O companie românească ce dezvoltă soluții de e-learning, Ascendia, a fost selectată în Grupul de experți al Comisiei Europene pentru Conținut Educațional Digital (DEC), ce reunește entități active în domeniu din Europa și care are drept scop să consolideze acest tip de conținut în sistemele de educație din UE.
Potrivit unui comunicat de presă, grupul, înființat în cadrul Direcției Generale pentru Educație, Tineret, Sport și Cultură (DG EAC), „și propune să îmbunătățească calitatea, siguranța, fiabilitatea și incluziunea conținutului educațional digital în întreaga Uniune Europeană”. El „are sarcina de a elabora ghiduri și cerințe de calitate pentru a se asigura că materialele educaționale digitale sunt bine concepute, de încredere și incluzive”.
Grupul s-a înființat ca parte a Planului de acțiune pentru educație digitală 2021-2027 al CE, iar ghidurile sale vor viza trei grupuri-țintă
- Furnizori de educație – pentru acces la instrumente și resurse educaționale digitale.
- Autoritățile statelor membre – pentru elaborarea de politici în domeniu
- Profesori și formatori – pentru dezvoltarea competențelor digitale
Grupul reunește numeroase organizații din mediul antreprenorial, asociativ și academic din UE, printre care European Edtech Alliance, European Trade Union Committee for Education (ETUCE), Federation of European Publishers, Lunds Universitet, Universiteit Twente, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Entități precum Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), UNESCO și Banca Mondială au calitatae de observatori.
Foto © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.