Comisioanele plătite de stat la alocația pentru copii, de 1.000 de ori mai mari prin poștă, decât prin virament bancar

2.777 de vizualizări
SURSA: pixabay.com
Statul a plătit în 2017 peste 22 de milioane de lei pentru plățile în numerar făcute prin poștă, potrivit raportului de activitate al ANPIS pe 2017. În timp ce pentru viramentele făcute prin bănci, comisionul plătit de stat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din subordinea Ministerului Muncii a fost de 25.000 lei. Comisioanele poștei pentru ”livrarea” la domiciliu a alocației pentru copii în 2017 au fost de 1.000 de ori mai mari decât cele ale băncilor pentru virarea pe card a acelorași sume.

Un raport despre ”Acordarea unor beneficii de asistență socială pentru prevenirea și combaterea sărăciei, susținerea copilului și a familiei în anul 2017”, al Curții de Conturi, arată că 51% dintre alocațiile pentru copii erau în continuare plătite prin poștă în 2017, în timp ce restul de 49% se plăteau prin intermediul băncilor. Aceste ultim procent a crescut în precedenții trei ani cu 7 puncte, de la 42% in 2015.

Concret, în 2017 s-au plătit alocații de stat pentru 4,3 milioane de copii (aici sunt incluse și alocațiile pentru copii de până la 2 ani, de 200 de lei/lună, și cele de 84 de lei pe lună pentru copiii de până la 18 ani).

Dintre aceste plăți 2,2 milioane au fost achitate în numerar prin poștă, contra unui comision de 22,5 milioane de lei, iar restul de 2,1 milioane au fost virate pe card, prin bănci, contra unui comision de 25.000 lei.

În decembrie 2018 în România erau 3.616.389 de beneficiari de alocație de stat pentru copii, potrivit ANPIS. Suma plătită în decembrie 2018 pentru acest drept a fost de 350.148.989 lei.

Citește și:

SURSA: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte de Bacalaureat “care să nu mai fie bazate pe memorie”, anunțate spre pilotare de ministrul Educației pentru examenul din 2021 / Plus: Anisie anunță planuri-cadru noi începând de la clasa pregătitoare și până la finalizarea liceului

“Pentru anul acesta școlar, nu se poate schimba nimic. Ceea ce pot să spun este că putem să construim pentru anul viitor măcar subiecte în așa fel încât, pilotându-le, să…
Vezi articolul

CNCD se autosesizează după ce Ministerul Educației a menținut pentru minoritari examenul de română la admiterea la facultate. Asztalos: În cazul câtor etnici români în funcții publice reflectă BAC-ul nivelul de stăpânire a limbii române?

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se autosesizează în problema examenului de limba română pe care Ministerul Educației le permite universităților să îl organizeze pentru absolvenții minoritari care vor să dea…
Vezi articolul

BREAKING Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Lectura unei opere sau relația dintre text și curentul cultural, cerințe la metodică pentru profesorii de Limba română

Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului a avut loc între orele…
Vezi articolul