Concursuri de știință prin experimente, interviuri cu cercetători sau propuneri pentru o misiune spațială, lansate pentru elevi și profesori în programul „Noaptea cercetătorilor” – ReCoNnect 2024. Înscrieri până pe 30 martie

2.275 de vizualizări
Foto: ICHO 2023 via Flickr Album
Elevii de gimnaziu și de liceu se pot înscrie până pe 30 martie într-o serie de „misiuni” dedicate promovării științei, anunță organizatorii Concursului Național de Știință ReCoNnect 2023 – 2024 într-o postare pe Facebook. Copiii și tinerii vor avea ocazia să descopere știința într-un mod interactiv, să cunoască cercetători sau să propună activități pe care le-ar iniția dacă ar lucra dintr-o asemenea poziție, potrivit sursei citate.

Elevii pot participa individual sau în echipă, în funcție de secțiunea concursului. Participanții se pot înscrie și trimite rezultatele la una sau mai multe „misiuni”, evaluarea rezultatelor făcându-se independent de către echipe diferite, transmit organizatorii.

O secțiune este dedicată și profesorilor în acest an. Câștigătorii, pe lângă premii, care ar urma să fie anunțate pe 15 aprilie, vor putea primi ocazia să se întâlnească cu oameni de știință în cadrul unor evenimente dedicate.

Cele 5 secțiuni propuse pentru ediția 2023-2024 sunt, potrivit paginii dedicate concursului:

  • „Vânătorii” de cutremure, Science@Home – construiește un seismometru – elevi, individual sau echipă
  • Cunoaște calitatea apei de băut, Citizen Science – profesori
  • Explorează lumea subatomică, Experimente în laborator – propune un experiment la un accelerator de particule – elevi de liceu, echipă
  • Propune o misiune spațială, Creativitate științifică – elevi, individual sau echipă
  • Descoperă un om de știință, Jurnalism științific – realizează un interviu cu un om de știință – elevi, individual

„Aveți astfel posibilitatea să cunoașteți meseria de cercetător alegând dintr-o listă de misiuni ce vă oferă ocazia să desfășurați acțiuni concrete, individual sau în echipă, fiecare ilustrând o ipostază din activitatea unui cercetător.

Misiunile propuse sunt menite să stimuleze gândirea și activitatea științifică, creativitatea, lucrul în echipă, dar și abilitățile de sinteză și de comunicare a rezultatelor”, scriu coordonatorii programului în formularul de înscriere

„Pentru fiecare din misiuni vor fi acordate cinci premii a câte 800 de lei fiecare sub formă de produse, tichete, bonuri valorice sau servicii ce vor fi anunțate la momentul desemnării câștigătorilor.

Fondul de premiere va putea fi suplimentat separat pentru fiecare misiune. Participanții, elevi și profesori coordonatori, vor primi diplome de participare la concurs”, conform aceleiași surse.

DOCUMENT DESCARCĂ Regulamentul de participare, actualizat pe 6 ianuarie 2024:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Situație ieșită din comun la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad: Ramona Lile ar urma să nu fie confirmată rector, deși a câștigat alegerile, potrivit unui proiect de ordin aflat în analiză finală la Ministerul Educației – surse

Rectorul Universității Aurel Vlaicu (UAV) din Arad, Ramona Lile, realeasă luna aceasta pentru un al patrulea mandat, deși, după cum a scris Revista 22, avea interdicție să candideze în urma…
Vezi articolul

Disciplină nouă de Inteligența Artificială pentru liceu sau actualizarea uneia existente și predare cu ajutorul IA, printre măsurile prevăzute de Strategia adoptată de Guvern / Universitățile, firmele sau ONG-urile ar trebui să facă module opționale pentru CDEOȘ de la profilul uman

Inteligența Artificială (IA) ar urma să fie disciplină pentru elevii de liceu de la profilul real, iar cei de la uman să aibă module opționale în Curriculumul la Decizia Elevului…
Vezi articolul