Concurs online gratuit de programare pentru elevii cu vârste între 7 și 14 ani. Înscrierile încep de mâine

6.938 de vizualizări
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com
Elevii cu vârste între 7 și 14 ani pot participa gratuit la Olimpiada Națională de Scratch-Coding 2022, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Înscrierile au loc în perioada 1-31 martie 2022, perioadă în care se depun și proiectele. Sunt admise proiecte de tipul: poveste, joc, animație sau mixt, respectând tema Olimpiadei care va fi afișată in prima zi de concurs, se arată în anunț.

Olimpiada se desfășoară online, proiectele fiind realizate acasă, la clubul de informatică sau la scoală și vor fi postate direct pe site-ul www.scratch.mit.edu.

Subiectele pentru concurs vor fi afișate în prima zi de concurs, pe site-ul www.NKCC.info.

Limbajul de programare pentru proiectul de la Olimpiadă este Scratch 3.0. Acesta este un limbaj de programare intuitiv, creat special pentru copii, după cum se arată în anunț. Categoriile de vârstă ale elevilor sunt: 7-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani.

Iată în ce constau premiile:

  • Premiul 1: Smartphone Samsung A03S
  • Premiul 2: Mouse gaming RAZOR
  • Premiul 3: ADATA USB memeory stick 64 Gb

Proiectele vor fi jurizate de o comisie de arbitrii ce va fi constituită din profesori de informatică și ingineri software, conform comunicatului.

Cum înscrieți copiii la concurs?

  1. se creează individual (fiecare copil în parte) un cont pe site-ul NKCC.info, gratuit. Acest cont se creează o singură dată, la început, și permite participarea acelor elevi la toate olimpiadele si competițiile ulterioare organizate de pe site-urile NKCC.info (naționale) și IKCC.info (internaționale).
  2. se creează un cont individual pentru fiecare copil pe site-ul oficial al Scratch: (www.scratch.mit.edu)
  3. copiii se vor înscrie la Olimpiadă direct din contul lor NKCC.info, începând cu 1 martie 2022, apăsând pe îNSCRIE-TE ACUM.
  4. se vor realiza proiectele cu subiectul Olimpiadei direct pe contul de Scratch 3.0, deschis pe www.scratch.mit.edu
  5. înainte de ultima zi de depunere (31 martie 2022), copiii vor finaliza proiectul pe Scratch.mit.edu și vor publica proiectul (vor apăsa SHARE în contul scratch.mit.edu) apoi vor depune linkul către acel proiect în contul de pe nkcc.info. Detalii pe www.NKCC.info >> Reguli. 
  6. proiectul trebuie sa fie original, 100% scris de competitor. Nu sunt admise remixuri, coduri copiate parțial sau integral de la alți elevi sau programatori.

Calendarul concursului este următorul:

  • 1 martie 2022: deschiderea concursului (începând cu această dată copiii se pot înregistra și depune proiectele);
  • 31 martie 2022: ultima zi de depunere a proiectelor;
  • 15 aprilie 2022: afișare rezultate și câștigători.

Câștigătorii vor primi trofee, medalii, premii și diplome. De asemenea, se vor acorda diplome speciale pentru: script excepțional, scenariu excepțional și animație excepțională. 

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Buna seara!
    Pe site-ul oficial al concursului apare ca data de inscriere data de 1 mai, data limita si finalizarea proiectului in 31 mai, afisarea rezultatelor 15 iunie. Este o greseala de tehnoredactare sau care este data reala a concursului? Site-ul este in limba engleza, concursul este organizat in Romania sau este la nivel international?
    Va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre acest concurs si rapunsul la cele semnalate la adresa de email necsulescu.adriana@gmail.com.
    Va multumim!
    Adriana Limbianu

    1. Buna seara! Site-ul oficial al Olimpiadei de Scratch Coding 2022 este cel din primul paragraf al articolului – https://www.nkcc.info/ – acolo aveti toate datele, iar ele coincid cu cele din articol. Multumim si noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 700 de copii și elevi de la școli de stat au fost mutați la școli private, în acest an școlar, în București. Numărul este cu circa 10% mai mic decât al celor mutați de la privat la stat

În anul școlar 2023-2024, începând cu 1 septembrie 2023 până în prezent, s-au transferat din unități de învățământ preuniversitar de stat în unități de învățământ preuniversitar particular 707 de copii/elevi,…
Vezi articolul

BREAKING Monica Anisie: Școlile să se întrunească cel târziu mâine în ședința Consiliului de Administrație ca să decidă programul concret de începere a școlii și să-l trimită la inspectorat / Părinții vor afla până pe 10 septembrie cum încep copiii școala sau grădinița

Școlile “ar fi bine ca mâine, cel târziu, să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar” cu programul concret de începere a școlii din…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Orientarea școlară a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) în funcție de 4 niveluri de sprijin, CJRAE și unitățile de învățământ special ar urma să asigure educația acestora în toate grădinițele, școlile și liceele, de masă sau speciale – proiectul legii Deca

Există mai multe modificări care privesc copiii cu CES (cerințe educaționale speciale) în proiectul legii învățământului preuniversitar: 4 niveluri de sprijin, adaptarea curriculumului și servicii complementare în funcție de cele…
Vezi articolul