Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor

1.100 de vizualizări
Foto: © Opolja | Dreamstime.com
Concursul pentru inspectorii școlari nu ne organizează nici anul acesta, după cum a declarat noul ministru al Educației, Ligia Deca, în cadrul primei conferințe de presă. Deca a precizat că aceste concursuri se vor putea susține după ce proiectul Legii învățământului preuniversitar va fi adoptat. Amintim că 21 inspectori școlari generali sunt de la PNL, 17 de la PSD și 2 de la UDMR.

Întrebată de Edupedu.ro dacă se va organiza anul acesta concurs pentru funcțiile din inspectoratele școlare, Ligia Deca a răspuns că „eu îmi doresc profesionalizarea managementului atât la nivel școlar, cât și la nivel inspectoratelor sau direcțiile județene de învățământ preuniversitar. Sunt adepta concursurilor, da”.

„Prioritatea este să avem noul pachet legislativ. Pe forma nouă a organizării la nivel județean, vom porni în organizarea concursurilor”.

Edupedu.ro a arătat într-o analiză că pe 11 ianuarie 2021 Sorin Cîmpeanu anunța că în acel an va fi organizat concurs pentru inspectorii școlari, iar pe 16 ianuarie că va avea loc în primăvara 2021. Cîmpeanu a numit inspectori „din pix” până în ultima lună de mandat, cu justificarea că nu are sens să mai organizeze concurs, dacă tot se schimbă legea și inspectoratele vor fi redenumite.

Sub mandatul Cîmpeanu, inspectoratele au cunoscut cea mai profundă politizare din ultimii ani – ajungând să fie numiți politic și inspectorii fără funcții de conducere.

Lista inspectorilor școlari generali, în septembrie 2022: 21 de la PNL, 17 de la PSD și 2 de la UDMR

Cornel Stelian Sandu, șeful Inspectoratului Școlar Alba – consilier local la Alba-Iulia, membru în Biroul Politic al PNL Alba-Iulia

Dumitru Tudosoiu, șeful Inspectoratului Școlar Argeș – membru al Biroului Politic Județean PSD Argeș, consilier municipal la Pitești.

Marius Gondor, șeful Inspectoratului Școlar Arad – ex-deputat, membru PNL.

Vlad Drinceanu, șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, consilier local din partea PSD la Sectorul 4.

Ana-Maria Egarmin, șefa ISJ Bacău, consilier județean PSD Bacău.

Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, membru PNL.

Mircea-Cristian Nicula, șeful ISJ Bistrița-Năsăud, susținut de PSD.

Tudor Elena Luminița, șefa ISJ Brăila, a declarat recent că nu este membră de partid.

Bogdan Gheorghe Suruciuc, șeful ISJ Botoșani, membru PNL, a declarat recent că a fost susținut de conducerea PNL Botoșani să ajungă pe post.

Ovidiu Florin Tripșa, ISJ Brașov, nu este membru al niciunui partid politic, potrivit presei locale.

Daniela Palcău, șefa ISJ Buzău, membră PSD, candidată la alegerile pentru Senat în 2020, pe poziția a treia.

Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, consilier județean PNL la al doilea mandat, candidat la alegerile parlamentare în 2020;

Roxana Natalia Pațurcă, șefa Inspectoratului Școlar Județean Călărași, fostă senatoare PSD și președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna lui 2020, trecută la PNL după doar o zi de la excluderea din PSD.

Lavinia-Carina Pristavu, șefa ISJ Caraș-Severin, membru PNL, candidat la un post de consilier județean în 2020.

Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, candidat PNL la Camera Deputaților în 2020.

Kiss Imre, șeful ISJ Covasna, consilier județean din partea UDMR în perioada 2016-2020.

Ileana Nicolaescu, șefa ISJ Dâmbovița, fost consilier județean din partea PSD.

Ion Daniel, șeful ISJ Dolj, membru PNL.

Marcela Mrejeru, șefa ISJ Gorj, consilier municipal din partea PSD.

Gina Brînzan, șefa ISJ Galați, candidată la alegerile parlamentare din 2020 din partea PNL pentru un loc de deputat.

Ghimpețeanu Ion, șef ISJ Giurgiu, susținut de PSD.

Maria Ștefănie, șefa ISJ Hunedoara, consilier județean PSD, candidată la alegeripe parlamentare din 2020.

Demeter Levente, șeful ISJ Harghita, fost consilier local la Cristuru Secuiesc din partea UDMR.

