Studenții din toată țara sunt invitați să înscrie soluțiile lor pentru debirocratizarea și simplificarea proceselor administrative în instituții publice într-un hackaton studențesc organizat de Universitatea din București. Evenimentul, intitulat “România fără dosar”, se află la a patra ediție și are loc în perioada 10-24 noiembrie.
În cadrul hackaton-ului, organizat în parteneriat cu Camera Deputaților și cu Ministerul Cercetării, studenții sunt invitați să creeze “soluții de digitalizare cu ajutorul inteligenței artificiale și să construiască pentru acestea campanii de comunicare pentru informarea cetățenilor”, se arată într-un comunicat UB. Acesta afirmă că “soluțiile propuse de studenți vor contribui la dezvoltarea, în această perioadă, a primului funcționar public virtual inteligent.”
Ultima zi de înscriere este 1 noiembrie, iar finala se va desfășura pe 24 noiembrie, la Cluj-Napoca.
Potrivit comunicatului:
Studenții vor lucra în echipe mixte (IT și comunicare) pentru a dezvolta cele două etape ale proiectului propus.
Sunt eligibili studenți din orice universitate din țară, înmatriculați în orice an de studiu al ciclurilor de licență sau masterat, la facultăți cu profil din zona de IT / tehnologie, respectiv comunicare / administrație / științe politice.
Calendarul complet de înscriere și condițiile de aplicare – pe Romaniafaradosar.ro.
Redacția EduPedu.ro - Tot ce e important să știi pentru Educația copilului tău. Află în timp real ce decizii iau autoritățile și cum influențează ele viața de zi cu zi a școlii și viața pe termen mediu și lung a românilor.
Ministerul Educației va verifica datele privind vaccinarea angajaților din școli, folosite pentru a stabili dacă o școală funcționează fizic sau online, în baza pragului de vaccinare de 60%, a spus…
O serie de evenimente online și webinarii ce aduc împreună experți în psihologie, în parenting și în științele educației, pentru a oferi părinților de adolescenți resurse și sfaturi pentru susținerea…
Subiectele și baremele de la concursul de Titularizare 2023 au fost publicate de Ministerul Educației. Miercuri, 12 iulie, a fost organizată proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor didactice.…
Estonia ia în calcul o tranziție de la examenele pe hârtie la cele în format electronic pentru elevii care încheie studiile gimnaziale, respectiv învățământul secundar superior. În acest sens, statul…
„Rata mortalității pentru cei care dezvoltă complicații respiratorii sau alte complicații este cam de 50%”, în cazul infecției cu noul coronavirus spune Mihnea Boștină, virusolog la Universitatea din Otago, Noua…
Ministra Educației a spus marți despre școlile închise din cauza ninsorii că „acolo unde infrastructura permite, orele se pot desfășura online”. Ligia Deca a făcut această declarație în urma unei…