Concurs de știință, sub egida Stanford University, debutează în România, vineri

285 de vizualizări
data stiinta, date stiinta
Photo 146801437 © Wrightstudio | Dreamstime.com
Țara noastră va găzdui în premieră, pe 5 februarie, concursul academic de anvergură internaţională în domeniul științei – “Women in Data Science (WiDS) Datathon Workshop”, sub egida Stanford University SUA, potrivit Agerpres.

Concursul precede Conferinţa mondială “Women in Data Science” (WiDS) din data de 7 martie şi va aduce în prim plan echipe care doresc să îşi perfecţioneze abilităţile în domeniul ştiinţei datelor. La nivel mondial această comunitate ajunge la peste 100.000 de pasionaţi de date din peste 85 de ţări.

În cadrul competiţiei de la Bucureşti vor participa echipe româneşti din mediul academic, privat şi guvernamental care vor concura, la nivel internaţional, cu echipe de profesionişti cu tradiţie în domeniul data science.

Tema de anul acesta a concursului o reprezintă schimbările climatice şi energia verde, iar datele puse la dispoziţia concurenţilor au fost adunate cu aportul experţilor Climate Change AI (CCAI), Lawrence Berkeley National Laboratory (Berkeley Lab), US Environmental Protection Agency (EPA) şi MIT Critical Data.

Câştigătorii acestui concurs internaţional, inclusiv clasamentul naţional, vor fi anunţaţi la Conferinţa WiDS “Women in Data Science” Romania, din 7 martie.

Schimbările climatice sunt un pericol pentru întreaga planetă, iar cercetarea volumelor mari de date oferă o oportunitate uriaşă în identificarea de soluţii care să faciliteze managementul ştiinţific al problemelor climatice, se menţionează în comunicat.

Evenimentul va putea fi accesat gratuit şi pe pagina de internet a ASE din Bucureşti, fiind dedicat tuturor celor interesaţi de data science, în special în domeniul schimbărilor climatice.

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Norma didactică pentru profesorii cu vechime de peste 15 ani și grad didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal din anul școlar 2024-2025. Cererile se depun în perioada constituirii normei didactice și la începutul lunii septembrie –  proiect

Reducerea normei didactice de la 18 la 16 ore pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se va aplica din anul școlar 2024-2025,…
Vezi articolul

Guvernul completează cu aproape 100 de milioane de lei finanțarea pentru Programul „Masă sănătoasă” în 2024, cu mai puțin de 2 luni înainte de sfârșitul cursurilor în actualul an școlar / De suplimentare ar urma să beneficieze circa 62.000 de elevi

Un proiect de hotărâre aflat, marți, pe masa ședinței de guvern alocă 97 de milioane de lei pentru finanțarea Programului național „Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, în completarea celor aproximativ…
Vezi articolul

Hăncescu, FSLI, după apelul premierului Ciucă pentru ca profesorii să se întoarcă la catedră: S-ar putea să crească numărul de protestatari mâine. Cum își imaginează că o să intre oamenii la clasă în urma unui mesaj?

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat despre mesajul premierului Ciucă, la Antena 3, că ”s-ar putea să crească numărul de protestatari mâine”, scrie G4Media.ro. Nicolae Ciucă a…
Vezi articolul

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată în dosarul în care a mințit în privința studiilor superioare atunci când a aplicat pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a fost trimis în judecată, marți, pentru fapte de corupție, conform portalului instanțelor. Este vorba de dosarul în care Alexandru Cumpănașu este acuzat de procurorii…
Vezi articolul