Concurența medie a fost de peste 2,3 candidați pe loc la admiterea în facultățile de Medicină din țară. Creștere cu 87% față de anul trecut la Târgu Mureș

490 de vizualizări
Foto: Angelo Brezoianu / Agerpres Foto
Sunt peste 3 candidați pe loc la La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Sunt peste 2 candidați pe loc la admiterea la Universitățile de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, „Grigore T. Popa” din Iași, „Iuliu Hațeganu” din Cluj și UMF Craiova. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara concurența este de peste 1 candidat pe loc.

Duminică, 21 iulie, s-au desfășurat concursurile de admitere la cele 6 Universități de Medicină și Farmacie din România.

7909 candidați din toată țara au concurat pentru 3398 de locuri disponibile la Facultățile de Medicină, specializarea Medicină a Universităților de Medicină și Farmacie, arată o analiză Edupedu.ro. Concurența a fost de 2,32 candidați pe loc.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti, la Facultatea de Medicină sunt 2.743 de candidați pe 987 de locuri cu taxă și fără taxă, potrivit unui comunicat de presă al UMFCD.

Asta înseamnă o concurență de 2,77 candidați pe loc. În 2023 au fost înscriși 2.546 de candidați pe un total de 985 de locuri, concurența fiind de 2,58 candidați pe loc.

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină au fost scoase la concurs 355 de locuri, conform cifrei de școlarizare. Numărul candidaților a fost de 1.137, potrivit rezultatelor publicate în urma examenului de admitere. Menționăm că datele publicate includ locurile și candidații la specializările Medicină în limba română și limba maghiară.

Concurența a fost de 3,20 candidați pe loc.

În anul 2023-2024 au fost disponibile 420 de locuri, arată cifra de școlarizare. Pentru acestea au concurat 720 de candidați, conform rezultatelor pentru specializările Medicină în limba română și în limba maghiară. Concurența de anul trecut a fost de 1,71 candidați pe loc.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj, la Facultatea de Medicină au fost 964 de candidați, potrivit datelor publicate de universitate. Locurile disponibile au fost în număr de 420, arată cifra de școlarizare.

Concurența a fost de 2,29 candidați pe loc.

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, la Facultatea de Medicină au fost scoase la concurs 360 de locuri, potrivit cifrei de școlarizare. Numărul candidaților validați a fost de 801, arată datele publicate de universitate.

Astfel, 2,22 candidați au concurat pentru fiecare loc.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, la Facultatea de Medicină (specializarea Medicină) au fost 1.185 de candidați pe 550 locuri, conform repartizării pe săli, respectiv cifrei de școlarizare.

Concurența a fost de 2,15 candidați pe loc.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, la Facultatea de Medicină au fost disponibile 726 locuri pe care s-au înscris 1079 candidați validați, potrivit datelor primite de UMF „Victor Babeș” în urma solicitării Edupedu.ro.

Concurența a fost de 1,48 candidați pe loc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ghid Practic pentru Profesori – Combaterea Discriminării în Clasă, lansat de CNCD / Cum descoperim cazurile de bullying? Exemple de traume care trebuie să atragă atenția cadrelor didactice și sfaturi pentru implicarea părinților

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Institutul pentru Politici Publice au publicat un ghid practic pentru profesorii din școlile primare și gimnaziale și directorii școlilor, util în identificarea situațiilor de…
Vezi articolul

Cîmpeanu renunță la testele noninvazive în școli: Am înțeles argumentele INSP, nu se pot contabiliza în rata de infectare cazurile confirmate prin aceste teste / Ministrul, acum 2 săptămâni: Dacă cineva îmi spune că în Austria, Franța se folosesc aceste teste neinvazive fără ca ele să fie omologate, dați-mi voie să nu cred

Ministrul Educației renunță la introducerea testelor noninvazive, pe bază de salivă, în școli. “Am înțeles argumentele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Testarea noninvazivă trebuie reconfirmată printr-o testare invazivă și…
Vezi articolul