Concurs de Informatică pentru liceenii din București, înscrierile au început online. Premiul – dotarea completă a laboratorului de informatică pentru echipa câștigătoare

485 de vizualizări
ASUS Challenge 2022
Concursul de Informatică ASUS Challenge 2022 pentru liceenii din București, a demarat înscrierile online, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Competiția este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Compania organizatoare va dota laboratorul de informatică al liceului echipei câștigătoare cu 30 de sisteme desktop all-in-one și un laptop performant.

Competiția se va desfășura online pe platformele Kahoot! și Zoom în perioada 15 martie – 5 mai 2022. La concurs pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București. Fiecare unitate de învățământ participantă va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 liceeni sub conducerea unui profesor îndrumător. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet.

Cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit până pe data de 31 martie 2022.

Concursul de informatică va cuprinde o etapă de simulare (4 aprilie), două de departajare (7 și 12 aprilie) și finala (4 mai) care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste.

“Apreciem inițiativa organizării unui concurs care să pună în valoare pe de o parte căi de valorificare  a unor aplicații, pe de altă parte, aptitudinile elevilor noștri în a le exploata constructiv.”, a declarat Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, la evenimentul de lansare a concursului.

„Prin acest proiect încurajăm dezvoltarea competențelor de programare în rândul liceenilor, pe care vrem să îi determinăm să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

„Informatica, robotica și științele reprezintă domenii prioritare pentru elevii care doresc să se pregătească pentru profesiile viitorului. Elevii de azi au șansa să dobândească aptitudini și conținuturi cât se poate de utile prin participarea la acest concurs. Echipa NEXTLAB.TECH susține cu bucurie liceele bucureștene în procesul lor de creștere a calității și relevanței actului educațional.”, a declarat și profesorul Răzvan Bologa, de la Facultatea de Cibernetică a ASE București, fondator NEXTLAB.TECH – partener ASUS Challenge.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Sute de elevi olimpici și profesorii lor nu știu dacă s-au calificat pe locuri suplimentare la etapa națională de Franceză și limbi romanice, cu aproape trei săptămâni înainte să înceapă / Delia Anghel, Ministerul Educației: Azi va ajunge clasamentul

Sute de elevi olimpici la mai multe discipline și profesorii lor coordonatori nu știu dacă s-au calificat pe locuri suplimentare la etapele naționale din această lună, majoritatea începând în două-trei…
Vezi articolul

PROIECT Elevii de clasele IX-XII trebuie să știe să creeze conținut digital, să folosească inteligența artificială responsabil și să ia atitudine în caz de hărțuire online. Cadrul de competențe digitale 2024, în consultare

Un elev de liceu ar trebui să știe să creeze conținut digital divers, să folosească inteligența artificială în mod etic și cu responsabilitate și să ia atitudine în caz că…
Vezi articolul

Webinare pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, care vor să depună proiecte în apelul pentru dotarea cu laboratoare inteligente de 60.000 de euro

Ministerul Educaţiei organizează două webinare cu scop informativ, vineri, 20.01.2023, începând cu ora 10:00, pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, palate și cluburile copiilor care vor să…
Vezi articolul