Comisia Europeană anunță lansarea concursului național Euro Quiz, pentru elevii din clasele V-VIII. Descarcă resursele educaționale care pot fi folosite de profesori la clasă și ghidul de pregătire a elevilor care vor să afle cum s-a născut Uniunea Europeană

759 de vizualizări
Concursul Euro Quiz 2024 / Foto: romania.representation.ec.europa.eu
Comisia Europeană anunță că lansează concursul Euro Quiz, adresat elevilor din clasele V-VIII. Ediția din acest an a concursului național, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în colaborare cu Ministerul Educației, debutează pe 8 aprilie cu înscrierile pentru sesiunile de informare și pregătire online, urmând ca pe 17 mai 2024 să se desfășoare etapa județeană a concursului Euro Quiz. „Dacă ești pasionat de istorie, geografie, limbi străine sau cultură generală și vrei să îți pui la încercare cunoștințele alături de colegii tăi, te invităm să te înscrii la Euro Quiz 2024”, anunță reprezentanța în România a executivului european.
  • Înscrierile pentru sesiunile de informare și pregătire online încep pe 8 aprilie și vor fi deschise până pe 22 aprilie 2024. Înscrierile la Euro Quiz 2024 se fac aici
  • Aceste sesiuni, programate pentru 23 și 24 aprilie 2024, reprezintă o oportunitate pentru elevi să se familiarizeze cu formatul concursului și să își îmbunătățească competențele.
  • Etapa județeană a concursului Euro Quiz va avea loc pe 17 mai 2024, urmată de etapa națională pe 24 mai 2024.

Euro Quiz este o competiție care încurajează dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, perspicacitatea și spontaneitatea în rândul elevilor, informează reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat de presă. Înscrierile în concursul propriu-zis au loc în perioada 25 aprilie – 15 mai 2024, după pregătirea online.

Până la sesiunea online de anul acesta, cei interesați pot să urmărească materialul video al întâlnirilor de pregătire online din 2023:

Aici găsiți pagina de social media cu toate noutățile și informările despre concurs: https://www.facebook.com/spatiul.public.european

Participarea la Euro Quiz presupune răspunsuri rapide și corecte la întrebări din diverse domenii de cultură generală privind Europa și valorile Uniunii Europene, într-un timp limitat.

Resurse educaționale pe teme europene actuale atât pentru profesori, cât și pentru elevi, explicații, fișe de învățare, clipuri video, jocuri, ghiduri dezvoltate de Comisia Europeană sau de entități partenere, special pentru a fi folosite la clasă pot fi descărcate de mai jos:

Calendarul complet și regulamentul concursului se găsesc pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe linkul: Euro Quiz (europa.eu).

Descarcă de mai jos Ghidul de pregătire a elevilor pentru concursul național Euro Quiz:

Mara Roman, șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România, a declarat că „educația este cheia către viitorul nostru european. Concursul nu doar testează cunoștințele elevilor, ci îi inspiră să exploreze istoria, valorile și diversitatea Uniunii Europene”.

Ce condiții trebuie să îndeplinească elevii ca să participe la Euro Quiz?
  • Să fie elevi în ciclul gimnazial (clasele V– VIII), la o școală din România.
  • Să aibă repere de cultură generală, să fie atent, spontan și să se adapteze ușor lucrului în echipă.
Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?
Câștigătorii concursului Euro Quiz 2023 au fost:

Locul I – Echipa „Echipa Gherăseni 8” coordonată de profesoara Ene Corina Daniela. Şcoala Gimnazială Gherăseni din Buzău a câștigat locul I în ediția din 2023 a competiției Euro Quiz, cu 49 de răspunsuri corecte în 21 de minute și 30 de secunde.

Locul II – Echipa „Clio” coordonată de profesoara Marcoci Elena-Roxana, Școala Gimnazială „Sf. Nicolae” Târgu-Jiu din Gorj cu 48 de răspunsuri corecte în 19 minute și 6 secunde.

Locul III Echipa „Super kids” coordonată de profesoara Tirla Felicia-Doina, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca din Cluj cu 48 de răspunsuri corecte în 19 minute și 59 de secunde.

Reprezentanța Comisiei Europene în România se implică în dialoguri cu cetățenii, mediul universitar, societatea civilă, partenerii sociali și cu alte părți interesante și organizează comunicarea, dialogul și alte interacțiuni în legătură cu diverse priorități și politici ale UE, se arată în comunicat. Activitatea Reprezentanței este completată de cea a centrelor EUROPE DIRECT, care comunică și oferă informații cetățenilor la nivel regional și local, în toată Uniunea Europeană. Comisia are Reprezentanțe în capitalele celor 27 de state membre ale UE, precum și Birouri regionale în Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, München și Wrocław.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Disciplina „Educație pentru sănătate” trebuie introdusă obligatoriu în școli, cu un conținut adecvat vârstei, susține ministrul Sănătății / În proiectele legilor Educației, „Educația pentru sănătate” devine „temă” obligatorie în planurile-cadru și programa școlară, dar nu se precizează la ce clase se va preda

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus miercuri că disciplina ”Educație pentru sănătate” trebuie să fie predată obligatoriu în școli, cu un conținut adecvat vârstei: ”Până nu o să introducem ca…
Vezi articolul

Radu Szekely, consilierul ministrului Cîmpeanu, justifică de ce elevii nu vor primi niciun model de test standardizat: Atunci când mergi la un supermarket și faci cumpărături și trebuie să te încadrezi într-un buget nu faci teste de antrenament, îți folosești o competență pe care ai dobândit-o și ți-ai dezvoltat-o pe parcursul învățământului

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației a explicat în cadrul dezbaterii organizate de Educațieprivată.ro privind evaluarea standardizată, de ce nu publică un model de evaluare standardizată, așa cum cer mulți…
Vezi articolul