În urma celor 2 etape desfășurate până acum pentru ocuparea posturilor de directori de școli au fost ocupate 6969 de posturi de directori și directori adjuncți, din cele 8689 posturi scoase la concurs în toată țara, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu în cadrul dezbaterii Director de viitor, organizată de Edupedu.ro, în parteneriat cu AVE – Asociația pentru Valori în Educație.
Au rămas neocupate 20% dintre posturile scoase la concursul de directori de școli, în urma celor 2 etape. Așadar urmează o nouă etapă a concursului, în cel mai scurt timp va fi anunțată perioada când se va desfășura, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.
Au fost scoase la concurs 8.689 posturi, dintre care 2.421 directori adjuncți.
Potrivit cifrelor ministerului Educației prezentate astăzi în cadrul dezbaterii Director de Viitor, “aproape 7000 de directori au fost declarați câștigători, mai exact 6969, adică peste 80%, mai mult decât au estimat cei mai multi dintre cei implicați și interesați în sistemul de educație”, a spus ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu a apreciat că a funcționat bine desfășurarea probei scrise în cadrul etapelor de concurs, în special faptul că un candidat a putut face opțiunea unității de învățământ abia după proba scrisă.
Ministrul a spus că trebuie îmbunătățită organizarea probei scrise, încât să se folosească tehnologia, “iar corectarea digitalizată poate evita interpretări și acuze”, a spus ministrul. “De asemenea, e nevoie de îmbunătățirea comunicării între unitățile de învățământ și candidați. Aceștia din urmă trebuie să știe bine probleme școlii”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.
Cât despre salarizare, ministrul Educației a recunoscut că un director ar trebui să aibă cel mai mare salariu din unitatea de învățământ, după modelul rectorilor în universități.
Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.