Concurs de știință, sub egida Stanford University, debutează în România, vineri

285 de vizualizări
data stiinta, date stiinta
Photo 146801437 © Wrightstudio | Dreamstime.com
Țara noastră va găzdui în premieră, pe 5 februarie, concursul academic de anvergură internaţională în domeniul științei – “Women in Data Science (WiDS) Datathon Workshop”, sub egida Stanford University SUA, potrivit Agerpres.

Concursul precede Conferinţa mondială “Women in Data Science” (WiDS) din data de 7 martie şi va aduce în prim plan echipe care doresc să îşi perfecţioneze abilităţile în domeniul ştiinţei datelor. La nivel mondial această comunitate ajunge la peste 100.000 de pasionaţi de date din peste 85 de ţări.

În cadrul competiţiei de la Bucureşti vor participa echipe româneşti din mediul academic, privat şi guvernamental care vor concura, la nivel internaţional, cu echipe de profesionişti cu tradiţie în domeniul data science.

Tema de anul acesta a concursului o reprezintă schimbările climatice şi energia verde, iar datele puse la dispoziţia concurenţilor au fost adunate cu aportul experţilor Climate Change AI (CCAI), Lawrence Berkeley National Laboratory (Berkeley Lab), US Environmental Protection Agency (EPA) şi MIT Critical Data.

Câştigătorii acestui concurs internaţional, inclusiv clasamentul naţional, vor fi anunţaţi la Conferinţa WiDS “Women in Data Science” Romania, din 7 martie.

Schimbările climatice sunt un pericol pentru întreaga planetă, iar cercetarea volumelor mari de date oferă o oportunitate uriaşă în identificarea de soluţii care să faciliteze managementul ştiinţific al problemelor climatice, se menţionează în comunicat.

Evenimentul va putea fi accesat gratuit şi pe pagina de internet a ASE din Bucureşti, fiind dedicat tuturor celor interesaţi de data science, în special în domeniul schimbărilor climatice.

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planurile Ministerului Educației pentru finanțarea cercetării în universități: “100 de milioane de lei, cel puțin”, alocați pe baza performanței / Premii pentru universități cu domenii în topurile internaționale

“Pentru prima dată, din bugetul Ministerului Educaţiei, vom acorda o componentă pentru finanţarea instituţională a cercetării ştiinţifice din universităţile româneşti. Ne dorim să reuşim să construim în interiorul lui, bugetul…
Vezi articolul

Specialiștii MedLife atrag atenția: Ar trebui reevaluată decizia privind menținerea școlilor deschise până când gradul de ocupare a paturilor în spitale depășește 75% / „Se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor”

Noul studiu al rețelei de clinici MedLife arată că a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR. Potrivit…
Vezi articolul

Își dorește să devină profesoară de germană și are „un simț filologic înnăscut”, spune cu admirație profesorul unei studente românce, născută în SUA și crescută în Austria unde a terminat liceul, înscrisă acum la facultate în Oradea

O tânără româncă născută în SUA și crescută în Austria, aproape de Viena, își dorește să devină profesoară de limba germană și studiază în prezent la Facultatea de Litere a…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Sunt încrezător că anul viitor va fi extinsă la nivel național această procedură de scanare și încărcare, de digitalizare a proceselor ce țin Evaluarea Națională și Bacalaureat / Timpul mediu de scanare și încărcare a unei lucrări a fost de două minute

În județul Dâmbovița, s-au încărcat 3400 de lucrări, în 255 de clase de examen, din 133 de centre, în cadrul probei de limba română a Evaluării Naționale 2022, spune ministrul…
Vezi articolul

Secretarul de stat Bogdan Cristescu, despre lipsa de profesori: Sunt foarte multe situații, în special la matematică și științe, unde facem apel la colegi pensionari. Profesorii nu au dispărut deodată, ci nu am reușit noi să avem o parte de predictibilitate a angajărilor

Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, a vorbit, la DC News, despre lipsa de profesori la matematică și științe: „facem apel la colegi pensionari, pentru că nu avem…
Vezi articolul