Companie românească – selectată în Grupul de experți al Comisiei Europene pentru conținut educațional digital

570 de vizualizări
Foto © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com
O companie românească ce dezvoltă soluții de e-learning, Ascendia, a fost selectată în Grupul de experți al Comisiei Europene pentru Conținut Educațional Digital (DEC), ce reunește entități active în domeniu din Europa și care are drept scop să consolideze acest tip de conținut în sistemele de educație din UE.

Potrivit unui comunicat de presă, grupul, înființat în cadrul Direcției Generale pentru Educație, Tineret, Sport și Cultură (DG EAC), „și propune să îmbunătățească calitatea, siguranța, fiabilitatea și incluziunea conținutului educațional digital în întreaga Uniune Europeană”. El „are sarcina de a elabora ghiduri și cerințe de calitate pentru a se asigura că materialele educaționale digitale sunt bine concepute, de încredere și incluzive”.

Grupul s-a înființat ca parte a Planului de acțiune pentru educație digitală 2021-2027 al CE, iar ghidurile sale vor viza trei grupuri-țintă

  • Furnizori de educație – pentru acces la instrumente și resurse educaționale digitale.
  • Autoritățile statelor membre – pentru elaborarea de politici în domeniu
  • Profesori și formatori – pentru dezvoltarea competențelor digitale

Grupul reunește numeroase organizații din mediul antreprenorial, asociativ și academic din UE, printre care European Edtech Alliance, European Trade Union Committee for Education (ETUCE), Federation of European Publishers, Lunds Universitet, Universiteit Twente, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Entități precum Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), UNESCO și Banca Mondială au calitatae de observatori.

Foto © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Erori științifice fundamentale din podcastul Mind Architect și programul Neuroștiința la Clasă” ajung la elevi, cu susținerea Ministerului Educației – avertizează într-o scrisoare deschisă cercetătorii Andrei Miu, Raul Mureșan și Dragoș Iliescu

Trei profesori și cercetători în Neuroștiințe și Științe Cognitive au lansat o scrisoare deschisă prin care îl avertizează pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că instituția pe care o conduce și-a…
Vezi articolul
Reducerea birocrației din școli

OFICIAL Avizele și atestatele suplimentare pentru profesori, indiferent dacă sunt titulari sau nu, introduse în Legea Educației, după ce până acum erau doar în metodologia de mobilitate / Actul a fost contestat inițial de președintele Iohannis, dar Curtea Constituțională a respins reclamația

Avizele și atestatele suplimentare pe care trebuie să le prezinte cadrele didactice și cei care vor să își completeze norma didactică au fost introduse în Legea Educației 1/2011. Inițial, președintele…
Vezi articolul

Eveniment maraton de Cartea Recordurilor: Aproximativ o sută de scriitori își vor lansa cărțile pe 8 și 15 februarie, în București și Chișinău – TransformNation 2025. Banii strânși merg la școli defavorizate și formarea a 2.000 de educatori

Aproximativ o sută de autori români își vor lansa cărțile pe 8 și 15 februarie, în cadrul TransformNation, un eveniment caritabil dedicat educației, care va avea loc la Chișinău și…
Vezi articolul

Mesajul unei învăţătoare pentru ministru: “După ani dedicați profesiei ne trezim că suntem puși la colț și altoiți de elevi și părinți nemulțumiți pentru note sau alte pretenții”

O învăţătoare îi adresează o scrisoare ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Este vorba despre Mara Luana Rauca, cadru didactic “cu 19 ani vechime în învăţământ”. Aceasta îi solicită oficialului să ia…
Vezi articolul
Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată. Setarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 3.700 de lei și actualizarea algoritmului de calcul pentru deducerea personală, printre modificări

Aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată în privința setării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 3.700 lei, începând cu…
Vezi articolul