Comisia din CNATDCU care ar trebui să analizeze suspiciunile de plagiat în cazul premierului Ciucă tocmai a retras un titlu de doctor pentru opt pagini copiate. Conform analizei Emiliei Șercan, la Ciucă sunt 42

511 vizualizări
Foto: gov.ro
Un precedent indică de ce premierul Nicolae Ciucă nu dorește ca suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat, susținută, în 2003, la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, să fie analizate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), potrivit G4Media.ro.

Săptămâna trecută, pentru o teză susținută, în 2010, tot la UNAP, aceeași comisie de specialitate la care ar trebui să ajungă lucrarea lui Ciucă a propus, iar plenul CNATDCU a aprobat, retragerea titlului de doctor pentru o persoană la care s-au descoperit ”doar” opt pagini plagiate. Conform analizei Emiliei Șercan din ianuarie 2022, în teza premierului există cel puțin 42 de pagini copiate prin încălcarea regulilor de etică academică.

Pe 12 iulie, plenul CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor în științe militare și informații în cazul lui Cristian Sorin Banu, manager al Spitalului Witting din București. Pentru teza acestuia, susținută în 2010 la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, exista o sesizare de plagiat depusă în ianuarie 2022.

Conform procedurilor, lucrarea a ajuns la Comisia abilitată – Științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică – care a desemnat o altă comisie, formată din trei membri. Aceasta a analizat suspiciunile din sesizare și a întocmit un raport în care a scris că opt pagini din teză sunt preluate ”aproape în integralitate” dintr-un articol științific publicat cu trei ani înainte de susținerea tezei.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Nu prea inteleg ce a facut comisia de la minister (CNATDCU, sau cum se numea pe vremuri), de a acceptat o teza cu asemenea probleme grave! Au dormit cand au citit-o? Pentru ce au fost platiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea, despre subiectele la examenele naționale: Se formulează subiecte cu răspunsuri standardizate, astfel încât corectura să fie ușoară și rapidă / Efectul: Meditatorii dau doar rețete. Elevul le învață și le reproduce, pentru a lua o notă cât mai mare la un test

„Cu cât sunt standardizate mai mult, cu atât testele favorizează învățarea pentru a lua o notă mare, adică memorarea și nu dezvoltarea creativității. Meditatorii îți dau doar rețete. Tu le…
Vezi articolul

Grevă japoneză anunțată de elevii din 6 județe, care cer demisia Ligiei Deca pentru „tăierea transportului elevilor din 19 judeţe”. Asociațiile anunță că atacă în instanță Hotărârea de Guvern care blochează gratuitatea transportului elevilor spre școli

Liceeni din șase județe au intrat în grevă japoneză de astăzi, 9 ianuarie, până pe 15 ianuarie, acuzând Ministerul Educaţiei că blochează gratuitatea transportului pentru elevi, transmite Agerpres. Asociaţia Elevilor…
Vezi articolul

Începe selecția pentru Consiliul cu rol fundamental în stabilirea plagiatelor, CNADTCU. Ministerul publică profilul viitorilor membri și principiile de alegere – demnitarii și politicienii, excluși

Ministerul Educației anunță că a început demersurile pentru selecția viitorilor membri CNATDCU – mandatul 2020-2024. Selecția vine în contextul în care mandatul membrilor comisiilor de specialitate și ai Consiliului General…
Vezi articolul