Concurs online pentru toate cadrele didactice din învățământul preuniversitar. Premiul, pentru fiecare dintre cele patru secțiuni, un dispozitiv 2 în 1 ultramodern

15.254 de vizualizări
Foto: Edu Apps
Concursul online Microsoft Office 365 pentru Educație, organizat de Edu Apps, care se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar a debutat pe 15 aprilie 2021, potrivit unui comunicat primit la redacție. „Concursul își propune folosirea eficientă a suitei Microsoft Office în crearea și distribuirea de materiale educative pentru profesori și elevi deopotrivă”, potrivit anunțului.

Realizat cu sprijinul Microsoft, concursul se va desfășura online în perioada 15 aprilie – 30 iunie 2021, iar cadrele didactice participante vor înscrie materiale educaționale în format video și tutoriale video de utilizare a suitei Microsoft Office 365. Concursul are patru secțiuni, la fiecare secțiune premiul principal fiind un dispozitiv 2 în 1 ultramodern (laptop și tabletă) Microsoft Surface Go 2 Edu.

Participanții pot înscrie proiecte la cele 4 secțiuni disponibile:

  1. materiale educaționale video adresate elevilor din ciclul primar
  2. materiale educaționale video adresate elevilor din ciclul gimnazial
  3. materiale educaționale video adresate elevilor din ciclul liceal
  4. tutoriale video pentru cadre didactice și elevi de utilizare a instrumentelor Microsoft Office 365

“Misiunea Edu Apps este de a sprijini cadrele didactice în folosirea instrumentelor digitale moderne în educație, spre beneficiul elevilor. Cu ajutorul acestui concurs dovedim că orice profesor poate deveni creator de secvențe educaționale video, fără a necesita cunoștințe de editare specializate și pornind de la o simplă prezentare PowerPoint.” a declarat Ștefan Apăteanu, manager Edu Apps.

Cadrele didactice participante vor putea învăța cum pot crea materiale educaționale video simplu și rapid urmărind tutoriale practice disponibile pe pagina web a concursului: https://concursoffice.eduapps.ro 

Lucrările înscrise și validate vor putea fi vizualizate pe site-ul concursului și utilizate la clasă de către toate cadrele didactice, constituind un bun exemplu și sursă de inspirație pentru a realiza materiale similare de care să beneficieze elevii din România.

Despre Edu Apps

Edu Apps este o companie românească fondată în anul 2011 care activează în domeniul tehnologiei pentru educație și este partener Microsoft. Prin intermediul proiectelor ClasaViitorului.ro și EduStore.ro, Edu Apps a susținut transformarea digitală a sistemului educațional atât de necesară în această perioadă. Platforma ClasaViitorului.ro este utilizată în prezent de peste 120.000 de cadre didactice și peste 2.000.000 elevi din România.

Foto: Edu Apps


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Motivele pentru care suspendarea grevei generale din Educație a fost decisă doar de către liderii județeni de sindicate și nu de toți membrii – explicațiile sindicatului Sălaj: 65% vor fi creșterile salariale de la 1 ianuarie 2024, pe angajamentele Guvernului / În ce condiții poate fi reluată greva

Suspendarea grevei nu înseamnă încetarea ei, transmite Liga Sindicatelor din Învățământ Sălaj. Potrivit sursei citate, în urma grevei, două dintre cele mai importante revendicări s-au realizat: majorarea salarială între 21…
Vezi articolul

Peste 12.000 de elevi din România sub coordonarea a 668 de profesori de gimnaziu și de liceu au participat la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS / Lista celor 65 de SuperBebra de anul acesta, plus rezultatele pe categorii de vârstă (P)

Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ ICDL în România. Anul acesta, Săptămâna BEBRAS s-a desfășurat la începutul acestei luni în…
Vezi articolul

Educația și teatrul: Copiii bruscați de educatoare să facă liniște în sală nu pot răspunde creativ în relație cu actorii – Adrian Tibu, Festivalul Tânăr de la Sibiu

Copiii împrumută din atitudinea educatorului, atunci când sunt aduși la teatru cu școala sau cu grădinița. Dacă profesorul “e o persoană deschisă și prietenoasă, vor răspunde liber și creativ, chiar…
Vezi articolul