Concurs inedit de colectare a deșeurilor, pentru elevi. Concurează clasele din fiecare școală participantă, între ele, iar una câștigă 1.000 de lei

1.646 de vizualizări
Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com
54 de școli din județele Constanţa, Călăraşi, Dolj, Vâlcea, Dâmboviţa şi Ilfov participă la un concurs de colectare separată a deșeurilor, în cadrul programului Azi pentru Mâine, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Clasele care reușesc să adune cele mai mari cantități de deșeuri vor fi recompensate cu premii totale în valoare de 54.000 de lei.
  • Concursul a început luna aceasta și se desfășoară până la finalul semestrului al II-lea. Clasamentul final va fi publicat pe data de 1 iulie 2022.

Clasa din fiecare școală care a reușit să colecteze, până la sfârșitul acestei perioade, cele mai mari cantități de hârtie/carton, plastic şi aluminiu va primi câte un premiu de 1.000 de lei, potrivit regulamentului concursului. Spre deosebire de anii trecuți, competiția se va desfășura între clasele aceleiași școli, pentru a stimula și mai mult implicarea elevilor și a profesorilor, se arată în comunicat.

Vezi mai jos regulamentul concursului și lista școlilor din fiecare județ:

Potrivit sursei citate, la ediția anterioară a concursului, au fost adunate peste 41 tone de deşeuri, colectate pe două fracţii: hârtie/carton şi plastic/PET + aluminiu/conserve. Proiectul a inclus, de asemenea, o componentă educațională, prin intermediul căreia, elevii, alături de părinții și profesorii lor, au fost informați cu privire la modalitățile de colectare separată a deșeurilor, dar și cu privire la importanța colectării separate a acestora. 

  • Programul „Azi pentru mâine” este implementat de Asociația CSR Nest și finanțat de Fundația Coca-Cola.

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum vede școala Marinela Muntean, olimpică la Limba rromani și prima din familia ei „cu liceu”: Am întâlnit persoane care îmi spuneau să mă las de școală, că oricum n-o să ajung educatoare, profesoară. Dar eu știam cum se descurcă ai mei și știam că vreau și că pot mai mult. În școală eu mă regăsesc

Am întâlnit persoane care mi-au spus să mă las de școală, că oricum n-o să ajung educatoare. Am văzut în aceste persoane proiectată neîncrederea lor în sine, povestește Marinela Muntean,…
Vezi articolul