Compania care a lansat softul de inteligență artificială ChatGPT va oferi guvernului american acces la modelele sale de limbaj, aflate în lucru

2.429 de vizualizări
Foto: © Irinayeryomina | Dreamstime.com
OpenAI, compania care a lansat chatbotul de inteligenţă artificială (AI) generativă ChatGPT, a încheiat un acord cu guvernul american care prevede accesul la modelele sale de limbaj înainte de lansarea acestora, în special în vederea identificării unor posibile riscuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Modelele de limbaj sunt programe informatice care permit generarea, după caz, a unor texte, imagini sau sunete în urma unei cereri formulate în limbaj comun, aşa cum este şi cazul programului ChatGPT.

AI Safety Institute (Institutul pentru siguranţa inteligenţei artificiale), organism creat în 2023 de administraţia lui Joe Biden, a încheiat aceeaşi convenţie şi cu unul din marii concurenţi ai Open AI, Anthropic, potrivit unui comunicat publicat joi.

Cele două start-up-uri şi-au luat angajamentul de a colabora cu institutul în scopul „evaluării capacităţilor (modelelor) şi riscurilor de securitate”, precum şi de a lucra „la metode pentru gestionarea acestor riscuri”, a precizat AI Safety Institute.

„Aceste acorduri sunt doar un început, dar marchează o etapă importantă în vederea orientării spre o abordare responsabilă a viitorului AI”, a declarat Elizabeth Kelly, directoarea institutului, citată într-un comunicat.

Modelele Lingvistice Mari (LLM) îşi sporesc în continuu capacităţile, dar şi riscurile asociate, în special în caz de utilizare cu rea intenţie.

„Un AI sigur şi fiabil este determinant pentru ca această tehnologie să poată avea un impact pozitiv”, a explicat pentru AFP Jack Clark, cofondatorul Anthropic.

„Colaborarea noastră cu Institutul se va baza pe experienţa lor referitoare la testarea cu rigoare a modelelor noastre înaintea unei implementări pe scară largă”, a mai spus el.

Foto: © Irinayeryomina | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Publicitatea de stat, proprietatea asupra organizațiilor de presă și alte instrumente de presiune politică sau economică asupra media, care afectează drepturile și interesele publicului, vor fi transparentizate prin lege europeană / Noile norme au intrat în vigoare acum și trebuie asumate prin legislația națională

Protejarea unuia dintre pilonii democrației, presa, în fața unor presiuni adesea invizibile pentru public, de la influențele patronale la amestecul politic sau condiționarea economică face obiectul unei noi legi europene,…
Vezi articolul

INTERVIU Mihaela Stanciu, mediator școlar: Când sunt mici, se joacă împreună, nu marginalizează. În primar, copilul începe să îl perceapă pe cel de lângă el așa cum i-l descriu părinții, nu cum l-a văzut el în grupa de grădiniță / Mi-a luat foarte mult timp să reușesc să le arăt celorlalți că, de fapt, suntem egali

„Încă mă lupt cu prejudecățile. Mi-a luat foarte mult timp să reușesc să le arăt celorlalți că, de fapt, suntem unici și egali”, a declarat Mihaela Stanciu, mediator școlar la…
Vezi articolul

Stomatologia este o specializare de licență la finalul căreia ai drept de liberă practică, ceea ce nu este puțin, spune Ecaterina Ionescu, prorector al UMF Carol Davila / Anul acesta, concurența la stomatologie a fost mai mare ca la medicină generală 

„În primul rând, stomatologia, ca farmacia, dar diferă abordarea, este o profesie în care la finalul studiilor de universitare de licență ai drept de liberă practică, ceea ce nu este…
Vezi articolul