Conducere nouă la agenția care evaluează calitatea învățământului superior, ARACIS. Noul președinte este Octavian Mădălin Bunoiu, prorector la Universitatea de Vest din Timișoara

2.976 de vizualizări
Octavian Mădălin Bunoiu / Foto: Facebook.com
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, ARACIS, anunță desemnarea unei noi conduceri. În urma unei ședințe de joi a Consiliului ARACIS, Octavian Mădălin Bunoiu (prorector Universitatea de Vest din Timișoara – UVT) a fost ales noul președinte al instituției conduse până acum de Iordan Petrescu (Universitatea Tehnică de Construcții din București). 

Președintele și membrii Biroului Executiv aleși în ședința de 13 ianuarie:

  • conf. univ. dr. Octavian Mădălin BUNOIU – președinte (Universitatea de Vest din Timișoara);
  • prof. univ. dr. ing. Valentin NĂVRĂPESCU – vicepreședinte (Universitatea Politehnica București);
  • prof. univ. dr. ing. Dorian COJOCARU – secretar general (Universitatea din Craiova);
  • prof. univ. dr. ing. Simona LACHE – director al Departamentului de Acreditare (Universitatea „Transilvania” din Brașov);
  • prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen SEGHEDIN – director al Departamentului de Evaluare Externă a Calității (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași).

Agenția precizează că Octavian Bunoiu a fost membru în Consiliul ARACIS din anul 2015, iar din 2017 membru în Biroul Executiv al ARACIS, în calitate de director al Departamentului de Evaluare Externă a Calității.

Octavian Mădălin Bunoiu – prezentat de ARACIS:

  • “Licențiat în fizică în anul 1996 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), doctor în fizică și în știința materialelor la UVT și la Institutul Național Politehnic din Grenoble din anul 2003, și-a început cariera academică în anul 1998 ca preparator la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), din anul 2009 fiind conferențiar universitar. Printre domeniile sale de interes în cercetarea științifică se numără metodele de obținere a cristalelor sau elemente de fizică moleculară și căldură. A fost timp de șapte ani cancelar (secretar științific) al Facultății de Fizică din UVT, pentru ca, începând cu anul 2012, să devină prorector al Universității de Vest din Timișoara, în prezent responsabil cu strategia academică și relația cu studenții, coordonând activitatea de asigurare a calității a instituției (în perioada 2016-2018 a avut în responsabilitate strategia de cercetare, dezvoltare, inovare, creație artistică și performanță sportivă a instituției de învățământ superior). De asemenea, conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu este membru în Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare (CCCDI) al Ministerului Educației, timp de mai mulți ani ocupând și funcția de președinte al acestei structuri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea din București înființează o Facultate de Studii Interdisciplinare, care a stârnit criticile unei părți a profesorilor care acuză că scopul facultății este să asigure catedre. Rectorul Marian Preda: Vor fi specializări care nu sunt în mod clar majoritar sub un domeniu / Susținerea a fost foarte mare pentru înființare

Universitatea din București (UB) înființează o nouă facultate din anul universitar 2025-2026, anume Facultatea de Studii interdisciplinare (FSI), potrivit surselor Edupedu.ro, confirmate de rectorul Marian Preda. Facultatea va avea inițial…
Vezi articolul

Din anul universitar viitor, 50.000 de studenți cu burse sociale ar putea beneficia de vouchere în valoare de 1.500 de lei și de plata chiriei, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș

Din anul universitar 2023-2024, studenții care au burse sociale ar putea să primească vouchere de 1.500 de lei și să le fie plătită chiria, după cum a declarat, pentru Edupedu.ro,…
Vezi articolul

Studenții solicită suspendarea cursurilor în universități și un plan de urgență pentru prevenirea răspândirii Covid-19

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a solicitat, luni, Ministerului Educației suspendarea cursurilor în universități și măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului Covid-19, “pentru siguranța membrilor comunității universitare”.…
Vezi articolul