Concurs ratat de Centenar: Ministerul Educației lansează competiția „Recunoștință făuritorilor Marii Uniri”, cu începere pe 3 decembrie

1.138 de vizualizări
“Ministerul Educației Naționale lansează, cu prilejul Zilei Naționale de 1 Decembrie 2018, un concurs național” care “va lua startul luni, 3 decembrie 2018”, anunță instituția, într-un comunicat remis Edupedu.ro. Competiția are tema numită: „Recunoștință făuritorilor Marii Uniri”.

Concurs național de creativitate pentru elevi și studenți consacrat celebrării Centenarului Marii Uniri”, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Instituția precizează că “Celebrarea Zilei Naționale constituie un moment semnificativ în afirmarea identității naționale, sentiment care cultivă respectul față de patrimoniul spiritual și material al României, integrat în valorile perene ale întregii lumi”.

Ministerul Educației Naționale lansează, cu prilejul Zilei Naționale de 1 Decembrie 2018, un concurs național adresat tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar, cu următoarele secțiuni: creație literară (versuri, proză, eseuri), arte vizuale și muzicale, creații media. Concursul este deschis și studenților din învățământul superior, domeniul arte vizuale, din cadrul a 18 universități din țară (care se pot înscrie la secțiunea aferentă)”, spune instituția.

Concursul cu tema ‘Recunoștință făuritorilor Marii Uniri’ presupune elaborarea unei lucrări originale, reprezentativă pentru viziunea autorului. Concurenții au libertatea de a-și alege formatul de prezentare”, informează Ministerul Educației.

Instituția anunță că evenimentul prilejuit de Ziua Națională va demara 2 zile mai târziu: “Concursul va lua startul luni, 3 decembrie 2018, sub semnul emoției și inspirației generate de sărbătoarea de 1 Decembrie, și se va finaliza în ultima zi de școală/cursuri din semestrul I al anului școlar în curs”.

În învățământul preuniversitar, competiția se va desfășura pe niveluri de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial, liceal), sub coordonarea cadrelor didactice de specialitate. În vacanța intersemestrială (2-10 februarie 2019), la nivelul fiecărui inspectorat școlar, vor fi selectate cele mai reușite lucrări ale preșcolarilor și elevilor din fiecare județ. În desemnarea premianților, ponderea cea mai mare o va avea originalitatea creației”, spune Ministerul.

Autorii lucrărilor câștigătoare vor primi recunoașterea, în mod public, a poziției dobândite în ierarhia națională a concursului, prin premii, precum și prin acordarea Medaliei Centenar și a diplomei de excelență”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Arheologi de la universitățile Durham și Al-Qadisiyyah au identificat locul unei bătălii străvechi pe teritoriul actualului Irak, folosind imagini declasificate de la sateliții spion ai SUA

Arheologii au identificat locul unei bătălii străvechi în ceea ce este acum Irakul, comparând relatările istorice cu imagini declasificate de la sateliții spion ai SUA, informează CNN, scrie G4Media.ro. Cercetătorii de…
Vezi articolul

Patru ani de studenție pentru viitorii profesori de Limba română, care să fie pregătiți să folosească și resursele digitale la clasă – ceruți Ministerului Educației de Facultatea de Litere de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași. Decana Claudia Tărnăuceanu: Studenții trebuie pregătiți cu o înțelegere solidă a domeniului, cu abilități pedagogice și învățați să folosească tehnologia modernă cu elevii – INTERVIU

Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași se alătură demersului inițiat de decanele Facultăților de Litere și de Limbi și Literaturi Străine (FLLS) de la…
Vezi articolul