Comisioanele plătite de stat la alocația pentru copii, de 1.000 de ori mai mari prin poștă, decât prin virament bancar

2.791 de vizualizări
SURSA: pixabay.com
Statul a plătit în 2017 peste 22 de milioane de lei pentru plățile în numerar făcute prin poștă, potrivit raportului de activitate al ANPIS pe 2017. În timp ce pentru viramentele făcute prin bănci, comisionul plătit de stat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din subordinea Ministerului Muncii a fost de 25.000 lei. Comisioanele poștei pentru ”livrarea” la domiciliu a alocației pentru copii în 2017 au fost de 1.000 de ori mai mari decât cele ale băncilor pentru virarea pe card a acelorași sume.

Un raport despre ”Acordarea unor beneficii de asistență socială pentru prevenirea și combaterea sărăciei, susținerea copilului și a familiei în anul 2017”, al Curții de Conturi, arată că 51% dintre alocațiile pentru copii erau în continuare plătite prin poștă în 2017, în timp ce restul de 49% se plăteau prin intermediul băncilor. Aceste ultim procent a crescut în precedenții trei ani cu 7 puncte, de la 42% in 2015.

Concret, în 2017 s-au plătit alocații de stat pentru 4,3 milioane de copii (aici sunt incluse și alocațiile pentru copii de până la 2 ani, de 200 de lei/lună, și cele de 84 de lei pe lună pentru copiii de până la 18 ani).

Dintre aceste plăți 2,2 milioane au fost achitate în numerar prin poștă, contra unui comision de 22,5 milioane de lei, iar restul de 2,1 milioane au fost virate pe card, prin bănci, contra unui comision de 25.000 lei.

În decembrie 2018 în România erau 3.616.389 de beneficiari de alocație de stat pentru copii, potrivit ANPIS. Suma plătită în decembrie 2018 pentru acest drept a fost de 350.148.989 lei.

Citește și:

SURSA: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Greva generală a profesorilor și angajaților din Educație amână planurile politicienilor de rotație la Guvernare. Ciucă a anunțat că rămâne premier și va continua dialogul cu sindicatele din Învățământ, dar că „nu ne putem asuma să dezechilibrăm bugetul de stat” / Ciolacu: Nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm problema profesorilor

Guvernul rămâne pe loc, cu Nicolae Ciucă premier, fără să mai aibă loc rocada guvernamentală plănuită, conform anunțului făcut vineri dimineața de prim-ministrul Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și…
Vezi articolul

Guvernul a desființat ARACIP, în forma înființată în 2005. Noua organizare, aprobată de Guvern pentru agenția care acreditează școlile și grădinițele, „ține seama atât de practicile internaționale din state cu sisteme performante de educație, precum Marea Britanie, Olanda, Franța sau Finlanda, cât și de România Educată”, anunță ministrul Cîmpeanu

Guvernul a aprobat actul normativ care reorganizează ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, anunță oficial Ministerul Educației. Tehnic, noua hotărâre de guvern abrogă hotărârea prin care…
Vezi articolul

FOTO O profesoară de limba română din Oradea a fost nominalizată în Top 50 “Global Teacher Prize”, ai celor mai buni profesori din lume. Mirela Tanc: Am creat mai multe soluții la problemele cu care se confruntă învățământul în acest moment, i-am învățat pe elevi nu numai să memoreze, dar să și gândească critic

O profesoară orădeană de limba și literatura română a fost nominalizată în Top 50 Global Teacher Prize – “Oscarul din Educație” pentru profesori merituoși din întreaga lume, în valoare de…
Vezi articolul