Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori 2023. Candidații depun dosarele la inspectoratele școlare pe 24-25 august – lista documentelor / Programele pentru proba scrisă sunt aceleași ca la Titularizare

13.489 de vizualizări
Foto: © Nirat Srisongmuang | Dreamstime.com
Cei care vor să fie profesori suplinitori în anul școlar 2023-2024 își depun dosarul în zilele de 24 și 25 august, conform calendarului de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar. Perioada este valabilă atât pentru suplinitorii calificați, cât și pentru cei necalificați. Vezi mai jos, în articol, când are loc proba scrisă și ce trebuie să cuprindă dosarul de înscriere.

Alineatul 2 de la articolul 98 precizează: “Condiţiile de înscriere şi de participare la concursul organizat de inspectoratul şcolar la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate sunt aceleaşi ca şi cele pentru concursul naţional“.

Articolul 99, alineatul 1, menționează următoarele: “Concursul organizat de inspectoratul școlar la nivel județean/nivelul municipiului București pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate constă în probă practică/orală sau inspecție specială la clasă și probă scrisă în profilul postului didactic/catedrei, potrivit programelor specifice pentru concurs în vigoare, aprobate prin ordin al ministrului educației”.

În metodologie se arată că proba scrisă se desfășoară în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului național. Durata de redactare a lucrării scrise este de 4 oreNota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Calendarul concursului de angajare de profesori suplinitori calificați 2023

„Organizarea concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti:

a) depunerea şi înregistrarea dosarelor, validarea și revalidarea fișelor de înscriere; Perioada: 24-25 august 2023

b) organizarea și desfășurarea probelor practice/orale în profilul postului*; Termen: 28 august 2023

c) desfăşurarea probei scrise şi comunicarea rezultatelor; Termen: 29 august 2023

d) depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale. Perioada: 29-30 august 2023”, se arată la punctul 18) din anexa 19 (calendarele concursurilor de angajare) din ordinul care aprobă metodologia.

Repartizarea posturilor se face în ședință organizată la inspectoratul școlar (ISJ / ISMB) pe 31 august – 1 septembrie, mai scrie în același document.

Suplinitorii necalificați

Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori necalificați 2023 se adresează celor care nu au studii corespunzătoare postului. Potrivit metodologiei, testarea constă în interviu și lucrare scrisă. Lucrarea scrisă se susține înaintea interviului. Durata de redactare a lucrării scrise este de 3 (trei) ore, conform sursei citate.

Tot în metodologie se arată că „lucrarea scrisă are o pondere de două treimi din nota finală, restul, respectiv o treime, reprezintă rezultatul evaluării în urma desfășurării interviului.” Nota minimă de promovare, atât a lucrării scrise, cât și a interviului, este 5 (cinci).

Calendarul concursului de angajare de profesori suplinitori necalificați 2023

„Organizarea la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti a testării pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate:

a) depunerea şi înregistrarea dosarelor de înscriere; Perioada: 24-25 august 2023

b) desfăşurarea probei scrise, a interviului în cadrul testării şi comunicarea rezultatelor; Termen: 29 august 2023

c) depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale; Perioada: 29-30 august 2023”, se arată la punctul 19) din anexa 19 (calendarele concursurilor de angajare) din ordinul care aprobă metodologia.

Repartizarea posturilor se face în ședință organizată la inspectoratul școlar (ISJ / ISMB) pe 31 august – 1 septembrie.

FOTO DOCUMENT Model de cerere de înscriere la concursul de suplinitori 2023:

Foto: © Nirat Srisongmuang | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Posturile în regim plata cu ora 2023. Dosarele se depun la școală pe 24 și 25 august / Se pot înscrie directorii, profesorii titulari, profesorii pensionari și cei asociați – model de cerere și criterii
Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori calificați 2023. Probele încep pe 28 august și repartizările sunt pe 1 septembrie – calendarul complet și model de cerere de înscriere
Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori necalificați 2023. Testarea scrisă și interviul la inspectoratul școlar au loc pe 29 august / Se pot înscrie și candidați doar cu Bacalaureat

5 comments
  1. Mai este valabil acest anunț?Mi-am pregătit dosarul şi cu o zi înainte de înscriere,mai exact ieri,mi s-a spus la telefon şi am văzut şi pe siteul ismb3 că nu se mai dă niciun concurs!Azi însă,pe ismb3 a dispărut anunțul de ieri(acela că nu se mai dă concurs ) şi scria doar despre viitoarea şedință de repartizare, din 31 august ca mai apoi să fie” site în reparații” (nu se mai poate accesa!)
    Este prima dată când m-am gandit să încerc la acest concurs ,dar după cum văd că decurg de haotic lucrurile, cred că mai bine stau în banca mea!

  2. Ce cauta suplinitorii prin curtile scolilor din Slatina in timpul vacantei? Ii colinda pe directori? Le-a fost dor rau de tot?
    De ce anii trecuti au fost angajati profesori suplinitori fara sa fi ajuns la concursul specific?
    Bariera este pentru catei?

    1. Pupin…iști!
      Pentru ei sunt păstrate orele din toamnă (uneori și la intervențiile primarilor)! Rușine, nu sunt capabili să ia măcar nota 5 la concursul național și îl dau pe cel județean (cu subiecte făcute pe plan local, corectate local, stiindu-se lista candidaților). Sau mai dureros când apar în școli fără examen!
      Asta se întâmplă în toată țara!

  3. Si da aceleasi subiecte din vara si in toamna?
    Cineva mi-a zis ca anul trecut intr-un judet la o materie unde nu prea sunt profesori ar fi dat subiectele de la titularizare si la suplinre si au picat toti si toate orele apoi le-au dat la pensionari si necalificati. Altii au zis ca e mai usor, nu se poate stii ce le treece prin cap astora.

    Ma gandeam sa intru in invatamant dar daca e tot 4 ore testarea o gramada de hartii la dosar si aceleasi subiecte de la titularizare nu ma mai complic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salariul de profesor al soției președintelui: 3.440 de lei, net / În 2022 a câștigat mai mult din chirii, decât de la școală / Președintele Iohannis și-a publicat declarația de avere pe anul în curs

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a câștigat în ultimul an 41.283 de lei, ca profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, conform ultimei declarații de avere depusă…
Vezi articolul

Subiecte simulare județeană pentru Evaluarea Națională 2024. La limba română, elevii din Maramureș au avut să motiveze dacă momentele dificile pot fi depășite mai ușor cu ajutorul prietenilor

Elevii din județul Maramureș au susținut luni, 11 decembrie, proba scrisă la Limba română din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. La subiectul I, unul dintre textele la prima…
Vezi articolul

Uniunea Națională a Studenților din România: Situația absurdă în care studenții nu mai au reducere la tarifele de transport se datorează incompetenței Ministerului Educației / CFR Călători a ales să încalce legea

„Situația absurdă, în care beneficiile de 50% au fost eliminate, se datorează incompetenței evidente a Ministerului Educației – România de a redacta la timp un proiect de Hotărâre de Guvern…
Vezi articolul