Concurs despre implicarea în comunitate a tinerilor, leadership și vorbit în public pentru elevii de liceu, lansat de Comisia Europeană. Înscrierile sunt deschise până pe 9 octombrie la Lider european 2023

1.824 de vizualizări
Foto: Comisia Europeană
Înscrieri deschise pentru elevii de liceu până pe 9 octombrie la concursul „Lider european” 2023, anunțate de reprezentanța Comisiei Europene în România. Competiția „își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor”, susțin organizatorii.

„Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene”, conform sursei citate.

Totodată, „provoacă elevii de liceu, din clasele IX-XII, să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile: educație, social, cultural, afaceri/ economic și de mediu”, potrivit Comisiei Europene.

Ce trebuie să faci ca să participi la concursul Lider European?

  • Să găsești alți trei colegi (din același liceu, clasa ta sau din altă clasă, indiferent de anul de studiu) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte. 
  • Să dai dovadă de abilități de leadership și antreprenoriat, de încredere și talent oratoric și să fii, sau să îți dorești să fii, implicat în comunitatea din care faci parte, dar nu limitat la ea.
  • Să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul Lider European: ghidul de pregătire; regulamentul concursului și prezentările din cadrul întâlnirilor online”, se arată în anunț.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru participare la Lider European: „Să fii elev în ciclul liceal (clasele IX– XII), la un liceu din România” și „să acorzi atenție situațiilor din jurul tău, să poți identifica cu ușurință probleme sau oportunități apărute în comunitatea ta și să te adaptezi ușor lucrului în echipă”, mai notează organizatorii.

Între 28 septembrie și 9 octombrie are loc înregistrarea la întâlnirile online de pregătire: înscrierea profesorilor împreună cu elevii din unitățile de învățământ pe care le reprezintă la întâlnirile de informare și pregătire online, prin platforma: https://lidereuropean.ro. Urmează apoi două zile de întâlniri online pentru răspuns la întrebările participanților.

Înscrierea echipelor în concurs se face prin platforma https://lidereuropean.ro între 12 și 17 octombrie.

Calendarul competiției Lider European 2023:

Foto: captură – regulament

DOCUMENT Regulamentul concursului Lider european 2023:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretar de stat PSD, despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: ”Atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile din România educată în România eșuată”

Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului…
Vezi articolul

Salvați Copiii cere urgentarea testării antigen în școli: Pot fi implicate cadrele medicale, părinții și voluntari din domeniile socio-medicale / Decizia de testare trebuie luată de consiliile de administrație ale școlilor

Organizația Salvați Copiii România consideră urgentă clarificarea testării periodice a copiilor în școli, extrem de utilă pentru limitarea răspândirii pandemiei și, în acest fel, pentru menținerea școlilor deschise. Astfel, decizia…
Vezi articolul

ROFUIP 2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, chiar dacă sindicatele profesorilor au avizat negativ proiectul / Surse: O parte din propunerile sindicatelor din Educație nu au fost cuprinse în textul final

Proiectul Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învăţământ preuniversitar a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, după cum a anunțat Ministerul Educației. Conform surselor Edupedu.ro, marți, 6…
Vezi articolul

PROIECT Gradație de merit 2024. Profesorii care participă la simulările examenelor naționale primesc puncte în fișa de (auto)evaluare / Punctaj mai mare pentru cadrele didactice care sunt implicate în proiecte, ca activitate neremunerată, spre deosebire de anul trecut

Cadrele didactice care participă la simulările examenelor naționale pot să primească 3 puncte în fișa de (auto)evaluare pentru gradația de merit 2024, potrivit unui proiect pus în consultare publică de către Ministerul…
Vezi articolul