Concursul Alexandru Philippide 2024 – prima competiție de lingvistică pentru elevii de gimnaziu, organizată online de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Iași. Înscrieri deschise până pe 7 mai

3.064 de vizualizări
Foto: Child computer photo created by master1305 – www.freepik.com
Elevii de gimnaziu din țară pot participa după vacanța de primăvară la Concursul de Lingvistică „Alexandru Philippide”, organizat la a doua ediție de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, conform anunțului de pe Facebook.

Elevii vor avea de rezolvat două probleme de concurs în două ore, prin formular Google și cu supraveghere online prin intermediul platformei de întâlniri Google Meet sau Zoom, potrivit organizatorilor.

Concursul este organizat ca parte din Concursul Interdisciplinar „Literatura și celelalte arte”, din calendarul concursurilor școlare naționale fără finanțare în acest an școlar, se arată în regulament, care poate fi descărcat mai jos din articol.

  • Concursul cuprinde două categorii: Categoria începător, pentru elevii claselor a V-a și a VI-a, și categoria mediu – pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

Potrivit organizatorilor, este primul concurs de lingvistică din România dedicat elevilor de gimnaziu.

Elevii se pot înscrie la concurs prin intermediul acestui formular online.

DOCUMENT DESCARCĂ Regulamentul Concursului „Alexandru Philippide” 2024:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Eseu despre poezia lui Nichita Stănescu, cerință pentru candidații la Limba română. Baudelaire – la franceză / Model de test pentru unitatea „Elemente de organizare a datelor” – subiectul III la Matematică

Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru profesorii de gimnaziu și liceu la mai multe discipline au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației. Proba scrisă…
Vezi articolul

Elevii ar trebui să dezvolte la școală respectul pentru mediu și să învețe despre efectele schimbărilor climatice, începând cu anul școlar viitor. Strategia națională pentru educația pentru mediu, adoptată de Guvern, va fi transpusă în programa școlară

Strategia Națională privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030 a fost adoptată de Guvern miercuri. Documentul prevede că elevii de clasele primare, gimnaziu și liceu vor învăța la discipline…
Vezi articolul

Părinții interesați să-și înscrie copiii la singura școală din România care urmează integral curriculumul german, cu profesori vorbitori nativi de germană, sunt invitați la Deutsche Schule Bukarest, care își deschide porțile în prima zi a primăverii (P)

Părinții interesați de o educație într-un mediu multicultural sunt invitați să participe la Ziua Porților Deschise, organizată pe 1 martie 2025, începând cu ora 10.00, la sediul DSBU, situat pe…
Vezi articolul