Comitetul pentru Situații de Urgență București: Copiii de grădiniță și elevii de clasele 0-IV, VIII și XII merg săptămâna viitoare la școală

31.131 de vizualizări
Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Decizia Comitetului municipal pentru situații de urgență, luată sâmbătă și confirmată de prefectul Alin Stoica pentru Edupedu.ro și G4Media.ro, aplică decizia guvernului de a amâna închiderea școlilor în București, deși Capitala a atins pragul de 6 la mie cazuri de infectări cu coronavirus. Conform acestei decizii a Comitetului, elevii de clasele a VIII-a sunt așteptați săptămâna viitoare fizic la școala, la simularea examenelor de Evaluare Națională.

De asemenea, le este permisă venirea la școală elevilor din clasele pregătitoare – clasa a IV-a, precum și copiilor de grădiniță.

În cazul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, prezența fizică la școală este permisă pentru jumătate din clasă.

Amintim că școlile vor fi închise începând din 2 aprilie și până pe 4 mai, potrivit deciziei anunțate de Sorin Cîmpeanu.


2 comments
  1. Asemenea încălcări ale legii nu cred ca pot rămâne la nesfârșit nepedepsite.

    OM 3459/280/2021 prevedea clar normele.
    Cand Bucureștiul a trecut de 6 si trebuia sa intre în carantină au emis un nou ordin. Pe care nu îl respectă amânând declararea carantinei Bucureștiului pana la ,, vacanta de primăvară”
    Sunt județe unde 2/3 din dintre localități sunt in scenariul roșu, dar ,,comitetul județean de urgență ” se întâlnește ,,deîndată” la 8 zile doar pt a pastra iluzia normalității când situația e tot mai gravă.

    Heirupismul românesc este incredibil.
    In timp ce capitale europene cu milioane de oameni sunt inchise guvernantii amenință permanent populația cu sanctiuni in timp ce ei încalcă flagrant proprile legi si acționează pur politic.
    N.B. Din niciun comitet de urgență nu face parte niciun medic epidemiolog sau macar infecționist, deciziile fiind luate de prefecți numiti politic.

    P.S. Nu toate scolile sunt inchise de 1 an, unii elevii au mers fizic la scoala din septembrie până in noiembrie și toată luna februarie si martie.
    Acest lucru se putea continua in zonele verzi( cu conditia sa fie verzi in realitate, nu pt ca in judetul respectiv se fac doar 50 de teste pe zi)

  2. Din moment ce ordinul semnat prevedea vacanta începând cu 2 aprilie, comunicarea de astăzi nici nu era necesara. Dar ca să tina în tensiune elevii, părinții, precum și cadrele didactice… nici o zi (nici măcar de weekend) fără comunicari oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DNA a început urmărirea penală împotriva lui Costel Alexe în legătură cu numirea unui director interimar la școala populară de arte „Titel Popovici” din Iași. Prejudiciul se ridică la 86.000 de lei

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală împotriva președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, în legătură cu numirea unui director interimar la școală populară de arte „Titel Popovici” din…
Vezi articolul

DOCUMENT Locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi cerute de profesorii diriginți și de învățători și nici nu vor mai fi trecute în catalogul clasei, anunță Ministerul Educației

Profesorii diriginți și învățătorii nu-i vor mai întreba pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție au sau ce meserie, se arată în informarea nr. 128RS/26.08.2021 trimisă de Ministerul Educației către…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2019 – Regulile de la examenul de Limba română: la ce oră să fie elevii în săli, cu ce culoare au voie să scrie, cum își corectează greșelile și ce se întâmplă cu elevii care copiază

Evaluarea Națională 2019 începe marți, cu examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții de clasa a VIII-a. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora…
Vezi articolul

Foștii șefi ai Academiei de Poliție nu mai pot fi polițiști sau cadre didactice, pe lângă condamnarea la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității în dosarul șantajării ziaristei Emilia Șercan/ Decizia nu este definitivă

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, condamnați luni de Curtea de Apel București la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și…
Vezi articolul