Condițiile ce însoțesc reluarea școlii vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp”: Dacă după 1-2 săptămâni cifrele sunt îmbucurătoare, putem să discutăm alte criterii mai permisive – ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila

4.017 vizualizări
Cseke Attila / Foto: Facebook.com
“Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10 zile, 2 săptămâni că cifrele sunt hai să zic îmbucurătoare, atunci sigur putem să discutăm de alte criterii sau de criterii mai permisive”, a spus miercuri seară, la Digi 24, ministrul Interimar al Sănătății, Cseke Attila, întrebat fiind despre efectul redeschiderii școlilor asupra situației epidemiologice. 

Întrebat în legătură cu pragul de 60% pentru vaccinarea angajaților din școli, condiție pentru desfășurarea predării cu prezență fizică, el a spus că este nevoie de predictibilitate și “consecvență”, “măcar o regulă să o aplicăm o anumită perioadă de timp”. 

Această condiție, a spus ministrul interimar, a determinat o creștere “semnificativă” a vaccinării în rândul personalului din școli, el apreciind că raportarea de vineri va confirma că această tendință continuă.

Ministrul Cseke Attila, la Digi 24, pe tema reluării școlii și a pragului de 60%:

Moderator: Vă așteptați să crească din nou cifrele din cauza reînceperii școlilor?

Cseke Attila: Vom vedea săptămâna trecută (sic) acest efect, dacă vreți, într-un fel sau altul, al deschiderii școlilor. După care putem să vedem ce facem, cum mergem mai departe. Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală, o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10 zile, 2 săptămâni că cifrele sunt hai să zic îmbucurătoare, atunci sigur putem să discutăm de alte criterii sau de criterii mai permisive, dacă vreți. Dar până atunci în niciun caz, trebuie să așteptăm acest efect al măsurii care se aplică de săptămâna aceasta.

Moderator: Adică în mod clar rămâne acest prag de 60% rată de vaccinare între profesorii unei școli pentru ca ea să fie deschisă, nu se trece peste această regulă…

Cseke Attila: Oricum ați văzut că, după ce s-a anunțat acest criteriu, într-o zi-două a crescut destul de semnificativ [vaccinarea în rândul angajaților din școli] și eu cred că pe ziua de vineri, pentru că ziua de vineri va fi cea care va fi avută în vedere pentru săptămâna care urmează, vom avea din nou o creștere în rândul salariaților, a personalului din sistemul de învățământ. Dar noi am vrea să avem această consecvență și măcar o regulă să o aplicăm o anumită perioadă de timp. Nu suntem naivi, nu vrem să fim inconsecvenți legat de necesitatea desfășurării actului pedagogic, am spus acest lucru că trebuie să fim responsabili, dar în același timp e bine ca o măsură [să fie aplicată] măcar o anumită de timp să vedem care sunt efectele produse, după care să analizăm și să discutăm.”


4 comments
  1. Eu, personal, vreau sa merg la scoala, sa desfasor orele. Domnul ministru al sanatatii nu stie cat de greu este sa desfasori ore on-line cand ai simultan la cinci clase. Doua ore/zi sunt comune (adica participa toti elevii celor cinci clase); si nu poti face numai asincron (le postezi niste teme si gata) aceste ore. Chiar daca sunt Muzica si miscare, Arte vizuale sau Dezvoltare personala. Plus ca nu toti elevii au dispozitive, iar parte din cei cu tablete/ telefon (al unuia dintre parinti) nu au semnal!
    Sa ne dea voie de luni sa mergem la scoala in format fizic!

  2. Indubitabil cum a scazut rata infectarilor, insa pe cine auzi e covidat/a !
    Din cele intamplate in Septembrie, se pare ca Ilfovul are o crestere a cazurilor de imbolnaviri; mai este in expectativa si aparitia unor mutatii ale acestui virus, mai ales ca Europa deja e pe val :((

  3. Azi e joi, poate maine stim si noi cum ne ducem luni copiii la scoala. Hotarati-va, ati schimbat de10 ori saptamana asta criteriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Google, LinkedIn și celelalte mari platforme digitale – îndemnate să ia măsuri pentru a combate frauda academică. Apelul unei rețele internaționale din care face parte și ARACIS, agenția responsabilă cu asigurarea calității în universitățile românești

Rețelele de socializare și marile platforme de tehnologie sunt îndemnate să ia atitudine împotriva fraudei academice, printr-un apel al unei mari rețele internaționale ce reunește agenții responsabile cu standardele de…
Vezi articolul

VIDEO “Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online” – o “ipoteză” pentru reluarea școlii, anunțată de ministrul Educației / “E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut marți, într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență…
Vezi articolul