Concurs de proiecte pentru ONG-urile care încurajează implicarea tinerilor în societate. Premii până la 2.500 de euro

397 de vizualizări
Foto: Institutul Francez din România
Un concurs de proiecte pentru ONG-urile care încurajează implicarea tinerilor în societate, lansat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Proiectele pot fi trimise până pe data de 6 martie 2022 (inclusiv).

Un sprijin financiar în valoare maximă de 2.500 de euro, pentru fiecare proiect în parte, va fi acordat inițiativelor propuse de către ONG-urile care activează în beneficiul tinerilor și care au ca grup țintă persoanele între 15 și 30 de ani, se arată în comunicat. Rezultatele vor fi anunțate pe 20 martie 2022.

Proiectele eligibile trebuie să se înscrie în următoarele categorii: 

  • educație despre democrație și implicare civică; 
  • acțiuni anti-discriminare, care promovează toleranța și egalitatea de gen; 
  • educație despre informație (lupta împotriva fake news) și dezvoltarea gândirii critice; 
  • informare, comunicare și formare pe tematica europeană și politicile europene; 
  • dezvoltarea conștiinței ecologice (biodiversitate, lupta împotriva schimbărilor climatice).

Regulamentul concursului poate fi consultat mai jos.

Formularul de înscriere, în format .docx:

Formularul pentru buget, în format .xls:

Dosarele trebuie trimise prin e-mail, într-un singur document în format PDF, (iar bugetul în document Excel separat), până pe 6 martie 2022 (inclusiv), la adresa gouvernance@institutfrancais.ro.

Forumul Tinerilor: Europa unei noi generații, organizat în perioada 4-6 februarie 2022, în format online de către Ambasada Franței și Institutul Francez din România, a servit drept platformă de discuții pentru ONG-uri reprezentative ale tinerilor din România și din Franța. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezbatere Edupedu.ro – World Vision România

Educația digitală din perspectiva antreprenorilor digitali: Mihaela Nabăr – World Vision România, Angela Galeța – Fundația Vodafone România, Maria Metz – NTT DATA Romania, Ionuț Stanimir – BCR, Marilena Ionașcu – Microsoft Romania, Raluca Negulescu-Balaci – UiPath Foundation

Educația digitală din școala românească a fost susținută în ultimul an prin intervenții făcute punctual de tineri antreprenori, companii și ONG-uri. Care sunt măsurile urgente de implementat la nivel național,…
Vezi articolul
Deschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu anunță că sunt 1.140 de elevi ucraineni înscrişi în şcolile din România, pe curriculum românesc, ca audienţi. Guvernul va modifica Legea educației pentru ca elevi ucraineni de clasa a VIII-a să poată intra la liceu fără examen: copii de la Şcoala de balet din Kiev vor să continue la Liceul Capsali, în clasa a IX-a

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că numărul elevilor ucraineni audienţi în şcolile din România, pe curriculum românesc, va fi de 1.140  la începutul săptămânii viitoare, dintr-un total de aproape 34.000…
Vezi articolul

EXCLUSIV „Naturopatul” Cristian Răchitan, prezentat drept „medic specializat în SUA”, adus de profesori și directori în școli și facultăți în fața a sute de elevi și studenți / Întrebat de studii și de dreptul de practică: „M-am pensionat. Tot ce conferențiez eu este privat și te rog frumos să nu mă mai suni niciodată”

Întâlnire a elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” (CNMVB) din București cu o persoană prezentată drept medic, care le-a vorbit despre levitație, dar și despre cum destinul lor ar…
Vezi articolul