Concurs de creație literară „Cartea verde a copilăriei” și ateliere de scriere și ilustrare creativă gratuite, organizate de Biblioteca Metropolitană București

1.368 de vizualizări
Foto: © Kiriill Ryzhov | Dreamstime.com
Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani din București și Ilfov sunt invitați să participe la un concurs de creație literară și la o serie de Ateliere de scriere și ilustrare creativă, care vor avea loc, în toate filialele BMB, în perioada 17 iulie – 29 septembrie 2023. Participarea este gratuita, anunță Biblioteca Metropolitană București, într-un comunicat de presă. 

„Cele mai bune lucrări realizate în cadrul acestor ateliere vor fi publicate într-un volum de creație literară – Antologie de texte, care va fi tipărit sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane București. Antologia va fi lansată în cadrul unui eveniment cultural-artistic, care se va încheia cu Festivitatea de Premiere a autorilor lucrărilor câștigătoare, publicate în volumul de creație literară.

Pentru realizarea lucrărilor, copiii pot folosi orice formă de exprimare literară: poezie, povestire sau piesă de teatru, pentru a crea o operă literară care să devină un simbol al luptei contra cronometru, pentru salvarea planetei. Lucrările pot fi însoțite/susținute de una sau mai multe ilustrații creative.

Calendarul concursului „Cartea verde a copilăriei”

17 iulie – 29 septembrie 2023, perioadă de desfășurare a atelierelor de scriere creativă și ilustrare creativă
2-6 octombrie 2023, centralizarea și transmiterea lucrărilor către coordonatorul proiectului
9-20 octombrie 2023, analiza și selectarea lucrărilor de către comisia de evaluare
23-27 octombrie, centralizarea și comunicarea rezultatelor
30 octombrie – 24 noiembrie 2023, tehnoredactare și tipărire Antologie
27 noiembrie – 22 decembrie 2023 – evenimentul de lansare a Antologiei de creații literare și Festivitatea de premiere (în cazul în care intervin modificări, data exactă și locul desfășurării evenimentului vor fi comunicate în timp util participanților), urmat de evaluarea și raportarea proiectului.

Mecanismul de desfășurare al concursului

Îmbinând talentul literar cu exersarea și dezvoltarea unor abilități specifice educației pentru sustenabilitate, copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani sunt invitați să participe la o serie de ateliere de scriere și ilustrare creativă, care vor avea loc, în toate filialele BMB, în perioada 17 iulie – 29 septembrie 2023.

Lucrările realizate în cadrul acestor ateliere vor fi publicate într-un volum de creație literară – Antologie de texte, care va fi tipărit la Editura Bibliotecii Metropolitane București. 

Antologia va fi lansată în cadrul unui eveniment cultural-artistic, care se va încheia cu Festivitatea de Premiere a autorilor lucrărilor câștigătoare, publicate în volumul de creație literară.

Pentru realizarea lucrărilor de scriere și ilustrare creativă, copiii pot folosi orice formă de exprimare literară: poezie, povestire sau piesă de teatru, pentru a crea opera literare care să devină un simbol al luptei contra cronometru, pentru salvarea planetei. Lucrările pot fi însoțite/susținute de una sau mai multe ilustrații.

Criterii de selecție:
– Originalitatea creației literare;
– Valoarea literară a textului;
– Textul să nu depășească două pagini;
– Textul să fie însoțit de minim 1, maxim 2 ilustrații.
– Creația literară trebuie să prezinte clar, momentele principale ale subiectului, respectiv: început, acțiune și deznodământ (nu neapărat un sfârșit).

Premii
Concurenții care vor fi premiați vor fi anunțați pe e-mail/ personal;
Lucrările participanților vor fi publicate într-o Antologie de texte. Elevii participanți în concurs, cât și profesorii coordonatori vor primi gratuit câte 1 exemplar;
Vor fi acordate diplome pentru fiecare categorie în parte (Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mențiune) și Marele Premiu.

Concursul are ca scop încurajarea copiilor și preadolescenților să își îmbunătățească abilitățile de exprimare în scris și să își dezvolte, în același timp, imaginația și creativitatea, folosind cunoștințele și experiențele personale sau de grup, în ceea ce privește conservarea și protejarea resurselor naturale, având ca scop final dobândirea unei mentalități colective, bazată pe sustenabilitate”, potrivit comunicatului.

Foto: © Kiriill Ryzhov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Nici pana in ziua de azi nu s-a publicat nimic, nu s-a tiparit nimic, nu s-a mai anuntat nimic. Concursuri organizate de institutii publice si nepasarea rezultata 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ordinul fostului ministru Cîmpeanu prin care a fost demis fostul președinte ARACIP, Șerban Iosifescu, a fost anulat în instanță / Ministerul trebuie să-i plătească despăgubiri fostului șef al agenției care evaluează școlile și grădinițele

Ordinul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, din august 2021, prin care a fost demis fostul președinte al ARACIP, Șerban Iosifescu agenția care evaluează școlile și grădinițele, a fost anulat printr-o sentință…
Vezi articolul