Concurs de creație literară și teatrală pentru tineri, anunțat de Primăria Municipiului București, la 170 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale

1.084 de vizualizări
Foto: Radio România Cultural
Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români și Biblioteca Metropolitană București, anunță lansarea concursului de creație teatrală și literară “Scârța, scârța pe hârtie”, transmite Radio România Cultural.

Titlul proiectului este stabilit în contextul împlinirii a 170 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale (30 ianuarie 1852) și a 110 ani de la moartea sa (9 iunie 1912).

Concursul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-24 ani. Textele se vor juriza pe două categorii de vârstă: 14-18 ani și 19-24 ani și va debuta pe 30 ianuarie, mai scrie RRC.

Participanții vor scrie texte folosind obligatoriu următoarele replici/expresii:

  • Bravos, națiune!
  • Eu pentru cine votez?
  • Curat murdar
  • Certicat medical
  • Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm!
  • Pozițiune turmentată
  • Mofturi!
  • Sfânta Constituțiune
  • Cap ai, minte ce-ți mai trebuie?
  • A venit căldura, a trecut durerea.

Textele pot fi monodrame (cu durata estimată a reprezentării de 30-40 minute) sau proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu) și vor fi trimise pe adresa eu.scriu@teatruldramaturgilor.ro până la data de 1 iunie.

Anunțarea câștigătorilor. Despre juriu și premii

Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 iunie 2022. Juriul va fi compus din cei doi Manageri ai instituțiilor implicate, și anume: Ramona Ioana Mezei (Manager BMB) și Marius Bodochi (Manager TDR), precum și un actor/ regizor/ dramaturg ales ulterior.

Premiile vor consta în invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de TDR și BMB, precum și în prezentarea publicului larg a textelor prin spectacole – lectură/online, potrivit sursei citate.

Scopul proiectului este dezvoltarea și încurajarea creativității tinerilor în realizarea unor texte literare, precum și cunoașterea operei marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

Foto: bibmet.ro


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cât de importantă este supravegherea timpurie a dentiției copiilor și de ce sunt importanți „dinții de lapte”. Medicul rezident Antinia Simion: Pedodonția, ramura stomatologiei care câștigă tot mai mult teren

Problemele de dentiție ale copiilor tind să devină tot mai importante pentru părinți, indiferent că este vorba despre „dinții de lapte” sau despre dantură permanentă. În Uniunea Europeană, rata medie…
Vezi articolul