Educația digitală va intra din septembrie în orarul elevilor, la fiecare disciplină, ca parte a noii școli „clasice” sau va dispărea în era post-COVID? Punem tabletele în dulap sau pe catedră? Ce facem cu experiența de până acum? Marți, 23 martie, de la ora 15:00, vom afla de la ministrul Sorin Cîmpeanu și de la consilierul prezidențial Ligia Deca soarta digitalizării educației, vom discuta noutățile și tendințele internaționale cu fostul ministru Mircea Miclea, cu președintele Consiliului Rectorilor – Daniel David și cu profesorul Dragoș Iliescu, colaborator OECD, în cadrul conferinței online Educația digitală asimptomatică, organizată de Edupedu.ro și World Vision România.
- Conferința online “Educația digitală asimptomatică” va fi transmisă LIVE VIDEO de Edupedu.ro și de World Vision România marți, 23 martie, de la ora 15:00
Partenerii dezbaterii online sunt Fundația Vodafone, Lidl, Brio, NTT DATA Romania, BCR, Microsoft Romania.
Agenda dezbaterii Educația digitală asimptomatică
15:00 – 15:10 Deschidere eveniment: Raluca PANTAZI, publisher Edupedu.ro și Mihaela NABĂR, director executiv World Vision România
15:10 – 15:50 Dezbatere cu Sorin Mihai CÎMPEANU, ministrul educației și Ligia DECA, consilier prezidențial pe educație – Pe 11 martie s-a împlinit 1 an de la prima închidere a tuturor școlilor din România, în pandemie. Cum va arăta educația digitală în anul școlar 2021-2022? Va fi școala digitală “noul normal” după pandemie? Ce se întâmplă cu tehnologia cumpărată în această perioadă?
15:50 – 16:30 Daniel DAVID, rector, Universitatea Babeș – Bolyai, președinte Consiliul Național al Rectorilor și Mircea MICLEA, psiholog, prof. univ. dr. Universitatea Babeș – Bolyai – Cum pregătim viitorii profesori, în universitate, prin masteratul didactic, pentru școala digitală? Ce înseamnă predare în format digital? Ce competențe ar trebui să aibă elevii, de-acum înainte?
16:30 – 16:40 Mihaela NABĂR, director executiv, World Vision România – Școala online a apărut în România offline. Lecţiile învăţate în pandemie pentru copiii din satele noastre: ce au câştigat, ce au pierdut şi cum mergem mai departe?
16:40 – 16:50 Angela GALEȚA, director, Fundația Vodafone România – Provocările educației digitale
16:50 – 17:00 Maria METZ, deputy CEO, vicepreședinte, NTT DATA Romania – Așteptările angajatorului din industria IT și tehnologie: competențele necesare și proiecte educaționale dezvoltate
17:00 – 17:10 Ionuț STANIMIR, director marketing și comunicare, BCR – Educația digitală – cum ajută tinerii antreprenori accelerarea digitalizării din școli
17:10 – 17:20 Marilena IONAȘCU, Education Manager, Microsoft România – Microsoft for education
17:20 – 17:30 Dragoș ILIESCU, psiholog, fondator BRIO – Se poate standardiza testarea elevilor în școala românească? Cât de eficientă este școala digitală? Ce trebuie menținut din experiența anului trecut? Studiu de caz: Brio Challenge
17:30 – 17:40 Raluca NEGULESCU-BALACI, director executiv, UiPath Foundation – Sărăcia digitală din sistemul educațional din România; modele de intervenție pe termen lung
17:40 – 17:45 Concluzii
Înscrieri: Cei care vor să participe activ la conferință se pot înscrie prin acest formular special, ușor de completat, prin care participanții pot pune întrebări invitaților. De asemenea, vă încurajăm să ne transmiteți prin intermediul formularului și alte teme de interes pentru dumneavoastră. Răspunsurile vor fi primite în timpul conferinței sau în perioada imediat următoare.
Ce ne propunere să aflăm: Pandemia trece, digitalizarea rămâne?
- Anul reformelor – din 2022 ar trebui să avem o lege a educației care să aplice România Educată. Există o Strategie digitală în educație? Cum se integrează SmartEDU în România Educată și cum va putea fundamenta strategia proiectele din PNRR?
- Ce se întâmplă cu tabletele și device-urile cumpărate de Ministerul Educației, de inspectorate, de primării sau din sponsorizări? Băgăm tabletele în dulap sau le așezăm pe catedră? Tabla digitală: scriem cu markerul pe ea sau o folosim ca tablă digitală?
- Pedagogie: ce face profesorul să îl învețe cu adevărat pe copil într-o școală digitală? Ce înseamnă predare și testare în format digital? Clasic versus digital – pros and cons. Se poate standardiza testarea în România? Studiu de caz: Brio Challenge – date, concluzii?
- Pentru ce job-uri ar trebui să se pregătească elevii care sunt acum la gimnaziu? Ce competențe ar trebui să aibă?
- Ce proiecte de succes au existat în pandemie și cum pot deveni ele sustenabile și scalabile?
Urmărește marți, 23 martie, de la ora 15:00, conferința online Educația digitală asimptomatică, pe Edupedu.ro și pe pagina de Facebook, precum și pe World Vision România.
Vizual realizat cu foto: © Melpomenem | Dreamstime.com
Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.