Concursul Alexandru Philippide 2024 – prima competiție de lingvistică pentru elevii de gimnaziu, organizată online de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Iași. Înscrieri deschise până pe 7 mai

2.864 de vizualizări
Foto: Child computer photo created by master1305 – www.freepik.com
Elevii de gimnaziu din țară pot participa după vacanța de primăvară la Concursul de Lingvistică „Alexandru Philippide”, organizat la a doua ediție de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, conform anunțului de pe Facebook.

Elevii vor avea de rezolvat două probleme de concurs în două ore, prin formular Google și cu supraveghere online prin intermediul platformei de întâlniri Google Meet sau Zoom, potrivit organizatorilor.

Concursul este organizat ca parte din Concursul Interdisciplinar „Literatura și celelalte arte”, din calendarul concursurilor școlare naționale fără finanțare în acest an școlar, se arată în regulament, care poate fi descărcat mai jos din articol.

  • Concursul cuprinde două categorii: Categoria începător, pentru elevii claselor a V-a și a VI-a, și categoria mediu – pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

Potrivit organizatorilor, este primul concurs de lingvistică din România dedicat elevilor de gimnaziu.

Elevii se pot înscrie la concurs prin intermediul acestui formular online.

DOCUMENT DESCARCĂ Regulamentul Concursului „Alexandru Philippide” 2024:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Sfaturi pentru alegerea unei cariere: E important ca părinții să-i expună pe copii de mici unor variate experiențe de viață, însă să nu îi oblige să urmeze activități care le displac – psihologul Cristina Koleci

Atunci când vine vorba de alegerea unei cariere, adolescentul are nevoie de ajutor din partea părintelui pentru a-și descoperi pasiunile și activitățile favorite. Mai mult, este esențial ca părinții “să-i…
Vezi articolul

Rezultatele evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi folosite pentru monitorizarea activității de predare a profesorilor. Evaluarea nu va avea legătură directă cu salarizarea, spune Ligia Deca

Ministra Educației, Ligia Deca, a spus că a introdus un amendament în proiectele legilor Educației, la cererea părinților, prin care rezultatele evaluărilor elevilor la clasele a II-a, a IV-a și…
Vezi articolul

Regulile pentru stabilirea curriculumului la decizia școlii rămân neschimbate pentru școlar 2023-2024, deși fostul ministrul al Educației anunța că de anul viitor va crește procentul CDȘ în planurile-cadru la 30% – document

Școlile au început deja pe procedura veche să își aleagă opționalele în cadrul curriculumului la decizia școlii, pentru anul școlar viitor, potrivit unui document publicat de Inspectoratul Școlar București. Procedura…
Vezi articolul