Condamnații penal și cadrele didactice sancționate nu pot fi membri în consiliul de administrație al școlii – amendament adoptat la proiectul legii educației / Hotărârile CA se vor lua cu majoritate de voturi, nu cu două treimi, cum este acum

651 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Modificări la regimul incompatibilităților pentru participarea în consiliile de administrației ale unităților de învățământ, adoptate marți dimineața de Comisia de Învățământ din Camera Deputaților, ca amendamente la proiectul de lege al învățământului preuniversitar.

Astfel, articolul 123, alineatul 8, a fost adoptat în forma următoare: „Cu excepția directorului și directorului adjunct, nu poate face parte din consiliul de administrație personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare și control, precum și personalul didactic auxiliar care are și calitatea de părinte al unui elev înmatriculat în respectiva unitate de învățământ, respectiv persoana care a fost condamnată pentru o faptă penală săvârșită cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării, sau cadrul didactic care are o sancțiune disciplinară neradiată“.

Partea îngroșată a fost adăugată la propunerea USR, cu preluarea de către comisie a amendamentelor și susținerea Ministerului Educației.

O altă modificare a fost făcură la alineatul 10 – „Hotărârile privind angajarea, motivarea, evaluarea, recompensarea, răspunderea disciplinară şi disponibilizarea personalului didactic se iau la nivelul unităţii de învăţământ de către consiliul de administraţie, cu votul majorității membrilor consiliului de administrație“.

În prezent hotărârile CA erau luate cu 2/3 din voturi.

Articol în curs de actualizare


1 comment
  1. Înțeleg din această lege că o persoană condamnata pentru faptele menționate nu poate fi doar membru al CA dar directorul sau directorul adjunct al școlii pot fi foști condamnați penal. Citește cineva legile acestea inainte de a fi făcute publice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planul inspectorului școlar general din Dolj pentru „eficientizarea”, fără desființare de clase, a învățământului simultan: Elevi din mai multe structuri, respectând distanțe, vârsta elevilor, pot învăța într-o clasă de sine stătătoare / E o viziune pe termen lung

În învățământul simultan din județul Dolj învață în prezent 3.573 de elevi, în 71 de unități școlare, conform datelor primite de Edupedu.ro de la Inspectoratul Județean Dolj. Soluția propusă de…
Vezi articolul