Comisia din CNATDCU care ar trebui să analizeze suspiciunile de plagiat în cazul premierului Ciucă tocmai a retras un titlu de doctor pentru opt pagini copiate. Conform analizei Emiliei Șercan, la Ciucă sunt 42

511 vizualizări
Foto: gov.ro
Un precedent indică de ce premierul Nicolae Ciucă nu dorește ca suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat, susținută, în 2003, la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, să fie analizate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), potrivit G4Media.ro.

Săptămâna trecută, pentru o teză susținută, în 2010, tot la UNAP, aceeași comisie de specialitate la care ar trebui să ajungă lucrarea lui Ciucă a propus, iar plenul CNATDCU a aprobat, retragerea titlului de doctor pentru o persoană la care s-au descoperit ”doar” opt pagini plagiate. Conform analizei Emiliei Șercan din ianuarie 2022, în teza premierului există cel puțin 42 de pagini copiate prin încălcarea regulilor de etică academică.

Pe 12 iulie, plenul CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor în științe militare și informații în cazul lui Cristian Sorin Banu, manager al Spitalului Witting din București. Pentru teza acestuia, susținută în 2010 la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, exista o sesizare de plagiat depusă în ianuarie 2022.

Conform procedurilor, lucrarea a ajuns la Comisia abilitată – Științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică – care a desemnat o altă comisie, formată din trei membri. Aceasta a analizat suspiciunile din sesizare și a întocmit un raport în care a scris că opt pagini din teză sunt preluate ”aproape în integralitate” dintr-un articol științific publicat cu trei ani înainte de susținerea tezei.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Nu prea inteleg ce a facut comisia de la minister (CNATDCU, sau cum se numea pe vremuri), de a acceptat o teza cu asemenea probleme grave! Au dormit cand au citit-o? Pentru ce au fost platiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Asociației Școlilor Particulare, singurul prezent la dezbatere care nu a propus modificarea proiectului de hotărâre a organizării și funcționării ARACIP, prin care organizația sa primește un loc cu drept de vot în Consiliu / Christian Comșa: Problema mare nu este componența ARACIP, problema mare este ce evaluează și ce face în momentul în care merge în instituțiile de învățământ

„Experții ARACIP care realizează evaluările externe în prezent, au fost selectați acum peste 10 ani de zile. (…) Există obligația legală ca o dată la cinci ani să se realizeze…
Vezi articolul

Regulile de funcționare a consiliilor de administrație ale școlilor, modificate în timpul anului școlar. Ședințele CA pot fi convocate prin SMS sau WhatsApp, au loc și online. Pot fi membri și persoane condamnate pentru infracțiuni care nu sunt legate de exercitarea profesiei

Ședințele consiliilor de administrație ale școlilor pot fi convocate prin SMS sau WhatsApp și pot avea loc și online, potrivit noii Metodologii-cadru de organizare și funcționare a consiliilor de administrație…
Vezi articolul