Concurs de fotografie pentru elevi și studenți – Salonul Național de Fotografie “Fotogeografica” / Temele: patrimoniul cultural, patrimoniul natural / Înscrieri până pe 30 iunie

3.359 de vizualizări
Foto: Facebook.com / afiș oficial Fotogeografica
Casa de Cultură a Studenților din București invită elevii, studenții, dar și publicul larg, fără limită de vârstă, să participe la a 25-a ediție a Salonului Național de Fotografie “Fotogeografica”. Temele din acest an sunt patrimoniul cultural și patrimoniul natural al țării, cu accent pe mediul înconjurător, istorie și geografie românească. Cei care doresc să înscrie fotografii proprii o pot face în acest formular de înscriere până la finalul lunii iunie.

Concursul își propune să aducă mai aproape tinerii de natură și de pământul românesc, fie el surprins în port național, în munți de zăpadă sau în sărbătoare de 1 Decembrie. Fotografiile trebuie să fie legate, pe de o parte, de patrimoniul cultural: așezări, gospodării, construcții, muzee, opere de artă, ocupații tradiționale, meșteșuguri, datini și obiceiuri.

Pe de altă parte, pot fi legate de patrimoniul naturalpeisaj: substrat geologic, relief, vegetație, apă, sol, faună, fenomene naturale și wildlife: aspecte de viață sălbatică; specii faunistice în habitatul natural. Sunt excluse fotografiile cu animale în captivitate.

Cei care doresc să participe trebuie să încarce, în formularul de înscriere, maxim 6 fotografii, câte 3 pentru fiecare categorie despre patrimoniu. Acestea vor fi încărcate sub formă de link spre Google Drive, MyAirBridge, Dropbox, WeTransfer, OneDrive etc., setate cu distribuire publică pentru a nu apărea probleme în vizualizarea lor de către juriu.

Fotografiile trebuie denumite astfel: Nume-Prenume_Titlu-Lucrare_localizarea_categorie.jpg. Exemplu: Ionut-Popescu_Apus-la-mare(Vama Veche,jud.Constanța)_peisaj.jpg

Latura mare a unei poze trebuie să fie de minim 3500 px.

Foto: fotogeografica.ro / captură formular de înscriere
Jurizare și premii

“Jurizarea lucrărilor se realizează între 1 – 15 iulie 2021, iar anunțarea rezultatelor se va face în data de 1 august 2021 cu ocazia vernisajului Salonului Fotogeografica ce va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București sau/și online – live stream.

Expoziția cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada 1 – 15 august 2021. Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul științei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică. (…)

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare dintre cele două secțiuni, pe categoriile menționate. Acestea constau în programe și tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate”, menționează organizatorii într-o postare pe Facebook.

Se apreciază creațiile nealterate de procedee de modificare a fotografiilor (ex. Photoshop), care să surprindă într-o manieră originală cadre naturale.

Vezi galeria și pozele câștigătoare din edițiile anterioare aici.

Despre concurs

“Fotogeografica” este un brand consacrat și are, până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai longevive acțiuni cultural-educative din România. Este cea mai importantă manifestare la nivel național din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii și tradițiilor românești.

Foto: Facebook.com / afiș oficial Fotogeografica

Citește și:
EduacCES: Concurs de resurse educaționale pentru copiii cu CES / “Schimbarea începe în clasa mea”, materiale așteptate până pe 18 iunie
Ce spune despre elevii români TIMSS 2019, testarea care a arătat că România are cel mai mare analfabetism științific funcțional din UE: Multe exerciții teoretice și prea puține experimente, mulți elevi care merg înfometați la școală, inegalități / Recomandările Raportului de țară
60 de elevi de clasa a VII-a cu medii peste 7 și maximum 30 de absențe vor fi susținuți la școală de Fundația Universității din București / Înscrieri până pe 5 iulie în programul SEED

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nevoia ca alocările financiare publice în educație să nu mai fie cuantificate ca deficit bugetar, ci ca investiții, „subliniată” de Ligia Deca la o întâlnire OCDE, în aceeași zi în care a declarat „acoperitor” bugetul de 2,1% din PIB alocat pentru Ministerul Educației în 2023 – cel mai mic procent din istoria recentă

Am subliniat nevoia ca alocările financiare publice în educație să nu mai fie cuantificate ca deficit bugetar, ci ca investiții, scrie într-o relatare de la Paris Ministrul Educației, Ligia Deca,…
Vezi articolul

Respectul pentru autoritate se învață în familie și la școală, spune premierul Franței, care anunță muncă „de tip educativ” în folosul comunității pentru tinerii delincvenți: Să ne întoarcem la un principiu simplu – dacă spargi, repari, dacă murdărești, cureți

Întoarcerea la respectul față de autoritate este una din prioritățile din mandatul său de prim-ministru, spune Gabriel Attal, fost ministru al Educației din Franța, în discursul său de politică generală…
Vezi articolul