Adriana Stoica, șefa Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, consilier local în comuna Clinceni din partea PNL, fost consilier județean în mandatul 2016-2020 din partea PNL.

Steluța-Daniela Mitrea, șefa ISJ Ialomița, fost consilier județean PNL între 2019-2020.

Luciana Antoci, șefa ISJ Iași, membru PNL.

Alin Tomoescu, șeful ISJ Mehedinți, candidat la alegerile parlamentare pentru Senat în 2020 din partea PSD.

Pop Mihai Cosmin, șeful ISJ Maramureș, este consilier local din partea PSD în orașul Seini.

Sabin Pășcan, șeful ISJ Mureș, membru în biroul politic al PNL Târgu Mureș.

Florentina Luca Moise, șefa ISJ Neamț, președinta PSD Piatra Neamț.

Ion-Adrian Bărbulete, șeful ISJ Olt, consilier județean PSD.

Ilona Rizea, șefa ISJ Prahova, susținută de PNL.

Novac Emilian-Marius, șeful ISJ Sibiu, consilier județean PSD

Gheorghe-Vasile Bulgărean, șeful ISJ Sălaj, candidat PNL la primăria Zalău în 2020.

Anișoara Boitor, șefa ISJ Satu-Mare, membru PNL Satu-Mare (fostă PDL).

Grigore Bocanci, șeful ISJ Suceava, consilier local din partea PNL în comuna Rădășeni.

Viorica Pavel, șefa ISJ Tulcea, consilier local din partea PNL în orașul Tulcea.

Aura-Codruța Danielescu șefa ISJ Timiș, membră PSD.

Sorin Gabriel Ilie, șeful ISJ Teleorman, consilier județean PSD

Mihaela Andreianu, șefa ISJ Vâlcea, secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi în 2020, preşedinte al Organizației Femeilor Liberale Vâlcea şi vicepreşedinte PNL Vâlcea, consilier judeţean.

Daniela Marchitan, șefa ISJ Vrancea, consilier județean din partea PNL.

Ana-Cristiana Botan, șefa ISJ Vaslui, membră PSD.

Foto: © Opolja | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
EXCLUSIV Inspectorii școlari generali numiți politic, din pixul ministrului Cîmpeanu, vor putea decide la ce școli merg banii din PNRR, vor putea semna contracte și tot ei se vor verifica și vor monitoriza derularea proiectelor – document
Cîmpeanu 3, ultimul episod și final de sezon
STENOGRAME Festival de șpăgi la Inspectoratul Școlar Constanța: 200 de euro, 100 kg de varză și un porc pentru doi inspectori, pentru ca soția unui învățător să ia un post de suplinitor în 2021

3 comments
  1. Inspectori și directori puși politic, fără viziune, a căror principală grijă este să își “rezolve” cunoștințele și colegii de partid.

  2. Puteti scoate pachete de legi la kilogram ca tot vor iesi cine trebuie, politic vorbind. Politicul este o buruiana care are radacini prea lungi si adinci infripti in educatie, denaturind scopul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două grădinițe din județul Galați au fost adăugate în ultima săptămână pe lista actualizată a Ministerului Educației cu școlile în risc seismic I / 55 de clădiri școlare sunt în pericol de prăbușire la cutremur

Ministerul Educației a publicat vineri, 24 martie, pe edu.ro, lista actualizată săptămânal cu școlile în risc seismic I. Față de săptămâna trecută, au fost adăugate două grădinițe în toată țara,…
Vezi articolul

ARACIP, agenția care acreditează și evaluează școlile și grădinițele, primește noi puteri, în proiectul legii Deca. Va face toate inspecțiile generale și tematice, va avea birouri teritoriale în fiecare județ și de cel puțin patru ori mai mulți angajați ca în prezent / Inspecțiile de specialitate nu mai apar în atribuțiile inspectoratelor

Inspecțiile școlare generale și cele tematice vor fi realizate de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii şi Inspecţie în Învăţământul Preuniversitar, ARACIIP, și birourile teritoriale ARACIIP, instituții nou infiintate care preiau…
Vezi articolul
schimbarea stilului de viață în perioada epidemiei

Daniel David, despre cei care neagă existența virusului: Avem o problemă cu alfabetizarea științifică / Copiii în școală nu fac suficientă biologie, nu se uită suficient la microscop, nu mai fac suficientă știință

„Avem o problemă cu alfabetizarea științifică. Avem o problemă cu analfabetismul funcțional uriaș și avem o problemă cu neîncrederea între noi, și între noi și instituții”, spune psihologul Daniel David…
Vezi articolul