UPDATE Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca 15 școli să intre în scenariul roșu din cauza focarelor COVID și 3 școli să revină la sistemul hibrid

2.324 de vizualizări
Foto: Freepik.com
UPDATE 15 unități de învățământ din Capitală au intrat în scenariul roșu de funcționare, iar alte 3 au revenit din roșu în galben. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a reunit astăzi în ședință.

“Au fost înaintate 15 dosare pentru schimbarea scenariului din galben în roșu, din cauza focarelor cu COVID, și 3 dosare de trecere din roșu în galben. În total, 18 dosare au fost aprobate de Comitetul Municipal”, a declarat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel.

Oficialul a precizat că, la nivelul Capitalei, “în momentul acesta avem 40 de unități școlare în scenariu roșu din cauza îmbolnăvirilor cu COVID și 11 pentru situații de infrastructură”.

(Știrea inițială) Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit în şedinţă, joi, la Prefectura Capitalei. Ședința a început la ora 15:00. Potrivit surselor Edupedu.ro, la ședința de astăzi nu se discută trecerea tuturor școlilor în scenariul roșu, ci se va avea în vedere tot actualizarea scenariilor unităților de învățământ care fie ies din predarea online, fie intră în acest scenariu, ca urmare a numărului cazurilor de COVID-19 înregistrate în rândul propriilor elevi și profesori.

Ședința Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se desfășoară online. La aceste ședințe participă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, după ce inspectorul general Ionel Pușcaș a intrat în izolare fiind confirmat cu COVID-19 după ce a participat în campania electorală pentru alegerile locale, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și primăriile de sector.

Până la ora începerii ședinței, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) al Guvernului nu a anunțat încă rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus pentru municipiul București. Deși a comunicat de la ora 13:00 numărul de cazuri (4013 cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore și 73 de decese. Nou record de infectări în București – 777), Executivul a precizat că “având în vedere prevederile art. 4, alin. 2 și 4 din anexa nr. 2 la H.G. nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, incidența cazurilor la 14 zile pentru județe și Municipiul București este în curs de actualizare și va fi comunicată ulterior, imediat cum vom primi aceste date“.

După ce Guvernul a anunțat numărul de cazuri din ultimele 24 de ore, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că incidența cazurilor de Covid-19 în București va rămâne sub 3 la mia de locuitori în condițiile în care din stabilirea ratei de infectare într-o localitate vor fi scoase focarele (cămine de bătrâni, centre de îngrijire a copiilor, spitale). ”Incidența în București era sub 3, dar în condițiile în care scoatem acele focare, cred că rămâne sub 3”, a spus Tătaru într-o declarație de presă.

Citește și:
Tătaru: Rata infectării în București cred că va rămâne sub 3 la mie dacă scoatem din calcul focarele
BREAKING 4013 cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore și 73 de decese / Nou record de infectări în București – 777 / La Terapie Intensivă sunt 721 de pacienți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Evaluarea Națională 2021

19% din universități nu au publicat pe site Codul drepturilor și obligațiilor studentului. 38% din elevi nu au auzit până acum de Statutul Elevului – rapoarte ANOSR și CNE, lansate cu ocazia Zilei Internaționale a Elevului și a Studentului

19% dintre universitățile de stat din România fie nu au adoptat, fie nu au publicat pe site Codul drepturilor și obligațiilor studentului, se arată într-un raport național privind drepturile și…
Vezi articolul

VIDEO Raluca Turcan (PNL), ministru al Muncii și vicepremier în guvernele Orban și Cîțu: Un profesor cu studii de lungă durată e plătit mai slab decât un muncitor în construcții sau un angajat în agricultură

Profesorii au ajuns să aibă salarii mai mici decât decât muncitorii în construcții sau agricultură, a spus Raluca Turcan, vicepreședinte PNL și fost ministru al Muncii și vicepremier în guvernele…
Vezi articolul