Comisia Europeană: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va primi 1 milion de euro fonduri UE pentru o infrastructură de calcul de înaltă performanță

1.620 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Comisia Europeană anunță că Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va primi o finanțare în valoare de aproape 1 milion de euro din FEDR pentru a dezvolta o infrastructură de calcul de înaltă performanță care să poată fi integrată în sisteme de calcul de tip cloud și în sisteme de date masive.

“Cercetătorii universității contribuie deja la proiecte de cercetare naționale și internaționale. Universitatea a semnat acorduri de colaborare cu Universitatea din Geneva, cu European Open Science Cloud (EOSC) și cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică București (ICI) pentru standardizarea, interconectarea și utilizarea resurselor de calcul cu sisteme de tip cloud”, anunță executivul european, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Prin configurația sa flexibilă și varietatea amplă de servicii, infrastructura CLOUDUT a universității va ajuta echipele de cercetare să optimizeze valorificarea resurselor științifice și a puterii de calcul în domenii precum volumele mari de date, inteligența artificială, industria 4.0 și internetul obiectelor (IoT), precizează Comisia Europeană.

Costul total al proiectului este de 1,09 milioane EUR. Din această sumă, 930 000 EUR reprezintă finanțarea prin intermediul Programului operațional „Competitivitate” (POC) 2014-2020.

Vezi aici comunicatul Comisiei Europene

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea din București și ASE – primele universități din România într-un nou clasament internațional, după impactul avut în societate conform obiectivelor ONU

Șapte universități românești, printre care Universitatea din București, Academia de Studii Economice București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, figurează în ediția din acest an a clasamentului global al universităților, după…
Vezi articolul

Incompatibilitățile rector-parlamentar și rector-lider de partid nu există în noul proiect al Legii învățământului superior, în pofida apelurilor de a fi reintroduse în legislație / Proiectul Deca propune incompatibilitate cu unele funcții în administrație, dar menține limitele politice propuse de predecesorul Sorin Cîmpeanu, rector, lider politic și parlamentar

Incompatibilitățile rector-parlamentar și rector-lider politic, cerute de reprezentanți ai mediului academic, nu au fost incluse în proiectul Legii învățământului superior prezentat săptămâna aceasta de ministrul Educației, Ligia Deca. Aceasta a…
Vezi articolul