Condițiile în care s-ar putea închide toate școlile și grădinițele din București. Rata incidenței de coronavirus a ajuns la 2,66 în Capitală

8.471 de vizualizări
Foto: © Maksym Yemelyanov | Dreamstime.com
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă este instituția care poate lua decizia de închidere a tuturor unităților de învățământ din oraș, în cazul în care incidența cumulată de coronavirus trece peste limita de 3/1.000 de locuitori în toată Capitala. În momentul de față, potrivit ultimei raportări oficiale, de luni 12 octombrie 2020, coeficientul infectărilor cumulate în ultimele 14 zile în București este de 2,66.

Condițiile în care se închid toate școlile și grădinițele dintr-o localitate, inclusiv din municipiul București, sunt prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Astfel, potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene [Direcțiile de Sănătate Publică – N.Red.] şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU [Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – N.Red.] o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2.”

În București, au fost raportate luni 413 cazuri noi de coronavirus, iar totalul persoanelor infectate este de 22.950. La nivel național, au fost raportate 2.069 de cazuri astăzi, iar totalul de îmbolnăviri de la începutul pandemiei și până acum este de 157.352.

Întrebat când se vor închide școlile în Capitală, având în vedere că Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență de 2,66, premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, 12 octombrie, că “la indicele de peste 3 la mie este prevăzut în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății ce înseamnă trecerea la scenariul roșu: învățământ online”. Șeful executivului a precizat că trebuie luate în considerare și focarele din localitate, înainte de o astfel de decizie.

Municipiul Bacău a fost primul în care toate școlile au intrat în scenariul roșu. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce Bacăul a depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori.

Foto: © Maksym Yemelyanov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Învățământul bucureștean nu e pregătit pentru școala exclusiv online, dacă aceasta va deveni necesară – Consiliul Municipal al Elevilor
BREAKING 2069 de cazuri noi de COVID-19 din 10051 de teste / 56 de decese / Rata de incidență în București a ajuns la 2,66
Descarcă de aici Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului educației și cercetării, numărul 5.487/1.494

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate școlile din județul Gorj, afectat de cutremure, au primit recomandarea Inspectoratului școlar să programeze săptămâna ”Școala Altfel” săptămâna viitoare, prima după vacanță / Șefa ISJ: Sunt luate în calcul și cursurile online

Tuturor școlilor din județul Gorj le-a fost recomandat de către inspectoratul școlar județean să plaseze săptămâna ”Școala altfel” de luni, 20 februarie, adică în prima săptămână de după vacanța de…
Vezi articolul

Interzicerea telefoanelor mobile la școală e aplicată adesea ineficient și îi poate face pe elevi să le folosească mai intens acasă / Întărirea competențelor digitale pentru profesori și elevi – soluția propusă pe baza datelor PISA 2022, care spun că telefonul la școală, folosit moderat, aduce și beneficii – raport OCDE

Interdicția legată de folosirea telefoanelor mobile în școli, pentru care optează în ultima vreme o serie de sisteme școlare, nu este susținută de experții Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică…
Vezi articolul