024. Varianta de rezervă de la proba de Limba și literatura română a fost publicată de Ministerul Educației: Poezie la subiectul al II-lea și particularități ale unui text narativ de Liviu Rebreanu sau Mihail Sadoveanu, la al III-lea 

Varianta de rezervă de la proba de Limba și literatura română a fost publicată de Ministerul Educației luni, 1 iunie, la ora 17:00, după proba scrisă care s-a încheiat la…
Vezi articolul
Admiterea la liceu 2020

Proiecte de manuale digitale pentru elevii din liceele agricole, cu finanțare de la Ministerul Agriculturii, vor fi realizate de grupuri de lucru din care vor face parte profesori din preuniversitar, universitar și în care pot fi cooptați și oameni din companii și ONG-uri, sub coordonarea universităților agricole de profil

”Continuăm măsurile de încurajare a învățământului dual și prin intermediul Ministerului Agriculturii. Acesta va susține cele 59 de licee tehnologice cu profil agricol. Vom finanța lucrări de renovare și creșterea eficienței…
Vezi articolul

Decretul pentru încă o lună de stare de urgență, semnat de Klaus Iohannis: „Pericolul nu a trecut. Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Școlile rămân închise, cursurile vor fi online, în măsura posibilităților”

Școlile vor fi închise încă 30 de zile, a anunțat președintele Klaus Iohannis, care a declarat într-o conferință de presă că a semnat decretul prin care România intră în a…
Vezi articolul

Universitatea Babeș Bolyai va implementa ghidul antidiscriminare, după ce o studentă a semnalat afirmații rasiste și misogine dintr-un manual: „Victime care precipită declanșarea acțiunii răufăcătorului – femeia care umblă seara prin locuri puțin frecventate și are o costumație provocatoare (…) în aceste cazuri, o parte din vină aparține victimei”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a transmis într-un comunicat de presă că a luat notă de comentariile critice ajunse în spațiul public în legătură cu limbajul utilizat într-un suport de…
Vezi articolul