Competiție de design sau cercetare pentru studenții din toată lumea, despre orașe verzi și incluzive, anunțată de UNESCO / Înscrieri până pe 31 octombrie 2022

275 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
Studenții din întreaga lume se pot înscrie până pe 31 octombrie la un concurs internațional organizat de UNESCO despre orașele incluzive și promovarea construcției unui mediu accesibil, după cum scrie organizația pe site-ul propriu.

“Tema concursului “Verde cu dragoste, inteligent fără obstacole” reflectă oportunitățile și provocările majore din sfera actuală a dezvoltării urbane, și anume incluziunea persoanelor cu dizabilități, dezvoltarea accesibilității și protecția mediului. Sub această temă, concursul invită participanții să contribuie cu idei despre cum să facă orașele mai accesibile și mai durabile prin abordări inovatoare la nivel teoretic și practic”, mai scrie UNESCO.

  • Concursul internațional al studenților privind orașele verzi și accesibile este co-organizat de Biroul UNESCO Beijing Cluster Office și Universitatea de Tehnologie Wuhan din China, transmit reprezentanții instituției.
Palierele competiției

1. Design

Participanții sunt invitați să realizeze proiecte de design urban pentru a asigura accesibilitatea și incluziunea unui cartier nou dezvoltat în orașul Wuhan, provincia Hubei, China. Se așteaptă ca participanții să ia în considerare preocupările privind protecția mediului, durabilitatea și protecția clădirilor istorice.

2. Cercetare

Participanții sunt invitați să efectueze studii de cercetare și să prezinte lucrări originale, inclusiv analize de cercetare, studii de caz, bune practici și recomandări care să pună în lumină aspectele conceptuale, teoretice și/sau practice ale unui mediu accesibil la nivel de comunitate, district sau oraș, conform sursei citate.

Lucrările se pot trimite în intervalul 1 septembrie – 30 noiembrie 2022. Aici este disponibil formularul de înregistrare pus la dispoziție de UNESCO.

“Concursul pune în valoare pe deplin capacitatea de inovare a studenților din întreaga lume. Studenții înscriși în universități (inclusiv studenții de la licență, masteranzii și doctoranzii) sunt eligibili pentru a participa la concurs ca persoane individuale sau în echipe de câte 4 membri maximum. Universitățile sunt încurajate să recomande studenți pentru a participa la concurs”, mai informează organizația internațională care pune la dispoziție adresa de e-mail s.wei@unesco.org pentru contact în ceea ce privește competiția.

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile pot înființa departamente cu minimum 2 persoane specializate, care să ofere servicii pentru studenții cu dizabilități și/sau cu cerințe educaționale speciale  – proiect

Universitățile pot înființa departamente cu minimum 2 persoane, care să ofere servicii pentru studenții cu dizabilități și/sau cu cerințe educaționale speciale si pot angaja pe perioadă determinată, în regim plată…
Vezi articolul

Admitere la facultate 2020. Facultatea de Medicină Veterinară menține examen scris de admitere, organizat online. Universitatea de Agronomie din București începe înscrierile pe 6 iulie

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) anunță că pe 6 iulie încep înscrierile pentru admiterea online la toate programele de studii universitare de licență și master…
Vezi articolul

Centru de competențe pentru un stil de viață sănătos, la Cluj – proiect al Universității Babeș-Bolyai împreună cu Academia Română. Academicianul Nicolae Hâncu și rectorul Daniel David – coordonatori

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin programul UBBMed, și Academia Română, prin Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, au înființat un „Centru Național de Competențe pentru un Stil de…
Vezi articolul

Contractele de finanțare a activităților prin Fondul special al Ministerului Educației au ajuns la universități marți pentru semnare, spune secretarul de stat Gigel Paraschiv / Motivul pentru care mai multe colocvii rămân fără bani în 2024

Contractele de finanțare a activităților universităților în anul 2024, prin Fondul pentru Situații Speciale (FSS) de la dispoziția ministrului Educației, au ajuns pentru semnare marți, 14 mai, la instituțiile de…
Vezi articolul