Concursul Alexandru Philippide 2024 – prima competiție de lingvistică pentru elevii de gimnaziu, organizată online de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Iași. Înscrieri deschise până pe 7 mai

2.910 vizualizări
Foto: Child computer photo created by master1305 – www.freepik.com
Elevii de gimnaziu din țară pot participa după vacanța de primăvară la Concursul de Lingvistică „Alexandru Philippide”, organizat la a doua ediție de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, conform anunțului de pe Facebook.

Elevii vor avea de rezolvat două probleme de concurs în două ore, prin formular Google și cu supraveghere online prin intermediul platformei de întâlniri Google Meet sau Zoom, potrivit organizatorilor.

Concursul este organizat ca parte din Concursul Interdisciplinar „Literatura și celelalte arte”, din calendarul concursurilor școlare naționale fără finanțare în acest an școlar, se arată în regulament, care poate fi descărcat mai jos din articol.

  • Concursul cuprinde două categorii: Categoria începător, pentru elevii claselor a V-a și a VI-a, și categoria mediu – pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

Potrivit organizatorilor, este primul concurs de lingvistică din România dedicat elevilor de gimnaziu.

Elevii se pot înscrie la concurs prin intermediul acestui formular online.

DOCUMENT DESCARCĂ Regulamentul Concursului „Alexandru Philippide” 2024:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Abia la peste 750 de absențe pentru un elev de gimnaziu și la peste 540 pentru un elev din clasele primare directorul este obligat să anunțe serviciile de asistență socială privind riscul de abandon școlar – măsură pusă de Ministerul Educației în ROFUIP 2024

Dacă un elev lipsește “cel puțin 75% din numărul de ore de curs prevăzute într-un an școlar la disciplinele/modulele respective”, directorul este obligat să anunțe serviciile de asistență socială, potrivit…
Vezi articolul

Dreptul la educație nu reprezintă o competiție. La sfârșitul anului școlar nu există învinși și învingători, spune învățătoarea de la Școala Gimnazială Ion Creangă din Bacău, care a inițiat o petiție prin care să se renunțe la tradiția premierii elevilor în festivități publice

Unii copii trăiesc o trauma emoțională și ce le transmitem? Că nu pot fi toți de 10. Le spunem de fapt că nu sunt buni, nu sunt valoroși, că munca…
Vezi articolul

Planul Național de combatere a violenței școlare, prevăzut în noua lege a Educației, ar trebui aprobat la 6 luni după ce începe școala / Împreună cu elevii și părinții, școlile vor face apoi propriile planuri pe baza acestuia, în acord cu ROFUIP și procedura de management de la nivel național

Potrivit noii legi a Educației care intră în vigoare pe 2 septembrie 2023, Guvernul aprobă “într-un termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, Planul național…
Vezi articolul

Tehnologia și accesul la tabletă și telefon mobil îi fac pe copii să învețe să scrie înainte de a ști să citească. Descoperirea făcută în România i-a surprins pe cercetătorii europeni

În capitolul “România, descoperiri surprinzătoare“ autorii raportului Copiii mici (0-8) și tehnologia digitală – un studiu calitativ în Europa, studiu făcut de hub-ul științific al Comisiei Europene, Joint Research Centre, descriu povestea…
Vezi articolul