Concurs pentru școlile din Sectorul 2 al Bucureștiului, într-o campanie de colectare separată a deșeurilor

257 de vizualizări
Foto: ASAP
Elevii din sectorul 2 învață, alături de părinți și profesori, cum pot proteja mediul, printr-o campanie de educare și conștientizare a Armatei Selectării Atente a Plasticului. În cadrul campaniei, elevii pot participa și la un concurs de colectare separată a deșeurilor, potrivit unui comunicat de presă.
  • Concursul de desfășoară până pe 21 octombrie iar câștigătorii vor fi anunțați pe 31 octombrie 2022.

Instituția de învățământ care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile până în data de 21 octombrie va fi premiată. Unitatea de învățământ va fi dotată cu panouri fotovoltaice și infrastructura necesară pentru a le putea utiliza. 

“Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP) își propune să vizeze cel puțin 52 de unități de învățământ, colectarea a peste 10 tone de deșeuri reciclabile, educarea a peste 35.000 de elevi, conștientizarea acestora cu privire la tema reciclării și informarea a peste 100.000 de persoane din rândul publicului general despre proiect”, potrivit comunicatului.

“Dincolo de premiul oferit, beneficiarii concursului sunt toți elevii, profesorii și personalul administrativ al școlilor care, implicându-se în acest program, învață despre gestionarea deșeurilor și au acces la infrastructura modernă necesară procesului de colectare separată.

Campania ASAP este una de conștientizare, în vederea gestionării corespunzătoare a deșeurilor, urmărind principiile economiei circulare (reducerea amprentei de carbon, utilizarea responsabilă a resurselor, managementul corespunzător al deșeurilor) şi reducerea cheltuielilor publice cu eliminarea deşeurilor, prin trimiterea acestora la depozitare”, potrivit comunicatului.

Este pentru prima oară când proiectul se desfășoară în sectorul 2. În primul trimestru din 2022, peste 120.000 de elevi din toată țara au colectat 1.664 de tone de deșeuri reciclabile. Astfel, în prima parte a anului, peste 230 de unități de învățământ din țară s-au alăturat proiectului. Programul se desfășoară în Constanța, Brașov, Iași, Brăila, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Bistrița, Târgoviște, Târgu Mureș, Slobozia, Bacău, Deva, Ploiești, Giurgiu, Tulcea, Baia Mare, Piatra Neamț, Buzău, Măgurele – și în sectoarele 1, 2, 3 și 6 din București. 

Peste 550.000 de elevi din aproape 1.000 de instituții de învățământ din orașele care s-au alăturat inițiativei contribuie deja activ la o lume fără plastic. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eleva care a prezentat situația colectării ilegale de fonduri de la liceul din Mangalia a fost intimidată de profesori, susține Asociația Elevilor din Constanța, care amenință cu plângere penală pe numele celor implicați

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) susţine că eleva care a prezentat situaţia colectării ilegale de fonduri de la Liceul Callatis din Mangalia a fost intimidată de conducerea unităţii de învăţământ…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Vodafone

Lecții digitale de Mediu și Ecologie, care pot fi folosite pentru elevii de gimnaziu la clasă și în programele Școala Altfel și Săptămâna Verde lansate de Fundația Vodafone / Care sunt competențele și obiectivele fiecărei activități

Cum poate fi reciclat lemnul din pădure? Dar o căsuță de păsări poate fi construită de elevi? Ce păsări trăiesc în parcuri și cum se calculează volumul aproximativ de lemn…
Vezi articolul