Programul „Educație digitală pentru școala rurală” este continuat și dezvoltat de Adservio și Școala de Bani BCR. Liceele și școlile din zonele defavorizate ale României pot participa la un concurs prin care au șansa digitalizării educației timp de un an, prin Adservio. Înscrierile s-au deschis pe 17 august și continuă până la 31 august, valoarea totală a finanțărilor oferite instituțiilor de învățământ este de 15.000 de euro.
Sunt eligibile școlile și liceele din mediul rural care își doresc o educație avansată pentru elevii și profesorii lor, dar care nu au resursele financiare necesare. La sfârșitul concursului, vor fi selectate unitățile școlare care au cea mai mare nevoie de acest program, în limita locurilor finanțate prin 15.000 euro.
Formularul de înscriere poate fi completat aici.
Este nevoie ca elevii și profesorii să aibă acces la Internet și dispozitive de pe care să acceseze platforma Adservio (PC, laptop, tabletă sau telefon). Pe lângă folosirea platformei Adservio, școlile vor beneficia de pregătire pentru utilizarea ei.
În plus, echipa Școala de Bani BCR va oferi cursuri personalizate de educație financiară pentru profesori, elevi și părinții lor. Toate școlile care au participat în primul an al programului vor putea folosi în continuare platforma Adservio.
Au prioritate școlile care își doresc să progreseze
Scopul acestui program este să sprijine comunitățile defavorizate din mediul rural care chiar își doresc o educație avansată. Ne dorim să acordăm șansa digitalizării școlilor unde este deschidere maximă și voință de progres. În primul rând, e nevoie de echipe manageriale 100% implicate, motivate.
Profesorii contează și ei foarte mult. Implementarea platformei este o oportunitate extraordinară de a-și dezvolta competențele digitale, de a-și face treaba mai ușor și mai bine. Școlile cu profesori care dovedesc că sunt determinați să folosească intensiv catalogul digital și toate celelalte instrumente pe care le primesc au prioritate.
Adoptarea platformei de management școlar creează un ecosistem pentru alte tipuri de digitalizare. În acest mediu, lecțiile interactive aduc o valoare mai mare, iar elevii au sentimentul incluziunii, al participării la o educație relevantă pentru viitorul lor.
Prin tehnologie, toți cei implicați în educație sunt conectați la viitor, se deschid noi orizonturi, se reduc decalajele. Școala redevine un generator de progres, de creștere durabilă a comunităților. Aducem speranța într-o lume mai bună, printr-un acces democratizat la cunoaștere și educație în orice scenariu: față în față, online sau hibrid.
Primul an al programului este un mare succes
Acest program a început în 2021, când peste 16.000 de elevi și 1.500 de profesori, de la 44 de școli din toată țara, au beneficiat de acces la educație digitală. Școlile au primit training pentru echipa de management și pentru profesori, iar toți părinții au avut acces la conturi gratuite în platformă.
Implementarea a fost făcută cu ajutorul unei echipe de suport, astfel că lucrurile au mers foarte ușor. De asemenea, această asistență a fost constantă, iar una din condițiile participării la program a fost folosirea intensivă a platformei, pentru a obține beneficii reale și consistente.
De asemenea, școlile au completat un chestionar de evaluare a situației inițiale. Același chestionar a fost aplicat la finalul anului școlar, pentru a măsura rezultatele. Pe scurt, unitățile care au beneficiat de accesul gratuit la platformă au reușit să obțină rezultate semnificative.
Un beneficiu esențial este debirocratizarea activității directorilor, profesorilor și secretarilor prin automatizarea proceselor din școli. La fel, profesorii au câștigat foarte mult timp, pe care l-au realocat activității care contează cu adevărat: educația copiilor. Toți cei implicați în aceste unități de învățământ au avut o muncă mai ușoară, înlăturând stresul raportărilor chinuitoare și activitățile cronofage.
Foarte importantă a fost și implicarea mai mare a părinților. La fiecare notă sau absență a copiilor lor, aceștia primeau notificare pe telefon și puteau, tot prin platformă, să intre imediat în legătură cu profesorii sau diriginții. Astfel, s-a creat o legătură mult mai strânsă între copii și părinți, iar situațiile delicate la învățătură au putut fi prevenite sau îndreptate mai repede.
Datele statistice vorbesc de la sine
Dincolo de aprecierea covârșitoare a beneficiarilor acestui program, cifrele dovedesc succesul său major. Iată câteva date rezultate din chestionarul final, în urma implementării sale:
- Majoritatea directorilor spun că mediile au crescut folosind Adservio
- 45,7% dintre directori spun că au crescut cu 0,5 puncte
- 48,6% spun că au crescut cu 0,5-1 punct
- Majoritatea școlilor spun că au întărit implicarea părinților
- 22,9% dintre directori apreciază că au mărit implicarea
- 74,3% consideră că au mărit foarte mult implicarea
- Scăderea absenteismului:
- 70,4% dintre directori spun că a scăzut cu până la 10%
- 17,1% spun că a scăzut cu până la 20%
- 8,6% consideră că a scăzut cu până la 30%
Inițial, mai puțin de jumătate din școli afirmau că profesorii lor au competențe digitale peste medie. După folosirea platformei, toate școlile afirmă că profesorii și-au îmbunătățit competențele digitale.
“Școala s-a schimbat în bine. Până când am început implementarea Adservio, profesorii desfășurau activitatea didactică fiecare cum puteau: Whatsapp, grupuri de Messenger, Google Classroom. După implementarea platformei Adservio, pentru profesori a fost mai ușor. Numărul absențelor a scăzut și pentru mine a fost un lucru extraordinar”, susține Liliana Carp, directoare la Liceul Teoretic “Lascăr Rosetti” Răducăneni, Iași
Completează aici formularul de înscriere
Contribuția Școlii de Bani
BCR, prin Școala de Bani, își propune să educe financiar românii, indiferent de vârstă, ocupație sau venituri. Acest demers se pliază perfect cu inițiativa de a extinde digitalizarea educației în zonele defavorizate ale țării.
Au fost create multiple tipuri de resurse pentru toate categoriile, cum ar fi atelierele FLIP – Școala de Bani pentru copii, cursuri pentru alegeri financiare inteligente, ghiduri de consum și cumpărături responsabile, școala de bani pentru pentru părinți. Și prin intermediul platformei, oricine poate accesa materialele gratuit, online, pe site-ul Școala de Bani, iar acolo poate găsi cursul care i se potrivește cel mai bine, precum și sfaturi folositoare pentru orice nevoie.
Despre Banca Comercială Română
BCR, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.
Banca oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 323 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de una dintre cele mai mari retele nationale de ATM-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.
Află mai multe despre Școala de Bani – BCR
Despre Adservio
Adservio este lider al digitalizării educației în România. Prima variantă a platformei a fost lansată acum 14 ani iar, după numeroase dezvoltări, este implementată în prezent în peste 1.150 școli. Catalogul electronic oferă calcularea automată a mediilor și descărcarea sa în format PDF, în deplină conformitate cu cerințele Ministerului Educației. Platforma permite comunicare integrată a tuturor celor implicați în educație, conturi gratuite pentru părinți, inclusiv prin aplicație pentru orice telefon mobil. Totodată, soluția automatizează toate procesele din școală, generarea fără efort de statistici complexe necesare raportării către ISJ. Platforma este recunoscută de Ministerul Educației, iar securitatea sa este testata de auditorul internațional KPMG.
Află mai multe despre Adservio
1 comment
O altfel de educație…IT….