Concluziile ISJ Sibiu, după controlul de la Liceul de Industrie Alimentară, unde s-ar fi cerut bani de la profesori pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică: Cadrele didactice au făcut donațiile benevol

2.837 de vizualizări
Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com
În urma controlului făcut de Inspectoratul Şcolar Sibiu la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” s-a constatat faptul că profesorii au contribuit benevol cu sume de bani, pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică, prin intermediul Contractului de sponsorizare încheiat cu Fundația „Terezianum”.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis un comunicat de presa către publicația Turnul Sfatului, în care prezintă concluziile anchetei făcute la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. Controlul a fost făcut după ce consilierul local USR Ionuţ Ghişe anunța pe pagina sa de socializare că profesorilor li se cer sponsorizări pentru analizele elevilor care fac practică. 

„Având în vedere reacțiile de pe unele rețele de socializare, de semnalare a situației de colectare de fonduri bănești-sponsorizări de la profesori, pentru plata analizelor medicale ale unor elevi din Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, precum și întrebările transmise Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, de către presă, cu referire la cele semnalate prin intermediul postării pe Facebook, Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a demarat o acțiune de control la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, respectiv o Inspecție tematică pentru analiză / soluționare de sesizări, conform Graficului unic de monitorizare și control al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, an școlar 2023-2024 cu nr. 8722 / 20.09.2023”, transmite ISJ Sibiu. 

„Aspecte constatate la data controlului:

  • cadrele didactice din unitatea de învățământ au contribuit benevol cu sume de bani, prin intermediul Contractului de sponsorizare încheiat cu Fundația „Terezianum” Sibiu. Pentru activitatea de sponsorizare s-a prezentat și o Declarație comună a cadrelor didactice din unitatea de învățământ, neînsoțită de semnăturile acestora, cu invocarea dreptului la securitatea datelor personale.
  • suma sponsorizată a fost dată pentru plata analizelor medicale obligatorii ale elevilor care desfășoară activități practice în microfabrica unității de învățământ. Menționăm că între Fundația „Terezianum” Sibiu și S.C. GRAL S.R.L. – LABORATOR DE ANALIZE MEDICALE, ”GRAL SIBIU LABORATOR”, s-a încheiat, pe baza unei „Oferte de servicii medicale – analize de laborator”, un „Contract de prestări servicii medicale” încă din data de 13.09.2023, urmând ca respectiva fundație să obțină, din sponsorizări fondurile necesare plății analizelor medicale obligatorii pentru elevi.
  • la data controlului realizat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, analizele medicale ale elevilor nu au fost încă efectuate”, potrivit comunicatului semnat de prof. Rodica Țâlneariu, inspector școlar general adjunct, citat de Turnul Sfatului

Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Control al Inspectoratului Şcolar la Liceul de Industrie Alimentară din Sibiu, unde s-ar fi cerut câte 100 de lei de la profesori pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică

6 comments
  1. Da, dacă o doamnă cu,, inițiativă ” a propus, ceilalți s-au supus ca să dea bine, deși mulți nu sunt, în general de acord…!
    Întotdeauna un profesor pune bani de la el…
    Un marker, xerox, internet, imprimantă și altele…
    Pe bune că, de multe ori nu iei în calcul sume modice, dar se adună….
    Aici cu practica este vorba despre altceva…
    Cred că toți profesorii cotizau pentru strângerea bugetului necesar acestui scop și doar unii prestează orele de practică, ore care le sunt plătite!
    Într-o!/Dintr-o școală nu toată lumea are acces la tot precum unii…. și este greșit!
    Sunt cei mai buni într o școală cei cu gradații, proiecte și tot ei și la practică!!!!!
    Bani pentru practică trebuiau să vină cu banii de salariu de la minister și nicidecum din buzunarele unor profesori!
    Halate pentru laboratoare, video – proiectoare și câte și mai câte materiale necesare intră în achiziția ce trebuie făcută de către administratorii școlilor!!!!
    Miroase un pic a afacere….!!!!,, Curat constituțional… ”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Criteriile de acordare a burselor pentru studenți, publicate în Monitorul Oficial / Cuantumul bursei de studiu pentru licență didactică cu dublă specializare este egal cu salariul net al unui profesor debutant, aflat în plată la data de 1 octombrie a fiecărui an – anul acesta este 3158 de lei

Ordinul privind criteriile de acordare a burselor studenților a fost publicat în Monitorul Oficial, marți, 10 octombrie. Apar câteva completări față de proiectul de ordin. De exemplu, se specifică faptul…
Vezi articolul

Unele sindicate din Educație semnalează că directorul economic din Ministerul Educației, Mihai Păunică, ar fi solicitat inspectorilor școlari să nu plătească indemnizația de hrană pentru angajații cu salarii cumulate mai mari de 8.000 de lei / După acest anunț, Ministerul Educației a decis să nu fie schimbat modul de plată al acestor salarii

Unele sindicate din Educație semnalează că directorul economic din Ministerul Educației, Mihai Păunică, ar fi solicitat inspectorilor școlari să nu plătească indemnizația de hrană pentru angajații care depășesc 8000 lei…
Vezi articolul