Conducerea PNL se reunește la ora 11 pentru a discuta numele viitorului ministru al Educației, la 4 zile de la demisia lui Cîmpeanu în scandalul de plagiat. Ligia Deca – în continuare în pole position

1.441 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Adriana Neagoe
Numele viitorului ministru al Educației va fi discutat în această dimineață în Biroul Politic Național al PNL, care se reunește la ora 11:00 în ședință în format hibrid. Potrivit surselor Edupedu.ro, consilierul prezidențial Ligia Deca continuă să fie în pole position pentru conducerea Ministerului, a cărei șefie a fost vacantată prin demisia lui Sorin Cîmpeanu în plin scandal de plagiat.

Conform surselor Edupedu.ro, discuțiile cu privire la persoana care va prelua Ministerul s-au complicat în weekend, după ce secretarul general al Ministerului, Ioana Lazăr, și secretarul de stat responsabil de învățământul universitar, Gigel Paraschiv – ambii foarte apropiați de fostul ministru Sorin Cîmpeanu – ar fi obținut de la premierul Nicolae Ciucă menținerea lor în minister, pentru “a-l ajuta pe viitorul ministru”.

La finalul săptămânii trecute, după demisia lui Cîmpeanu, consilierul său Radu Szekely ar fi făcut schimb de birouri cu Ioana Lazăr, astfel încât Szekely ar avea acum biroul chiar în fața cabinetului de ministru, pentru ca prezența Ioanei Lazăr să nu mai fie atât de evidentă pentru următorul demnitar, spun sursele Edupedu.ro.

De remarcat că decizia privind persoana care va prelua ministerul nu este luată nici la 4 zile de la vacantarea portofoliului, iar ziua în care universitățile marchează deschiderea anului universitar 2022-2023 începe fără un ministru plin în funcție, cu un premier cu acuzații grave de integritate și de plagiat și cu fostul ministru al Educației în plin scandal de plagiat.

În prezent, șefia interimară a Ministerului Educației este asigurată de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii stagiari care vor avea norma de predare înjumătățită urmează să beneficieze de același salariu, propus a fi cel mediu pe economie, în urma viitoarei legi a educației, susține ministrul Cîmpeanu

Deoarece în concluziile proiectului România educată, ce vor fi transpuse în noua lege a educației, “se prevede profesionalizarea și susținerea carierei didactice, printr-un an de stagiatură imediat după absolvirea facultății,…
Vezi articolul