Concurs de debut literar “Primul roman”: scriitorii aflați la început de drum pot să-și înscrie prima creație până pe 15 iulie 2023 / Volumul câștigător primește un tiraj de 1.000 de exemplare

1.739 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Scriitorii aflați la început de drum sunt încurajați să-și înscrie romanele nepublicate până pe 15 iulie într-un concurs prin care pot câștiga apariția volumului lor într-un tiraj de 1.000 de exemplare, anunță Editura Litera, organizatorul competiției. Data limită de înscriere este 15 iulie. Fișa de înscriere, detalii despre calendar și regulament sunt mai jos în articol.

Pot participa la concurs persoanele fizice cu cetățenie română, „cu vârsta de peste 18 ani, care nu au publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte”, potrivit organizatorilor.

„Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 60.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa primulroman@litera.ro (între 15 iunie și 15 iulie) și vor fi însoțite în mod obligatoriu de Fișa de participare, cu următoarele date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte”, mai transmit organizatorii.

Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană“. Din juriu fac parte: Cristina Bogdan, conf. univ. dr., decana Facultății de Litere de la Universitatea din București; Ligia Pârvulescu, scriitoare, câștigătoarea premiului I, ediția I; Emanuela Ilie, conf. univ. dr., Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Iași, și Doina Ruști, scriitoare, președinta juriului și coordonatoarea colecției, potrivit anunțului.

Foto: Facebook.com
Calendarul concursurilor. Premierea este în octombrie

Concursul se desfășoară în perioada 15 iunie – 20 octombrie 2023 și include 4 etape:

  • Etapa 1: 15 iunie – 15 iulie – Înscriere
  • Etapa 2: 20 iulie – 15 octombrie – Jurizare
  • Etapa 3: 15 – 20 octombrie – Anunțarea câștigătorilor
  • Etapa 4: octombrie 2023 – Festivitate de premiere

DOCUMENT Descarcă de mai jos regulamentul complet:

DOCUMENT Descarcă de mai jos fișa de participare:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Viitorii profesori de Limba română să facă 4 ani de facultate la ciclul licență, în loc de 3 – i-au propus oficial ministrei educației decanele Facultăților de Litere și de Limbi Străine. Oana Fotache Dubălaru, decan: Propunerea are adeziunea studenților. Impactul bugetar ar fi maximum 6 milioane de euro

Viitorii profesori de limba și literatura română, actuali studenți formați de facultățile de litere și de limbi străine, să facă 4 ani de licență, așa cum era tradiția filologică înainte…
Vezi articolul
Deschiderea școlilor

O petiție pentru deschiderea școlilor și grădinițelor a strâns peste 15 mii de semnături. Inițiatorii susțin că “elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie. Credem că o „Românie educată” nu se poate construi cu învăţământ online prelungit la nesfârşit”

„Solicităm deschiderea şcolilor şi grădinţelor în condiţii de siguranţă sanitară. Elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie, în condiţii sigure din punct de vedere sanitar”, susțin…
Vezi articolul

Laboratoarele școlare nu mai pot cumpăra substanțe cu ajutorul cărora să facă o serie de experimente esențiale pentru înțelegerea fenomenelor studiate din cauza reglementărilor actuale, atrage atenția profesoara de Chimie Gabriela Cîrstea

La chimie nu ne mai dă voie legislația să lucrăm cu substanțele așa-zis periculoase, susține Gabriela Cîrstea, cadru didactic la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” din Pitești, într-un material publicat de…
Vezi articolul

DOCUMENT A fost lansat apelul de proiecte prin care școlile pot obține până la 60.000 de euro pentru laboratoare inteligente cu tablă interactivă, imprimante multifuncționale, kit-uri de roboți și ochelari de realitate virtuală. Cererile se depun online până pe 1 martie 2023

Apelul competitiv de proiecte prin care colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual, dar și palate și cluburi ale copiilor pot fi dotate cu laboratoare…
Vezi articolul

LIVE TEXT Luminița Barcari: Ghidurile metodologice cuprind recomandări pentru selectarea și aplicarea scenariilor, organizarea orarului, impactului asupra curriculumului

Ghidurile metodologice cuprind recomandări pentru selectarea și aplicarea scenariilor, organizarea orarului, impactului asupra curriculumului, a declarat Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației, la conferința de presă organizată marți.…
Vezi articolul

Școlile din țară, puse de Ministerul Educației să plătească contribuțiile profesorilor la Pensii și Sănătate, să nu aștepte bugetul integral – surse / Neplata acestora este infracțiune pedepsită cu închisoarea

Ministerul Educației a transmis școlilor din țară să plătească contribuțiile la Pensii și Sănătate ale profesorilor cu banii pe care îi au și să nu aștepte bugetul integral pentru dări,…
Vezi articolul