Concurs pentru elevi și profesori, pe tema schimbărilor climatice. Premiile sunt laptopuri performante și trotinete electrice

3.105 vizualizări
Foto: Asociatia Viitor Plus
Concursul Tinerii aleg, proiect de dezvoltare a conștiinței ecologice și lupta împotriva schimbărilor climatice, este organizat de Viitor Plusprin programul Eco Provocarea, cu sprijinul Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez din România, și se adresează profesorilor și elevilor pasionați de mediu și interesați de tema schimbărilor climatice. 

Concursul se desfășoară în perioada 20 aprilie – 9 iunie 2022 și se adresează elevilor și profesorilor din liceele din întreaga țară, preocupați de tema schimbărilor climatice și pasionați de mediu.

Profesorii interesați să predea elevilor lor 5 sesiuni educaționale pe teme de mediu (schimbări climatice), create de Asociația Viitor Plus, în limba română, dar și să ofere elevilor lor ocazia de a dobândi abilități de comunicare responsabilă în online, pe teme de mediuse pot înscrie în formular, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2022.

Profesorii și elevii din licee pot câștiga premii în valoare de 800 de euro dacă vorbesc despre schimbări climatice la clasă sau în comunitățile lor.

Cadrele didactice care vor reuși să predea sesiunile mai multor elevi, peste 50 de elevi, vor intra în cursa pentru premiul special „Tinerii aleg”, un laptop performant în valoare de 500 de euro. 

De asemenea, profesorii vor recomanda cel puțin 2 elevi (număr maxim nu există), din fiecare clasă unde discută despre schimbările climatice, pentru a participa lawebinarul de instruire în social media și a primi un ghid de comunicare și identificare a fake-news-ului în informările de mediu, realizat de specialiști în jurnalism și comunicare eficientă.

De asemenea, elevii care vor genera un impact de mediu remarcabil în cifre, prin 3 postări în comunitățile lor din Instagram, folosind aceste etichete: #ecoprovocarea, #tineriialeg, #EuropeanYearOfYouth, vor putea câștiga un premiu special, trotinetă electrică, în valoare de 300 de euro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce pot face școlile de Ziua națională a lecturii, pe 15 februarie, potrivit noii legi promulgate de președinte / Editurile pot să își pună standuri pentru “prezentare și vânzare de carte cu caracter educativ”

În unitățile de învățământ preuniversitar se organizează activități educaționale și/sau culturale, pentru “promovarea și încurajarea lecturii”, potrivit noii legi nr. 21 din anul 2022. Această lege instituie ziua de 15…
Vezi articolul

Educația cade pe locul 2 între elementele care creează sentimentul de comunitate între europeni, în opinia românilor – sondaj Eurobarometru / România, pe ultimul loc la valorizarea drepturilor fundamentale și democrației

Educația este pe locul doi între elementele care creează sentimentul de comunitate între cetățenii țărilor din Uniunea Europeană, potrivit ierarhizării făcute de români la finalul anului 2020. Pe primul loc…
Vezi articolul