Ajuns deja la a 4-a ediție, concursul “Scoala Banilor Bine Crescuți” caută din nou elevi talentați din școlile din toată țara. Concursul se derulează în perioada 13 noiembrie – 21 decembrie, la el pot participa toate școlile din România și pot înscrie desenele elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani până pe 10 decembrie. BCR organizează anual concursul de desene „Școala banilor bine-crescuti” în care invită școlile din România să se înscrie pentru a câștiga premiile puse în joc. Concursul vine în completarea celor două volume ale cărții de povești „Școala banilor bine-crescuți”, scrisă de Cristina Andone.
- Înscriere, etape, premii și regulament:
Toate școlile din România pot înscrie desenele elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani. Fiecare școală poate înscrie un număr maximum de 12 lucrări în competiție. Școlile pot trimite mai puțin de 12 lucrări, însă nu mai multe. Nu vor fi acceptate mai multe înregistrări în concurs din partea aceleiași școli.
Cristina Andone, scriitoare: De ce acest concurs, deja la a 4-a ediție? Ne-am dorit foarte tare să aducem în cotidian discuția despre bani. Să devină pentru copii un prilej de a desena, de a se întreba și, poate, de a înțelege mai bine ce înseamnă generozitatea, cumpătarea, echilibrul. Nu am vrut un concurs de performanță individuală ( concurs între copii talentați), ci unul de echipă ( concurs între școli cu spirit de comunitate). Credem că spiritul de echipă, de comunitate, de a fi împreună merită încurajat cât putem de mult în educația din țara noastră. Mulțumim partenerilor noștri de la Școala de Bani pentru implicare și încredere!
Lucrările care vor fi înscrise în competiție trebuie să abordeze una din cele trei teme:
- Economisesc pentru visul meu
- La ce ne ajută banii?
- Avem grijă de resursele mediului înconjurător
Cele 12 lucrări ale elevilor care reprezintă unitatea de învățământ în competiție trebuie trebuie să fie de mărimea A4. Orice tehnică compoziţională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc.
Lucrarea originală va fi fotografiată și încărcată direct, în secțiunea dedicată, pe website-ul scoaladebani.ro
Lucrările originale vor fi păstrate de participanți pentru că, în eventualitatea în care se numără printre câștigători, ele vor fi expuse într-un sediu BCR apropiat de școala câștigătoare.
Se recomandă școlilor ca cele 12 lucrări să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (2 pentru 6 ani, 2 pentru 7 ani, 2 pentru 8 ani, 2 pentru 9 ani, 2 pentru 10 ani și 2 pentru 11 ani) pentru a putea fi evaluate corespunzător și a evita situații în care una dintre școli depune desene ale unor copii de 6 ani, iar alta ale unor copii de 11 ani.
Înscrierea în competiție
Un reprezentant al școlii (cadru didactic, director, bibliotecar etc) își face un cont pe platformă, fie cu email și parolă, fie direct cu Facebook, aici. Puteți consulta regulamentul concursului aici.
Etapele concursului
- Prima etapă: 13 noiembrie – 10 decembrie, ora 24:00 – înscrierea școlilor în concurs
- În perioada 10 decembrie – 13 decembrie vor fi evaluate lucrările înregistrate în competiție și vor fi alese cele 10 școli finaliste.
- Etapa a doua (Finala): Desenele școlilor finaliste vor fi publicate pe pagina de Facebook Școala banilor bine-crescuți și vor putea fi votate, printr-un like, în perioada 13 decembrie – 21 decembrie, ora 18:00. Școala care va avea cele mai multe like-uri va câștiga titlul de Școala banilor bine-crescuți.
Premii
Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți Școala banilor bine-crescuți per școală și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare.
Școala câștigătoare va primi titulatura “Școala banilor bine-crescuți” și următoarele premii: câte o carte Școala banilor bine-crescuți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani, 20 de cărți Școala banilor bine-crescuți pentru biblioteca școlii, crearea unui “colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pentru cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți).
1 comment
Buna sera!
Desi inscrierea in cadrul Concursului Scaoala Banilor Bine Crescuti era pana pe data de 10.12.2023 ora 24,00 la ora 23,00 nu mi-a fost permisa postarea desenelor copiilor.
Cum se procedeaza in acest sens?
Gomoescu Erfily, profesor Scoala Gimnaziala Uruguay