Concurs metodiști 2023-2024. Înscrierile pentru profesorii care pot face inspecții, deschise de mai multe inspectorate școlare – documente / Rezultatele finale se publică până pe 6 octombrie, transmite Ministerul Educației

10.257 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Înscrierile pentru profesorii care vor să devină metodiști, să îndrume profesori debutanți sau activități de mentorat și să poată lua parte la inspecțiile de specialitate, au fost deschise de către mai multe inspectorate școlare din țară, potrivit anunțurilor de pe site-urile acestora, în conformitate cu o adresă trimisă recent de Ministerul Educației în teritoriu, obținută de Edupedu.ro. Corpul de profesori metodiști în anul școlar 2023-2024 trebuie definitivat în fiecare județ până pe 6 octombrie, transmite instituția centrală.

Conform adresei ministerului, care poate fi consultată integral mai jos în articol, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2023 – 2024.

În componența nominală a corpului de metodiști nu poate fi inclus personalul cu funcție de conducere sau de îndrumare și control, potrivit sursei citate. Printre criteriile generale de selecție pentru profesorii metodiști ale Ministerului Educației sunt ca profesorul să fie titular, să aibă cel puțin gradul didactic II, studii corespunzătoare postului și să fi obținut calificativul „Foarte bine” în fiecare dintre cei ultimii 5 ani de activitate.

Până la data de 6 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

De exemplu, în județul Brașov, inspectoratul școlar județean (ISJ) organizează selecția în perioada 26 septembrie – 5 octombrie, se arată în calendarul de concurs.

Ce trebuie să conțină dosarul pentru profesorii care se înscriu prima dată, conform ISJ Brașov:

„Înscrierea la concurs se realizează, în perioada prevăzută în Calendarul selecției profesorilor metodiști an școlar 2023-2024, prin depunerea unui dosar conținând următoarele documente:

a) Opisul dosarului, în două exemplare, dintre care unul se restituie; dosarul se numerotează pe fiecare pagină iar numărul de pagini se consemnează în opis;

b) Curriculum Vitae (în format Europass);

c) Recomandarea consiliului de administrație al unității școlare;

d) Cerere de înscriere la concursul de selecție;

e) Copii certificate „conform cu originalul” de către conducerea unității școlare ale actelor de studii (diplomă de licență/absolvire cu anexe);

f) Copie a ultimului certificat de grad didactic obținut;

g) Copie a deciziei de numire ca titular în învăţământul preuniversitar;

h) Adeverință cu calificativul obținut în ultimii 5 ani școlari;

i) Adeverință care atestă experiență în activități de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învățământ în baza activităților desfășurate de candidat în ultimii trei ani școlari”.

ISJ Brașov a publicat și un model de cerere de reconfirmare pentru profesorii metodiști care poate fi descărcat de aici și un model de cerere de înscriere care poate fi descărcat de aici.

  • FOTO DOCUMENT Anunțul de selecție și calendarul pentru profesorii metodiști din județul Brașov (sursa):
  • DESCARCĂ Anunțul de selecție a profesorilor metodiști din județul Prahova:

Pentru județul Dolj, procedura operațională (PO) stabilită la nivelul inspectoratului școlar (ISJ) poate fi consultată aici.

Și ISJ Sălaj a publicat PO pentru selecția profesorilor metodiști în acest an școlar – documentul aici.

FOTO DOCUMENT Precizările Ministerului Educației cu privire la corpul de profesori metodiști în anul școlar 2023-2024:

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Inspecțiile profesorilor, în anul școlar 2023-2024, se pot realiza și online, potrivit unei adrese a Ministerului Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor,…
Vezi articolul

INTERVIU Ministrul Educației, Ligia Deca: În viitor, titularizarea vine după licențierea în profesie și după noul masterat cu 80% practică, pe care îl introducem prin noua lege a Educației

Noile legi ale Educației aduc schimbări în cariera didactică. Ministrul Educației a explicat în contextele examenelor din ultima perioadă, de Bacalaureat și Titularizare, într-un interviu acordat Karinei Dorobanțu, elevă în…
Vezi articolul

Daniel Funeriu îi solicită premierului Ludovic Orban să ia decizia politică de a nu le acorda sindicaliștilor din educație degrevări în această perioadă de criză: lideri de sindicat nu predau, dar iau salariul plin

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu îi solicită oficial premierului Ludovic Orban “să ia decizia politică prin care Ministerul Educației să nu acorde degrevări în această perioadă”. Funeriu atrage atenția…
Vezi articolul