Concurs de debut literar “Primul roman”: scriitorii aflați la început de drum pot să-și înscrie prima creație până pe 15 iulie 2023 / Volumul câștigător primește un tiraj de 1.000 de exemplare

1.785 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Scriitorii aflați la început de drum sunt încurajați să-și înscrie romanele nepublicate până pe 15 iulie într-un concurs prin care pot câștiga apariția volumului lor într-un tiraj de 1.000 de exemplare, anunță Editura Litera, organizatorul competiției. Data limită de înscriere este 15 iulie. Fișa de înscriere, detalii despre calendar și regulament sunt mai jos în articol.

Pot participa la concurs persoanele fizice cu cetățenie română, „cu vârsta de peste 18 ani, care nu au publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte”, potrivit organizatorilor.

„Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 60.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa primulroman@litera.ro (între 15 iunie și 15 iulie) și vor fi însoțite în mod obligatoriu de Fișa de participare, cu următoarele date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte”, mai transmit organizatorii.

Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană“. Din juriu fac parte: Cristina Bogdan, conf. univ. dr., decana Facultății de Litere de la Universitatea din București; Ligia Pârvulescu, scriitoare, câștigătoarea premiului I, ediția I; Emanuela Ilie, conf. univ. dr., Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Iași, și Doina Ruști, scriitoare, președinta juriului și coordonatoarea colecției, potrivit anunțului.

Foto: Facebook.com
Calendarul concursurilor. Premierea este în octombrie

Concursul se desfășoară în perioada 15 iunie – 20 octombrie 2023 și include 4 etape:

  • Etapa 1: 15 iunie – 15 iulie – Înscriere
  • Etapa 2: 20 iulie – 15 octombrie – Jurizare
  • Etapa 3: 15 – 20 octombrie – Anunțarea câștigătorilor
  • Etapa 4: octombrie 2023 – Festivitate de premiere

DOCUMENT Descarcă de mai jos regulamentul complet:

DOCUMENT Descarcă de mai jos fișa de participare:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții și cercetătorii care pregătesc elevi olimpici internațional vor putea primi și ei premii în bani, în funcție de medaliile câștigate – proiect de Hotărâre de Guvern / În prezent primesc stimulente doar profesorii, pentru cea mai mare din distincțiile obținute

Cercetătorii și studenții, dar și „alte categorii de personal” vor putea primi premii în bani pentru medaliile obținute de elevii pe care îi pregătesc la competițiile internaționale, prevede un proiect…
Vezi articolul

Cazul elevului din Alba care a primit nota 8,75 la limba română la Bac și după contestație a obținut 10: Șeful ISJ Alba: “Este prea mult. Nota 10 poți să o dai numai atunci când nu poți să-i găsești absolut nimic” / În țară, peste 5.500 de lucrări au primit peste un punct după contestații

După publicarea rezultatelor finale de la Bac 2023, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Cornel Sandu, a fost întrebat într-o conferință de presă cum își explică mărirea unei note a unui…
Vezi articolul