Concurs de debut literar “Primul roman”: scriitorii aflați la început de drum pot să-și înscrie prima creație până pe 15 iulie 2023 / Volumul câștigător primește un tiraj de 1.000 de exemplare

1.772 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Scriitorii aflați la început de drum sunt încurajați să-și înscrie romanele nepublicate până pe 15 iulie într-un concurs prin care pot câștiga apariția volumului lor într-un tiraj de 1.000 de exemplare, anunță Editura Litera, organizatorul competiției. Data limită de înscriere este 15 iulie. Fișa de înscriere, detalii despre calendar și regulament sunt mai jos în articol.

Pot participa la concurs persoanele fizice cu cetățenie română, „cu vârsta de peste 18 ani, care nu au publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte”, potrivit organizatorilor.

„Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 60.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa primulroman@litera.ro (între 15 iunie și 15 iulie) și vor fi însoțite în mod obligatoriu de Fișa de participare, cu următoarele date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte”, mai transmit organizatorii.

Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană“. Din juriu fac parte: Cristina Bogdan, conf. univ. dr., decana Facultății de Litere de la Universitatea din București; Ligia Pârvulescu, scriitoare, câștigătoarea premiului I, ediția I; Emanuela Ilie, conf. univ. dr., Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Iași, și Doina Ruști, scriitoare, președinta juriului și coordonatoarea colecției, potrivit anunțului.

Foto: Facebook.com
Calendarul concursurilor. Premierea este în octombrie

Concursul se desfășoară în perioada 15 iunie – 20 octombrie 2023 și include 4 etape:

  • Etapa 1: 15 iunie – 15 iulie – Înscriere
  • Etapa 2: 20 iulie – 15 octombrie – Jurizare
  • Etapa 3: 15 – 20 octombrie – Anunțarea câștigătorilor
  • Etapa 4: octombrie 2023 – Festivitate de premiere

DOCUMENT Descarcă de mai jos regulamentul complet:

DOCUMENT Descarcă de mai jos fișa de participare:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România a ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor din istorie: Aurul cu punctaj maxim a fost obținut de olimpicii de clasa a VIII-a Aida Mitroi și Victor-Vasile Dragoș. Vezi subiectele de la Balcaniada pentru Juniori

Lotul olimpic de matematică al României a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în…
Vezi articolul

Evaluări inițiale la 8 materii, pe calculator sau pe telefonul personal, pentru toți elevii de gimnaziu și liceu din județul Iași, anunțate de inspectoratul școlar / Testarea începe joi și se încheie pe 30 septembrie

Elevii de gimnaziu și liceu din județul Iași vor da evaluările inițiale sub forma unor testări online la 8 discipline: Limba şi literatura română, Matematică, Istorie, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică,…
Vezi articolul

Ministerul Educației anunță că vor fi montate camere de supraveghere în spațiile exterioare ale Școlii Centrale, după incidentul de ieri, când trei fete s-au simțit rău și au ajuns la spital. Au fumat o țigară cu substanțe interzise / “Accesul în școală se face doar pe baza carnetului de elev, dar nu avem voie să percheziționăm elevii când intră în școală”, spune directorul unității de învățământ

Ministerul Educației a anunțat că, în urma incidentului, spațiile exterioare ale Școlii Centrale vor fi supravegheate video, spune secretarul de stat Sorin Ion pentru Edupedu.ro. Banii pentru plata camerelor vor…
Vezi articolul
Deschiderea școlilor

Șeful Inspectoratului Școlar Sibiu, despre aglomerarea școlilor din cauza vizelor false de flotant: Soluția principală este respectarea de către părinți a circumscripțiilor școlare arondate unităților de învățământ

„Soluția principală pentru evitarea aglomerării școlilor este reprezentată de respectarea, de către părinți, a circumscripțiilor școlare arondate unităților de învățământ”, este răspunsul dat de șeful Inspectoratului Sibiu, Marius Novac, cu…
Vezi articolul